Сьогодні у нас в меню – свинина з сиром і помідорами в духовці. Здавалося б, стільки вже сказано про цю страву, що нічого нового ми й не дізнаємося. Але вік живи – вік учись. І навіть найзвичайніші і прості продукти можна перетворити на справжній кулінарний шедевр. Приступимо?

«Французький» ескалоп

Ця страва – щось середнє між м’ясом по-французьки і ескалопом. Виходить вона неймовірно соковита і смачна, а аромат сушених трав просто зводить з розуму. Отже, свинина під помідорами і сиром в духовці.

Склад:
свинина з помідорами і сиром в духовці

  • 0,5 кг. свинини;
  • 2 цибулини;
  • 3 помідори;
  • 150 г. сиру;
  • майонез;
  • олія рафінована рослинна;
  • кухонна сіль;
  • трави сушені;
  • чорний перчик мелений;
  • зубчики часнику.

Приготування:

  1. Свинину обов’язково промиємо і обсушимо. М’ясо наріжемо нетовстими стейками, приблизно близько 5 мм. завтовшки.
  2. Накриваємо свинячі стейки харчовою плівкою і пройдемося по них злегка кухонним молотком. Потім натираємо м’ясо сіллю і перцем.
  3. Деко застелемо пергаментом, просоченим олією, викладемо свинину. Посиплемо зверху м’ясо сушеними травами.
  4. Цибулю очистимо і нашаткуємо тоненькими півкільцями. Розподіляємо її поверх свинини.
  5. Тепер змастимо кожен стейк злегка майонезом. Це додасть страві соковитості. До речі, можна використовувати і сметану.
  6. Томати промиваємо та нарізаємо невеликими кружечками. Злегка підсолимо їх і викладемо на цибулю.
  7. Видавимо зубчики часнику, перемішуємо їх з невеликою кількістю майонезу і злегка покриємо отриманою сумішшю помідори.
  8. Сир грубо натираємо і розподіляємо останнім шаром.
  9. Запікаємо свинину під овочевою шубою в духовій шафі 40-45 хвилин при температурній позначці в 180-190 градусів. Про готовність страви нам підкаже апетитна засмажена сирна скоринка.
  10. Перед подачею до столу притрусимо ескалопи подрібненою зеленню.

Осягаємо вершини кулінарної майстерності

А ця страва вражає не тільки своєю соковитістю і ніжністю, але і способом подачі. Секрет її в тому, що запікати м’ясо ми будемо у вигляді книги.

свинина з сиром в духовціСклад:

  • 0,5 кг. свинини;
  • 3-4 томати;
  • 200 г. сиру;
  • зубчики часнику;
  • сіль;
  • спеції.

Приготування:

  1. Займемося спочатку м’ясом. Нам потрібен довгастий цільний шматок. Промиємо свинину і обсушимо.
  2. Тепер увага: зробимо глибокі надрізи в м’ясі на відстані близько 2 см. Повинна вийти так звана розгорнута книга з листочками.
  3. Сир наріжемо скибочками, але не занадто тонкими.
  4. Помідори нашаткуємо кружечками.
  5. Свинину натремо сіллю і купажем спецій. У розрізи вкладаємо по шматочку сиру і кружку помідора.
  6. Поміщаємо нашу книгу на деко, застелене фольгою, яку змастимо олією, відправимо в духову шафу на 40-45 хвилин. Оптимальний температурний поріг – 190 градусів.
  7. При бажанні можете запекти разом з м’ясом цілі грибочки.

Цей рецепт можна спростити. Викладіть на фольгу свинячі стейки, а зверху них – кружечки помідорів і скибочки сиру. Щільно загорніть кожен шматочок м’яса фольгою і відправте у духову шафу. Свинина, запечена в духовці під сиром, з помідорами у фользі, вийде соковитою і неймовірно смачною.

М’ясо з овочевим асорті

А тепер зустрічайте – свинина, запечена в духовці з баклажанами та помідорами. Ця страва прикрасить ваш святковий стіл і нагодує всіх гостей, оскільки однієї порції вистачить на 6 – 7 осіб.

запечена свинина з баклажанами та помідорамиСклад:

  • 1 кг. свинини;
  • 0,5 кг . помідорів;
  • 2 баклажана;
  • 2 цибулини;
  • часникові зубчики;
  • 150 г . олії рослинної;
  • свіжа зелень;
  • сіль;
  • чорний перчик мелений.

Приготування:

  1. Баклажани промиємо, обсушимо і наріжемо кільцями. Посолимо овочі і залишаємо на 10-15 хвилин. Таким способом ми позбавимо баклажани від гіркоти.
  2. Свинину наріжемо великими шматочками і на рослинній олії обсмажимо, поки не утвориться рум’яна кірочка. Солимо і перчимо м’ясо.
  3. Зубчики часнику видавлюємо через прес і змащуємо ними баклажани. Обсмажуємо їх на олії до готовності.
  4. Цибулини чистимо і разом з томатами нарізаємо красивими кружечками.
  5. Деко злегка змастимо олією і викладемо першим шаром половину баклажанів.
  6. Зверху розподілимо половину цибулевих кілець і свинину.
  7. Потім викладемо залишки баклажанів і цибулі.
  8. Останнім шаром щільно викладаємо кружечки помідорів.
  9. Запікаємо страву в духовій шафі при температурному порозі до 200 градусів. Готову страву посиплемо подрібненою свіжою зеленню. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Можна, звичайно, в таку страву додати сир, посипати його зверху томатами. Тут все залежить від ваших смакових уподобань. Але і без сиру і прикрас страва вийде ароматною і соковитою. Ще господині додають обсмажені гриби і болгарські перці, а також картоплю.

Свинина, сир і помідори – це унікальне поєднання інгредієнтів, що дає неповторний смак. Додавайте різноманітні овочі і улюблені спеції, не шкодуйте свіжої зелені, і тоді страва заграє новими ароматними нотками. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!