Пельмені без поспіху – мрія будь-якої господині. Пам’ятаєте рекламу, в якій жінка зображала втому після тривалого приготування пельменів? Хитрість полягала в тому, що вони були куплені. Покуштувавши тісто на мінеральній воді для пельменів, ви більше не захочете купувати напівфабрикати.
Здавна будь-яке прісне тісто готувалося на кришталево чистій джерельній воді. У мегаполісі відшукати джерело не вдасться, тому доводиться пристосовувати рецепти приготування основи для випічки до сучасних умов життя. Тісто на мінералці для пельменів виходить напрочуд смачним, пористим і ніжним.
Існує безліч варіацій замісу такої основи, але всіх їх об’єднує головний інгредієнт – мінеральна вода. Чим більше грайливих бульбашок буде в рідині, тим краще. Таке тісто позбавить вас від багатьох неприємностей: ви не будете сердитись, що воно прилипає до рук, краї заготовок чудово склеятся, а під час варіння ні один пельмень не випустить назовні начинку.
Все було б так просто, якби не деякі нюанси:
Цей рецепт по праву називають універсальним. На основі такого тіста можна приготувати не тільки всіма улюблені пельмені. Вареники, манти, коржі, рулети – всі ці страви підкорять серця і шлунки гурманів. Не забудьте по дорозі зайти в супермаркет і купити пляшку газованої мінеральної води.
Що стосується борошна, то у багатьох рецептах його точна кількість не вказується. Залежно від сорту і якості білого пилу, тісто може взяти більше або менше продукту, тому орієнтуйтеся по ситуації. Але завжди майте про запас пакетик борошна під рукою.
Склад:
У кожної господині є в арсеналі свій улюблений рецепт тіста для вареників. Але хотілося б приготувати цю страву так, щоб вони самі заскакували в рот, як у фільмі «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», тому ми будемо вчитися замішувати тісто на мінералці для вареників. Чим більше бульбашок буде в воді, тим смачніше вийде основа.
Маленька порада: якщо ви сильно виражали тісто і забили його борошном, додайте ще мінералки. Через 20 хвилин маса стане м’якше і еластичнішою, а надлишки борошна розтане, немов сніг на сонці.
Склад:
Крок №1: змішуємо в піалі яйце з мінеральною водою. Не зволікаючи, додамо в піалу сіль, цукровий пісок і рафіновану соняшникову олію.
Крок №2: починаємо перемішувати. Краще всього скористатися віночком. Цей нехитрий ручний механізм допоможе нам скоріше довести масу до однорідної консистенції.
Крок №3: додаємо просіяне борошно, але тільки порційно. По мірі можливості вимішуємо спочатку тісто ложкою або віночком в піалі. Як тільки цей процес став важким, прибираємо все зі столу, притрушуємо його поверхню борошном, викладаємо тісто.
Крок №4: сама відповідальна частина роботи. Засікаємо рівно 10 хвилин.
Варіацій приготування тіста на основі мінеральної води безліч. Виберіть рецепт на свій смак. Ви переконаєтеся, наскільки просто готувати таке тісто. А вже його смак, м’якість і легкість підкорять ваше серце і шлунок. Деякі господині використовують прісне тісто, приготоване за вищеописаними рецептами, для лазаньї. Візьміть це на замітку. Приємного апетиту!