Будь-який святковий стіл, будь то день народження або будь-який фуршет, не може обійтися без всіляких закусок. Оскільки на святкових застіллях ми звикли оточувати себе практично одними і тими ж близькими людьми, виникає постійна потреба в оновленні меню, щоб свята не перетворились на низку одноманітних посиденьок.

Неоціненну допомогу можуть надати саме різні холодні страви і закуски. Давайте ж розглянемо найцікавіші рецепти!

Рецепти холодних закусок

«Тещин язик» з баклажанів

«Тещин язик» з баклажанівІнгредієнти:

  • Баклажани – 2 середніх;
  • Помідори – 2 середніх;
  • Майонез – приблизно 100 г;
  • Борошно – півсклянки;
  • Соняшникова олія – приблизно 100 грам;
  • Сіль – щіпка;
  • Перець чорний мелений;
  • Часник – 1 головка;
  • Зелень – пучок (кріп, петрушка, базилік).

Приготування:

  • вимитих баклажанів відрізати «хвостики» і порізати уздовж на довгі, тонкі смужки;
  • Нарізані баклажани присипати трохи сіллю і дати постояти приблизно годину, щоб виділився сік і пішла вся гіркота;
  • Зливаємо сік, що виділився, обвалюємо пластини в борошні і обсмажуємо до золотавої скоринки;
  • Помідори нарізати кружечками;
  • Дрібненько порізати часник;
  • У остиглий обсмажений кружечок баклажана покласти помідори, поперчити, полити майонезом, посипати часником і рубаною зеленню, загорнути в трубочку;
  • Зверху посипати зеленню.

Закуска з шпротно-сирною масою з ананасами і маслинами

Інгредієнти:

  1. вафельні міні-коржі – два;
  2. плавлений сир – половинка;
  3. майонез (будь-який) – дві ложки;
  4. шпроти (у баночці) – два;
  5. ананаси (консервовані) – десять шматочків;
  6. огірки свіжі – чотири шматочки;
  7. маслини – дві;
  8. мелена паприка.

Приготування

  • Викласти на тарілочку два вафельних міні-коржа;
  • Плавлений сирок потерти на дрібну тертку;
  • Додати майонез і шпроти;
  • Розтерти до однорідності;
  • В кондитерський шприц викласти в шпротно-сирну суміш;
  • Видавити її по краю кожної вафельки, залишивши порожній серединку;
  • У центр покласти консервовані ананаси;
  • помитий Свіжий огірок порізати скибочками;
  • Вставити в ананаси кілька скибочок;
  • Маслини дістати з банки і порізати кружальцями;
  • Викласти з боків;
  • Посипати паприкою з одного краю тарілки, трохи потрапивши на закуску.

Млинці з лососем та шпинатом

Шпинат є дивовижним рослиною, яке використовується в кулінарії з незапам’ятних часів. Крім того, що в ньому міститься багато вітамінів і мінералів, шпинат також популярний рецептів його приготування. Нейтральний смак дає можливість застосування його в соусах, випічці, супах, других стравах. Він добре поєднується з морепродуктами, так і з м’ясом.

Пропонуємо вам рецепт млинців зі шпинатом і лососем.

Млинці з лососем та шпинатомІнгредієнти:

  • вода – 1,5 склянки;
  • борошна – стакан;
  • лосось – філе;
  • яйце – одне;
  • листя шпинату;
  • цибулини – половина;
  • соди щіпка;
  • лимонний сік;
  • цукровий пісок – пів-ложки;
  • сіль – пів чайної ложечки;
  • рослинне масло – ложка;
  • масло;
  • вершковий сир (або густа сметана) – п’ять ложок.

Приготування:

  • Спекти млинці без яєць: розчинити у воді сіль та цукровий пісок, додати борошно і ретельно розмішати вінчиком. Додати до тесту соду (гашене лимонним соком) і масло. Перемішати і приступити до випікання млинців. Змастити розпечену сковорідку з вершковим маслом, вилити ополоник тесту на сковорідку. Обсмажити тонкий млинець буквально по хвилині з кожної сторони;
  • З склянки борошна виходить близько шести млинців;
  • Приготувати начинку: нарізати дрібними кубиками ріпчасту цибулька, рубане варене яєчко, філе лосося (слабосоленого);
  • Окремо подати сметану або вершковий сир;
  • Шпинат заздалегідь помити і обсушити;
  • Сформувати млинці: змастити сметаною, потім покласти лосось, зверху листя шпинату і посипати рубаним луком із яєчком. Потім загорнути в щільний рулет.

Така холодна закуска на святковому столі відлітає першою!

Холодні закуски з лаваша

Рулети з лаваша є дуже популярною закускою. Свою величезну любов вони заслужили за легкість і швидкість приготування, а результат перевершує всі очікування. Ці ситні холодні закуски з лаваша подобаються практично всім.

Рулет з лаваша з крабовими паличками

Склад : :

  • Лаваш – три млинця;
  • Яйця – чотири;
  • Часник – три зубчики;
  • Сир твердий – 200 грам;
  • Крабові палички – упаковка;
  • Майонез – пів-упаковки;
  • Кріп, петрушка.

Приготування

  • Крабові палички нарізати шматочками;
  • Твердий сир потерти на дрібній тертці;
  • Відварені яйця звільнити від шкаралупи і подрібнити за допомогою ножа або звичайної виделки;
  • Зелень вимити і підсушити, а потім дрібненько порізати;
  • лист лаваша Змастити майонезом;
  • Розкласти по всій поверхні крабове м’ясо;
  • наверх Покласти другий лаваш;
  • Також, як і попередній, змастити майонезом, але присипати вже твердим сиром;
  • Покласти останній млинець;
  • Яйця змішати із зеленню, приправити майонезом, а також сіллю і перцем за смаком. Розмазати масу по поверхні;
  • Скрутити лаваш в рулетик, злегка придавлюючи на кожному повороті;
  • Поставити готову страву просочуватися в холодильник на чотири години.

Лаваш з овочами

Ідеально підійде як для пікніка, так і на день народження рецепт цієї холодної закуски.

Інгредієнти:

  • Лаваш;
  • Часник, обсмажену в маслі;
  • томатний соус;
  • сир «філадельфія»;
  • свіжа зелень;
  • тушковані кабачки (або інші готові овочі).

Приготування:

  • Змастити всю поверхню лаваша томатним соусом;
  • рівномірно Викласти трохи обсмаженого в олії часнику і сир. На пісний рулет сир не додається;
  • Потім лягати будь-яка свіжа зелень на смак або листя салату;
  • І овочі теж підходять будь-які, навіть квасолю або картоплю. Головне, щоб вони були готовими;
  • Щільно згорнути лаваші в рулет;
  • Залишити просочитися в холодильник на деякий час просочитися;
  • Перед подачею відрізати нерівні краї і порізати по діагоналі на порційні шматочки;
  • Подавати в холодному вигляді.

Якщо хочеться гарячої закусочки з лаваша, тоді треба його приготувати з кукурудзою і тунцем.

Салат у вафельних трубочках

Подача страви відіграє велику роль і надовго залишає приємне або не дуже враження про вечір. А іноді може і взагалі підняти настрій!

Ось чому ми приготуємо звичайний начебто салат, але будемо подавати його у вафельних трубочках.

Салат у вафельних трубочкахІнгредієнти:

  • Свіжі баклажани – один;
  • олія соняшникова;
  • сіль за смаком;
  • смажена печінка – 50 грам;
  • свіжий огірочок – маленький або половинка;
  • свіжий помідор – половинка;
  • пучок зелені;
  • майонез;
  • вафельні трубочки – залежить від кількості салату.

Приготування:

  • баклажани Помити, нарізати пластинами, посолити;
  • В нагріту сковорідку налити олію і викласти баклажани, обсмажити з кожної сторони до золотої скоринки;
  • Викласти баклажани на тарілку;
  • Порізати і викласти в глибокий посуд;
  • печінку Посолити і обсмажити;
  • Порізати на дрібні шматочки і викласти до баклажанів;
  • Помитий свіжий огірок нарізати скибочками;
  • Помідори нарізати кубиками;
  • Викласти огірки і помідори до салату, додати майонез і добре перемішати;
  • Помити і порізати зелень;
  • Викласти в салат і добре перемішати. За бажанням посолити;
  • Взяти вафельну трубочку і акуратно викласти в неї салат;
  • Гострим ножем акуратно розрізати трубочку на рівні частини;
  • Інші нафарширувати трубочки також;
  • салатницю, Прикрасити зеленню, поставити блюдо в холод для охолодження на одну годину;
  • Поставити на святковий стіл.

Гості будуть задоволені такою подачею, а головне, що це дуже смачно і зручно!

Приємного апетиту!