Картопля з м’ясом, мабуть, одне з найпопулярніших страв у нас. Це не випадково, адже традиційний смак цих двох компонентів:- класика. Хочу поділитися дуже смачним і нескладним рецептом: свинина з картоплею в рукаві. Це блюдо відмінно підійде і для святкового столу.

Для приготування нам знадобиться:

  • 5-6 середніх бульби картоплі
  • 400-500 гр свинини
  • 4-5 зубчики часнику
  • суха зелень
  • сіль

Для початку потрібно замаринувати м’ясо. Свинину ріжемо в миску великими шматочками. Видавлюємо часник, посипаємо зеленню і солимо. Я завжди солю “на око”, але приблизно пів чайної ложки. Все добре перемішуємо так, щоб шматочки були змащені часником і зеленню зі всіх сторін. Залишаємо замариноване м’ясо на 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб свинина вийшла пряної.

Тим часом поки наше м’ясо маринується в часнику, чистимо картоплю. Картоплю так само ріжемо великими кубиками. Навіть можна крупніше порізаного м’яса. Це дозволить їй зберегти свою форму, і не розсипатися після запікання. Трохи солимо. Потім добре перемішуємо наші кусочкис картоплею.

Акуратно укладаємо все в пакет для запікання, зав’язуємо пакет, спеціальної дротиком або затиском. Зазвичай вони йдуть в комплекті з пакетом. Пакет краще помістити на деко. Ставимо нашу страву в розігріту духовку до 180 градусів, на 50-60 хвилин. Після готовності не поспішайте відразу відкривати пакет, нехай блюдо нудитися ще хвилин 15. Ну ось, соковита, апетитна свинина запечена з картоплею в рукаві, готова!