Піца – це одна з найулюбленіших страв кожної людини. Багато хто з нас любить поласувати смачною справжньою піцою в компанії друзів в якому-небудь кафе. Але чому б не приготувати цю страву, зробивши тісто для піци на майонезі і підібравши смачну начинку?

На швидку руку

Домашня піца виходить нітрохи не гірше, ніж в ресторанах. Тим більше, що готується вона з натуральних продуктів, і ви точно знаєте, з чого складається начинка.

Якщо з начинкою проблем особливих немає, то з тістом завжди доводиться повозитися. Не варто купувати напівфабрикати, адже можна приготувати власне пишне, а головне, смачне тісто. Рецептів дуже багато, тому дуже важливо вибрати правильний.

Якщо ви не дуже «дружите» з тістом, то його можна приготувати на швидку руку. Швидке тісто на майонезі виходить нічим не гірше, ніж по стандартному рецепту.

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • пшеничне борошно (близько 4-6 столових ложок);
  • яйця (3 шт);
  • майонез (3 столові ложки);
  • начинка (будь-яка на ваш смак).

Як бачимо, продуктів не дуже багато, а це означає, що приготування займе небагато часу.

Рецепт простий:

  1. Збиваємо 3 яйця разом з майонезом. Збивати краще в блендері, але також можна і «по старинці» – віночком.
  2. До отриманої маси додаємо борошно і ретельно все перемішуємо і трохи солимо за смаком.
  3. Готуємо всі продукти для начинки.
  4. Змащуємо деко або форму для випікання вершковим маслом або олією.
  5. Виливаємо все тісто і пластмасовою або дерев’яною ложкою акуратно розрівнюємо його.
  6. Наповнюємо начинкою і сиром.
  7. Відправляємо в духовку на півгодини на 200 градусів.

Зверніть увагу, сире тісто має бути схожим на густу сметану, тобто не дуже рідким. Швидке тісто для піци на майонезі виходить соковитим і запашним. Цю страву запам’ятає вся сім’я. Спробуйте!

Майонез і сметана – запорука успіху

Якщо ви не плануєте готувати справжню італійську піцу, то наступний рецепт буде якраз до речі. Рідке тісто виходить схожим на пиріг, тільки не солодкий. Цей рецепт, до речі, відмінно підійде для м’ясних запіканок і пиріжків. Смачно, ситно, а головне швидко!

Нам знадобляться наступні продукти:

  • 2-3 курячих яйця (якщо ви не хочете, щоб у тіста був присутній явний смак яєць, краще віддати перевагу двом штукам);
  • сметана і майонез (4 столові ложки);
  • половина чайної ложки звичайної харчової соди;
  • одна чайна ложка солі (можна обійтися і без неї, адже майонез вже солоний);
  • борошно (1 склянка або 200 грамів);
  • будь-яка начинка на ваш смак.

Починаємо приготування:

  1. Розбиваємо яйця у великій мисці і розбовтуємо виделкою.
  2. Викладаємо всю сметану і майонез.
  3. Додаємо соду і ретельно все перемішуємо виделкою. Збивати цю масу не потрібно.
  4. Далі додаємо борошно і ще раз перемішуємо.
  5. По густоті тісто виходить, як на оладки, трохи рідке.
  6. Виливаємо його у форму для випікання.
  7. Зверху акуратно намазуємо його кетчупом і викладаємо всю начинку. Посипаємо сиром.
  8. Ставимо в духовку на півгодини на 200 градусів.

Все готове, і піцу можна подавати на стіл. Такий рецепт ідеально підійде, якщо до вас прийшли несподівані гості, а в холодильнику порожньо. Страва готується дуже швидко.

Друзі і родичі будуть в захваті від такої піци і обов’язково попросять поділитися рецептом. Не розкривайте всі таємниці, хай це стане вашою фірмовою стравою.

Дріжджі – це основа

У тому випадку, якщо ви не представляєте, як можна готувати тісто без дріжджів, то наступний рецепт для вас. Він також простий, як і попередні два, тому не викличе у вас ніяких труднощів і проблем.

Підготуємо продукти:

  • 1 стандартна пачка дріжджів;
  • 2 столові ложки домашнього або магазинного майонезу;
  • 300 грамів молока;
  • 2 столових ложки рафінованої олії;
  • борошно (на око, скільки знадобиться вирішуєте самостійно);
  • сіль (за необхідності).

Продукти на столі, починаємо замішувати найсмачніше тісто:

  1. Висипаємо в глибоку миску дріжджі і трохи підсолюємо їх.
  2. Молоко розігріваємо, але не доводимо до кипіння.
  3. Заливаємо молоком дріжджі, розмішуємо і відставляємо в сторону. Повинен відбутися процес бродіння.
  4. Далі додаємо в масу трохи борошна і розмішуємо.
  5. Додаємо майонез і рафіновану олію і знову перемішуємо.
  6. Висипаємо решту борошна до тих пір, поки тісто не стане густим.
  7. Залишаємо всю масу «відпочивати» на 15-20 хвилин.
  8. Викладаємо тісто на деко або ділимо на частини, якщо вам необхідно кілька основ.

Готується тісто близько півгодини. Начинку можна додавати як відразу, так і після готовності основи. Тут ви вирішуєте вже на свій розсуд.

Якщо у вас під рукою немає молока, то не поспішайте бігти в магазин. Тісто виходить дуже смачним і без нього. Молоко можна замінити звичайною кип’яченою водою.

Секрети приготування

Деякі господині купують готове тісто для піци, тому що не хочуть з ним возитися. Це дуже зручно, адже залишається тільки накидати начинку і страва готова. Але домашнє тісто набагато смачніше, адже воно готується своїми руками.

Тому потрібно знати кілька секретів приготування смачного і соковитого тіста для піци:

  • Перший секрет криється в замішуванні тіста. Це слід робити тільки в спокійній і теплій атмосфері. Настрій також повинен бути хорошим, адже тісто це все відчуває. Деякі ставляться скептично до такого правила, але воно насправді діє. І це перевірено не однією господинею і не одним десятком років.
  • Також при замішуванні тіста не додавайте відразу все борошно. Це потрібно робити поступово.
  • Просіювання борошна необхідно для того, щоб основа вийшла повітряною.
  • Дріжджі слід вибирати тільки свіжі. В іншому випадку вони не дадуть ніякого ефекту або нададуть тісту пивний запах.
  • Соняшну олію бажано замінити оливковою. Таким чином, тісто вийде «з родзинкою», а також стане більш еластичним.
  • Тісто не повинно прилипати до рук, тому його вимішувати потрібно дуже ретельно. При розтягуванні воно не повинно рватися. Досягніть хорошої еластичності, і тоді основа для піци буде найсмачніша, серед тих, які ви коли-небудь пробували.
  • Дуже важливо зберігати ніжну і тендітну структуру тіста. Для цього бажано його розгортати руками. Присипаємо його борошном (невеликою кількістю) і починаємо розтягувати руками. Починайте з середини і обережно йдіть до країв. Краще повільно, але впевнено. Робии це птотрібно дуже акуратно. Намагайтеся не допустити того, щоб воно порвалося під час цього процесу. Краї краще зробити товстими для того, щоб у вас були справжні бортики для піци.
  • Для того щоб тісто не прилипло до форми і потім вам не довелося віддирати піцу, потрібно змастити деко оливковою олією і присипати борошном.
  • Хочете отримати хрустку піцу з золотистою скоринкою? Ставте її тільки в добре розігріту духовку. Дайте духовці буквально 10 хвилин і можете ставити піцу.
  • Якщо ви використовуєте воду, то її необхідно попередньо остудити. Так ви зможете уповільнити процес бродіння і зберегти еластичність тіста.

Рецептів тіста для піци дуже багато. Але варто вам хоч один раз спробувати приготувати швидке тісто, ви вже не зможете від нього відмовитись. Його перевага не тільки в меншій кількості витрат на час приготування, але також і в смакових якостях.