Раніше цінувалися дами з пишними формами, сучасні стандарти краси зазнали значних змін. Сьогодні практично кожна дівчина прагне бути стрункою, але не кожна ставиться до цього з розумом.

користь вівсяних висівокЗвичайно, більш заможним жінкам скинути їх зайві кілограми допомагають недешеві фахівці-дієтологи, а для звичайних представниць жіночої статі не залишається іншого варіанту, як вдатися до пошуку найбільш оптимальних дієт для швидкого схуднення.

Знайти їх не складе особливої праці, а ось про ризик для здоров’я завданої ними практично ніхто не замислюється. Якщо худнути, то робити це потрібно правильно, без особливих стресів і навантажень.

Існує ідеальний варіант вирішення цієї проблеми – вівсяні висівки для схуднення. Напевно багато хто не раз стикалися в аптеках і в магазинах з пропозицією придбати цей цікавий продукт, але через незнання для чого він, доводилося відмовлятися від його покупки. Адже так?

Але не треба засмучуватися, ця стаття спрямована на те, щоб максимально розповісти вам про висівках і їх користь.

Склад, шкода і користь вівсяних висівок

Про їх дивовижні якості дізналися зовсім недавно, виявивши у них великий вміст клітковини, так необхідної нашому організму.

Вівсяні висівки є відходами виробництва борошна.

Вони активізує мікрофлору кишечника, сприяє виробленню вітамінів групи В, які відповідають за нормальну роботу нервової та імунної системи, діяльність мозку, обмін енергією, стан шкірних покривів.

Такі вітаміни дефіцитні, а причин, що сприяють цьому, безліч: пристрасть до паління, алкоголю, кави і солодкого. Їх відновленню та підтриманню сприяють вівсяні висівки.

Також вони багаті вітамінами (А, Е, групи У), мікроелементами (мідь, цинк, калій та інші), що містять 90% активних речовин, що входять до складу цілісного зерна. Є чудовим абсорбентом, виводять з організму шкідливі речовини, токсини і шлаки.

Склад, шкода і користь вівсяних висівокВиведення відбувається за рахунок їх грубого будови поверхні, дозволяючи без особливих проблем позбутися від декількох кілограмів. Найчастіше ці зайві кілограми і є результатом засміченості організму.

У їх складі до 17% білків, які мають дуже рідкісним складом амінокислот, особливо – лізинг. Він забезпечує нормальне функціонування імунної системи, бере участь у профілактиці атеросклерозу та остеопорозу.

Він є зростанням кісток і сполучних тканин. Виробляє антитіла, ферменти, колаген і гормони. Його недолік призводить до швидкої стомлюваності і млявому стані всього організму.

Завдяки своєму неймовірному хімічним складом висівки:

  • регулюють функціонування кишечника;
  • сприяють очищенню організму, виводять токсини, шлаки;
  • впродовж тривалого часу зберігають відчуття насичення;
  • сприяють зниженню зайвої ваги;
  • покращують роботу серцево-судинної системи;
  • знижують рівень холестерину;
  • запобігають діабет, знижуючи рівень цукру в крові;
  • покращують зір;
  • зміцнюють імунітет і здоров’я в цілому.

Вживання для діабетиків висівок – це звичайна справа, вони блокують накопичення холестерину в організмі і надмірний викид глюкози. Крім цього, сприятливо діють на печінку, жовчний міхур, нормалізують їх загальний стан.

Але найбільш цікавим і головною властивістю є прискорення обмінних процесів, що сприяють спалюванню жирів.

Їх калорійність невелика, трохи більше 300 ккал на 100 грам.

При попаданні в ротову порожнину, вбирають слину і набухають. А перебуваючи в шлунку, далі вбирають рідину, збільшуючись приблизно в 25 разів. Саме тому висівки надають тривале відчуття ситості, подавливая голод.

Це особливість робить їх популярними в різних дієт, спрямованих на схуднення. Що б добитися позитивного ефекту слід висівки приймати з великою кількістю рідини.

Протипоказання

Висівки не рекомендовані людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, під час загострення хронічного захворювання, при гастритах, виразках, спаєчних процесах і колітах.

не Можна їх приймати для схуднення постійно, перешкоджаючи засвоюваності багатьох корисних речовин, можуть призвести до послаблення імунітету.

Як готувати і вживати вівсяні висівки для схуднення?

Як готувати і вживати вівсяні висівки Приготувати їх дуже просто: запарюємо крутим окропом близько двадцяти хвилин, рідину, що залишилася, зливаємо. Наш продукт готовий до вживання.

Їх можна вживати у будь-який час доби, але краще всього використовувати їх як прекрасний і смачний сніданок або як ситний обід. Більш ефективне вживання з рідиною, тому краще завжди їх запивати великою кількістю молока, води, соку або цикорію.

Вживати можна як самостійний продукт, так і додавати в різні страви, випічку, каші, хліб, коржі, млинці, овочеві делікатеси, заливати кефіром або молоком.

Зберігаються сухі висівки в холодильнику в закритій банці не більше року.

Вимочені висівки, заправлені сметаною або звичайним йогуртом, чудово підходять для овочевих салатів.

Можна порадувати сім’ю, таким ось дієтичним і поживною стравою:

  • Нарізаємо кубиками п’ять помитих середніх молоденьких кабачків, викладаємо їх у форму, солимо за смаком, збризкуємо двома столовими ложками оливкової олії, запікаємо в духовці близько 15 хвилин;
  • Змішуємо чотири ложки висівок з кмином, сіллю і борошном. Додаємо в цю суміш чотири ложки оливкової олії і перетираємо руками в крихту;
  • Отримані крихти висипаємо на кабачки і знову ставимо в духовку. Випікаємо до золотистого кольору.

Добова норма висівок

Добова норма висівокПочинати приймати їх потрібно, як і будь-який незнайомий організму новий продукт, в невеликій кількості. Спочатку буде досить і столової ложки висівок, потім поступово обсяг можна буде збільшувати. Максимальна денна «доза» висівок не більше трьох столових ложок або 30 грам.

Така доза дорівнює 700 грам вареної моркви, 800 грам капусти або ж близько 1,5 кілограмів свіжих яблук, тепер можна тільки уявити яка справжня користь даного продукту.

Вівсяні висівки дуже корисні, щоб досягти належного ефекту потрібно їх приймати протягом місяця за три столові ложки, причому кожен день, дотримуючись встановленої норми, щоб не накликати на свій організм небажаних наслідків, таких як проблеми з травленням.

Висівки можна купити практично в кожному супермаркеті як окремий продукт або у складі різних сухих сніданків.

Фабрична продукція може містити велику кількість не дуже корисних добавок у вигляді солі, цукру, різних барвників, тому дуже важливо готувати їх самому в домашніх умовах.

Всім смачного і ситного схуднення!