Золотисті млинці – улюблені ласощі з дитинства, старорусское блюдо, яке символізувало сонячне коло і достаток. Раніше їх випікали на гречаної борошні і зі сметаною, щоб зробити щільні живильні млинці, чимось схожі на американські панкейкі, а сьогодні, навпаки, кожна господиня намагається приготувати тонкі ажурні млинці. Як цього домогтися?
На думку фахівців, на товщину готового млинця впливає консистенція тіста: воно має бути дуже рідким, але при цьому не водянистим, інакше при спробі його перевернути млинець порветься. За еластичність тіста відповідають яйця, за текучість – молоко або вода. Відповідно, їх можна назвати самими головними в рецепті. Із зазначеної нижче кількості компонентів виходить значна гірка млинчиків, якої вистачить на велику сім’ю. Тісто робиться досить швидко, а от процес смаження забере не менше 30-40 хв. При нестачі часу обсяг інгредієнтів можна зменшити в 2-3 рази.
Склад:
Приготування:
Якщо все зроблено правильно, на поверхні одразу ж почнуть утворюватися бульбашки. Коли тісто схопиться, млинець потрібно перевернути широкою дерев’яною лопаткою і випікати ще 30-40 сек., до зарум’янювання зворотного боку. Після цього його знімають зі сковороди і перекладають на плоску тарілку. Бажано відразу накрити млинчик кришкою, щоб він не підсох.
На завершення, слід звернути Вашу увагу на те, що професіонали рекомендують для хорошої міцності тіста на 1 л молока брати не менше 3-х великих яєць або 5-ти дрібних. Молоко ж має бути максимально свіжим. А якщо Ви хочете полегшити рецепт, розбавте його наполовину мінеральною водою з газом. Цей же хід допоможе отримати більш «мереживну» структуру готового млинця. Смачного. 😉