Однією з популярних страв іспанської кухні вважається холодний суп гаспачо. Готують його традиційно з сирих овочів, подрібнених в пюре. А основою страви є помідори. Супчик настільки сподобався домогосподаркам в різних кінцях земної кулі, що тепер рецептів цього блюда є безліч.

Тому давайте поговоримо про те, як приготувати томатний суп з квасолею. Варіантів існує декілька, причому кожен вартий особливої уваги.

Рецепт № 1

Томатний суп з квасолеюПерший рецепт приготування томатного супу з квасолею можна назвати найбільш легким, він часто зустрічається в різних кулінарних книгах.

Для його виготовлення знадобляться наступні продукти:

  • Квасоля червона – 1 склянка;
  • Картопля – 2 середніх бульби;
  • Цибуля-порей – 1 стебло;
  • Морква свіжа – 1 шт.;
  • Петрушка – 2 гілочки;
  • Корінь селери – 50-80 м;
  • Томатна паста чи кетчуп – 1 ст. л.;
  • масло – 50 г;
  • Сіль, мускатний горіх і перець за смаком.

Коли всі інгредієнти в наявності, можна приступати до приготування. Першим ділом переберіть, якщо це необхідно, і замочіть квасолю у воді на 1-2 години. Після замочування помістіть бобову культуру в каструлю, в якій збираєтеся готувати свою страву і налийте воду.

Кількість можна варіювати за своїм бажанням, але рекомендований об’єм – 1,5 л. Поваріть квасолю чверть години, а потім додайте картоплю, нарізану невеликими шматочками (природно, коренеплід треба перед подрібненням почистити). Варити все разом ще 20 хвилин. Поки картопля і бобові готуються, можна зайнятися іншими справами.

Добре розігрійте сковороду і викладіть вершкове масло. Коли воно розтопиться, додати туди цибулю, подрібнену соломкою, і закрити посуд кришкою. Після того, як цибуля протушкується 10 хвилин, додайте до неї моркву, нашатковану на крупній тертці і нарізану селеру. Всі інгредієнти рекомендується тушкувати під кришкою не менше чверті години.

Потім спробуйте, чи зварилися в каструлі бобові і картопля, якщо так, то можете відправляти туди вміст сковороди. Якщо бобові і коренеплід ще не готові, то тушкуйте овочі до готовності.

Коли інгредієнти з’єднайте між собою, посоліть і поперчіть страву, а також додайте мускатний горіх. Закип’ятіть вміст каструлі і додайте ложку томатної пасти. Всі інгредієнти ретельно перемішайте і дайте супчику покипіти. Спробуйте трохи бульйону, при необхідності додайте відсутніх приправ, а також подрібнену петрушку.

Поваріть блюдо 5-10 хвилин на мінімальному вогні і можете їсти. До речі, цю першу страву не рекомендується піддавати повторному розігріванню, так як вона втратить свій смак. Тому краще готуйте на один раз.

Рецепт № 2

Цей рецепт приготування супу, припускає, що ви будете використовувати білу квасолю. Необхідні інгредієнти:

  • Квасоля консервована біла – 1 банка;
  • Томати середнього розміру – 8 шт.;
  • Цибуля, морква 1 шт.;
  • Копчена свинина – 100 г:
  • Черешки селери – 1-2 шт.;
  • Томатний сік – 300 мл;
  • Рослинна (рекомендується оливкова) олія – 4 ст. л.;
  • Суміш улюблених трав, сіль і спеції за смаком.

На дно невеликої каструльки налийте масло, коли воно трохи розігріється, помістіть туди свинину, нарізану соломкою. Злегка обсмажте м’ясо, а потім додайте до нього подрібнену цибулю, селеру.

ГаспаччоЗ помідорів вийміть м’якоть (можна просто плоди очистити від шкіри і дрібно нарізати) і покладіть в каструлю, перемішайте всі інгредієнти і варіть 10-15 хвилин. Потім влийте сік, додайте консервованої квасолі, не забудьте злити рідину, в якій вона знаходиться, додайте улюблених трав, солі і перцю.

Все ретельно перемішайте і варіть супчик 30 хвилин на помірному вогні. Перед подачею томатний суп з консервованою квасолею прикрасьте листочками будь-якої свіжої зелені (ідеально підійде базилік).

Рецепт № 3

Варіант приготування супу за даним рецептом підійде тим, у кого на кухні є мультиварка. Хоч і готується страва не швидко, але на смак виходить просто чудовою.

Для створення цього шедевра на своїй кухні вам знадобиться:

  • Консервована квасоля (можна в томатному соусі) – 1 банка;
  • Яловичина – 300 г;
  • Картопля – 2-3 бульби середнього розміру;
  • 1 головка цибулі;
  • Морква – 2 шт. невеликого розміру;
  • Томатний сік – 250 мл (якщо будете додавати в суп квасолю в томатному соусі, то кількість соку можна зменшити до 150 мл);
  • Вода – 2 л;
  • Рослинне масло – 1 ст. л.;
  • Сіль, перець і спеції на ваш смак.

В чашу мультиварки викладіть м’ясо, попередньо подрібнене невеликими шматочками, бобові, якщо брали в соусі, то його можна не зливати, а додати в суп, моркву очищену і нарізану тонкими кружечками. Всі інгредієнти залийте водою і готуйте на режимі «Тушкування» півтори години.

Поки страва томиться в мультиварці, можна приготувати заправку для супу. Для цього на розігріту сковорідку налийте олію, викладіть дрібно нарізану цибулю і другу моркву, нашатковану на крупній тертці.

Обсмажте овочі до золотистого відтінку, а потім додайте до них томатний сік і тушкуйте все разом 20 хвилин. Коли мультиварка сповістить про закінчення режиму, додайте в чашу очищену і порізану кубиками картоплю.

Покладіть в основу для супу підготовлену заправку. Посоліть і поперчіть своє перше блюдо, помістіть туди листок лаврушки і інші улюблені приправи. Потім все ретельно перемішайте і продовжуйте готувати на режимі «Тушкування» ще 1 годину.

Рецепт № 4

Цей рецепт сподобається тим, хто любить все гостреньке. Для приготування необхідно:

  • Квасоля (краще брати консервовану) – 500 г;
  • Пюре томатне – 500 г;
  • Бульйон овочевий або м’ясний на ваш вибір – 500 мл;
  • 2 головки цибулі;
  • Масло рослинне – 50 мл;
  • Мелений перець чилі (кількість беріть на свій смак);
  • Свіжа петрушка, сіль і спеції за смаком.

Цю першу страву можна готувати в глибокій сковороді або сотейнику. Викладіть в обраний посуд дрібно посічену цибулю, обсмажте її трохи, додайте подрібнений червоний перець і томатне пюре. Всі інгредієнти перемішайте, варіть 3-5 хвилин і викладіть до них бобові. Все разом потушкуйте півгодини, а потім влийте в блюдо підготовлений бульйон і через 5-7 хвилин можете вимкнути газ.

За консистенцією ваш супчик повинен вийти густим, якщо він на ваш погляд рідкий, то насипте туди трохи борошна.

При його додаванні постійно помішуйте страву, щоб борошно не «збилося» грудкою. Перед подачею подрібніть в кожну тарілку зелень петрушки.

Смачний томатний суп з фасоліПриготувавши першу страву за описаним рецептом, ви можете трохи поекспериментувати і перед подачею подрібнити супчик занурювальним бленедром до однорідного стану.

У вас вийде своєрідний томатний суп-пюре з подрібненою квасолею. Буде дуже смачно, якщо перед початком їжі ви додасте в нього трохи пшеничних сухарів і будь-яку зелень.

Як бачите, варіантів приготування томатного супу дуже багато. Спробувавши втілити у себе на кухні кілька різних рецептів, ви скоро знайдете свій улюблений, а, можливо, створите якийсь новий. Загалом, готуйте із задоволенням, балуйте себе і рідних новими кулінарними шедеврами!