Смак звичної першої страви можна зробити набагато оригінальніше, якщо додати в неї нарізаний кубиками плавлений сирок. Щоб зрозуміти, як готується страва, пропонуємо ознайомитися з поширеними рецептами.

Грибний суп з плавленим сирком: нюанси приготування

Особливо корисний рецепт для людей, які дотримуються в харчуванні вегетаріанства.

Страва виходить з вираженими смаковими якостями і насиченим бульйоном:

  • Грибний суп з плавленим сиром200-300 г печериць або свіжих лісових красенів ретельно промивають у проточній воді і нарізають невеликими пластиками. З великої цибулини знімають піну і дрібно шаткують овоч. Гриби і підготовлену цибулю обсмажують на розігрітому вершковому або рослинному маслі. Коли інгредієнти достатньою мірою підрум’яняться, додають до них улюблені мелені спеції, наприклад, чорний перець. Продовжують тушкувати суміш ще 10 хвилин, прикривши кришкою;
  • Пару очищених бульб картоплі ріжуть тонкою соломкою і відправляють в каструлю. В неї наливають 1,5-2 літра води. Картоплю відварюють на сильному вогні. Коли вода закипить, нагрівання зменшують до середнього;
  • Цибульно-грибну суміш перекладають у каструлю. Інгредієнтам належить томитися при середньому нагріві ще 15-20 хвилин;
  • Тим часом в сковороді нагрівають трохи олії до золотистого відтінку обсмажують протерту моркву. Краще готувати її окремо, в цьому випадку супчик отримає приємний світло-оранжевий відтінок. Обсмажену моркву також перекладають у каструлю;
  • Можна також відварити рис, всього 1-2 столові ложки. Додають його в грибний суп ретельно промивши, видаляючи крохмаль, яким багата ця крупа;
  • Додаємо плавлений сир, 200 г, зелень кропу і пару подрібнених часточок часнику. Коли сир повністю розплавиться, можна знімати каструлю з плити.

Набагато яскравіше буде аромат, якщо не пошкодувати часу і розтерти плавлений сир, подрібнений часник і рубану зелень в ступці. Отриманою масою заправляють готову страву.

Як приготувати легкий курячий супчик з плавленим сиром

Звичайно, рецепт супу з курочкою і плавленим сиром вимагатиме більше часу, так як спочатку доведеться приготувати бульйон.

Проте вийде в результаті чудове перше блюдо:

  • 500 г рубаної курки заливають 2,5 літрами холодної води. Каструлю поміщають на сильний вогонь і продовжують варити курку протягом 30-40 хвилин. Хвилин за 5 до готовності додають за смаком сіль, кілька горошин чорного перцю, а також пару лаврових листків. По закінченні готування бульйон переливають у чисту каструлю, фільтруючи через дрібне сито, і знову ставлять на плиту;
  • 500 г картоплі шаткують кубиками і закладають у бульйон. Після закипання рідини готувати картоплю необхідно ще 10-15 хвилин;
  • За цей час протирають крізь крупну тертку моркву і дрібно шаткують ріпчасту цибулину. Інгредієнти обсмажують на розігрітому вершковому маслі;
  • Як тільки шматочки картоплі стануть м’якими, у курячий бульйон вводять морквяно-цибульну суміш. Через 2-3 хвилини додають 200 г плавленого сиру, попередньо нарізаного дрібними шматочками. Готовий суп добре посипають рубаною зеленою цибулькою. М’ясо курки знімають з кісток, і розкладають в порційні тарілки при подачі.

Можна попередньо заморозити сирки і натерти на тертці. Сир в цьому випадку разом з зеленою цибулею, додають у кожну тарілку. Повільно плавляться в супі крихти сиру – цікаве видовище, яке особливо подобається дітям.

Класичний рецепт французького супу з плавленим сиром

Цей суп з плавленим сиром чудово підходить для вегетаріанського, а також дієтичного харчування:

  • В каструльці нагрівають 1 літр води. У киплячу воду опускають 2 дрібно нарізані картопляні бульби;
  • Через 5 хвилин в каструлю відправляються дрібно шаткована ріпчаста цибулина і терта морква. Обсмажувати овочі не потрібно;
  • Коли інгредієнти стануть м’якими, до складу страви додають 100 г плавленого сиру. Після його розчинення вводять дрібно нарубаний зубчик часнику і зелень кінзи.

Невеликий нюанс – чим дрібніше будуть компоненти, тим смачніше виходить готовий французький супчик. До столу подавати страву можна з хрусткими сухариками. Можна готові інгредієнти протерти у вигляді пюре. Вийде неймовірно апетитний суп-пюре, присмачений плавленим сиром.

Знахідка для гурманів: цибульний суп, заправлений плавленим сиром

В цьому блюді основним інгредієнтом є ріпчаста цибуля. На каструльку об’ємом 2-2,5 літра потрібно близько 10 середніх головок:

  • Класичний рецепт супу з плавленим сиромСпочатку відварюють 500 г курочки, головку цибулі і одну моркву близько 1,5 годин. Як тільки рідина почне кипіти, каструльку закривають кришкою і знижують нагрівання до невеликого. Бульйон повинен томитися, а не кипіти. Готовий бульйон проціджують. Курку використовують для інших страв;
  • Очищують ріпчасту цибулю і нарізають не дуже тонкими півкільцями. 40-50 г вершкового масла розтоплюють в сотейнику. Коли масло досить розігріється, до нього додають пару столових ложок цукру. Продовжують нагрівати інгредієнти, перемішуючи до утворення карамелі;
  • В отриману карамель опускають шінковану цибулю, солять, перчать, використовуючи червоний, а також подрібнений чорний перець. Томити цибулю необхідно до отримання красивого карамельного відтінку і зниження об’єму приблизно в 2 рази. Цибулю перекладають у бульйон, продовжуючи варити хвилин 10;
  • 400 г плавленого сиру нарізають кубиками, розводять гарячим бульйоном і вливають в каструльку. Продовжують готувати страву на несильному вогні близько 10 хвилин.

Спеції можна використовувати за смаком. Подають цибулевий суп з хлібними грінками і рубаною зеленню.

Суп з плавленим сиром і вершками – справжня казка

Це блюдо по праву вважається неймовірно ніжним. Якщо готувати супчик тільки для дорослих, можна замінити 200 мл води білим сухим вином.

В цьому випадку блюдо стане справжнім витвором кулінарного мистецтва:

  • 2 бульби очищеної картоплі заливають 1,5 літрами холодної води. Каструлю відправляють на розігріту плиту. Коли рідина закипить, її підсолюють і продовжують варити картоплю ще 15-20 хвилин;
  • Бажано за цей проміжок часу підготувати інші інгредієнти. Ріпчасту цибулину шаткують, головку часнику чистять і пропускають через прес. Можна попередньо зняти з перців шкірку, відправивши в прогріту духовку до появи підпалин;
  • Цибулю з половиною подрібненого часнику обсмажують у вершковому маслі. Обжарку заправляють ложкою пшеничного борошна і продовжують нагрівати суміш, постійно перемішуючи, до появи легкого горіхового запаху. Приготовану суміш заливають склянкою 25% вершків. Необхідно досягти рівномірної консистенції;
  • Суп з плавленим сиром і вершкамиКоли суміш загусне, її перекладають у каструлю, додавши дрібку подрібненого мускатного горіха, жменю рубаної зелені кропу, петрушки, чебрецю, а також сіль за смаком. Блюдо продовжують готувати при слабкому нагріванні;
  • Болгарський перець, очищений від шкірки, дрібно нарізають і також відправляють в каструлю. 200 г плавленого сиру подрібнюють і опускають в бульйон. Вершковий суп витримують на плиті, поки інгредієнт повністю не розчиниться. Подають страву з дрібними хлібними сухариками.

Існує безліч рецептів приготування оригінальних перших страв, приправлених плавленим сиром. Не виключено, що господиня з неординарною фантазією зможе винайти і свій неповторний кулінарний шедевр.