Якщо ви і ваші рідні любите морепродукти, то приготуйте на обід суп з мідіями. Рецептів цієї пікантної і шалено смачної страви – безліч. Нижче будуть запропоновані найбільш цікаві варіанти супчика.

Рецепт перший: з додаванням локшини

Щоб приготувати суп з мідіями за цим рецептом, вам знадобляться наступні продукти:

  • 2 головки цибулі;
  • 100 г заморожених морських мешканців (мідій);
  • 500 мл рибного бульйону;
  • 20 г масла вершкового;
  • 50-80 г локшини з твердих сортів пшениці;
  • Приправи на ваш смак.

Розморозьте морепродукти і помістіть їх в друшляк, промийте під проточною водою, злегка відіжміть, щоб видалити зайву рідину.

На попередньо розігріту сковорідку викладіть шматочок вершкового масла, коли воно розтопиться, додайте туди мідї і дрібно нашатковану цибулю, злегка обсмажте. Відваріть локшину, тільки час, вказаний виробником на упаковці зменшіть в 2 рази. Коли продукт звариться, відкиньте його на друшляк і ретельно промийте холодною водою.

Тепер настав час «збирати» майбутній супчик. Для цього закиньте в киплячий бульйон мідії, обсмажені з цибулею, додайте локшину. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на повільному вогні до готовності (приблизно чверть години). Перед тим як подавати страву на стіл, додайте в кожну порцію трохи свіжої зелені.

Рецепт другий: томатний суп

Другий варіант приготування страви з морськими мешканцями – томатний суп з мідіями.

Томатний суп з мідіямиЩоб втілити рецепт в життя, вам знадобиться:

  • Бульйон м’ясний (оптимально брати курячий) – 0,5 л;
  • Морепродукти заморожені (мідії) – 350 г;
  • Помідори у власному соку – 0,5 кг;
  • 1 головка цибулі;
  • Масло оливи 2 ч. л.;
  • Вино сухе біле – 50 мл;
  • Часник – 5 зубчиків;
  • Перець чилі – половинка стручка;
  • Філе анчоусів – 3-4 шт.;
  • Чебрець свіжий – 3 стеблинки;
  • Петрушка сушена і мелений перець чилі 2 ч. л.;
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.

На сковорідку з розігрітою оливковою олією (1 ч. л.) покладіть дрібно нарізаний перець чилі і зубчики часнику (2 шт.). Обсмажте продукти не більше 30 секунд, а потім додайте до овочів попередньо розморожені і промиті морепродукти. Тушкуйте все разом 2-3 хвилини, влийте вино. Вміст сковорідки перемішайте, дайте потомитися 5 хвилин і вимикайте газ.

Візьміть чисту сковороду і налийте на неї масло, яке залишилося. Додайте цибулю, дрібно нарізаний часник, який залишився. Обсмажте пару хвилин, а потім додайте до овочів нашинковане філе анчоусів. Перемішайте всі інгредієнти і варіть разом 60 секунд.

М’ясний бульйон доведіть до кипіння і додайте в нього вміст сковорідки номер 2 (там, де цибуля і анчоуси), все перемішайте. Викладіть в каструлю помідори у власному соку, сушену петрушку, гілочки чебрецю і перець чилі мелений. Готуйте блюдо на мінімальному вогні 15 хвилин, в процесі приготування супу додайте туди цукор.

Після закінчення часу виловіть з першого чебрець. Отриманий об’єм супчика розділіть на 2 рівні частини. З однієї половини необхідно приготувати ніжне пюре, для цього скористайтеся заглибним блендером.

Потім змішайте отриманий крем-суп з неподрібненою частиною, перемішайте, додайте в каструлю дари моря. Блюдо розлийте по тарілках і подавайте в гарячому вигляді. Такий крем-суп з мідіями, безумовно, вразить своїм пікантним смаком і незрівнянним ароматом.

Рецепт третій: з додаванням сиру

Суп з мідіями з сиромЦей варіант приготування першої страви припаде до душі любителям сиру і різних морепродуктів.

Отже, для створення супу з мідіями, креветками і сиром необхідно:

  • По 200 г заморожених морепродуктів: мідій і великих креветок;
  • 3 плавлених сирка;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 3 бульби сирої картоплі;
  • 1 морква середнього розміру;
  • Часник сушений (на ваш розсуд);
  • Сухарики пшеничні зі смаком часнику – 150 г.

Першим ділом очистіть, проріжте невеликими шматочками картоплю, цибулю та моркву. Відваріть овочі до готовності в підсоленій воді. Відлийте з каструлі 250 мл отриманого бульйону, а з решти рідини та інгредієнтів зробіть пюре за допомогою блендера.

Плавлений сир наріжте максимально дрібними шматочками і розчиніть в овочевому бульйоні, який до цього відлили. Ретельно розмішайте отриману сирну суміш і не поспішаючи влийте її в пюре з картоплі, моркви та цибулі. Накрийте каструлю кришкою і поваріть страву на повільному вогні не більше 10 хвилин. При бажанні додайте в суп трохи часнику.

Морепродукти відваріть і розподіліть по порційних тарілках, налийте перше і насипте бажану кількість часникових сухариків. Для прикраси супу з мідіями, креветками і сиром використовуйте свіжу зелень.

Рецепт четвертий: додаємо вершки

Останній варіант приготування першої страви, який буде розглянуто – суп з мідій з вершками.

Щоб його зробити, потрібно:

  • 0,5 кг морепродуктів (мідій);
  • Вершки – 200 мл;
  • Біле сухе вино – 50 мл;
  • Рис – 100 г;
  • Бекон – 80-100 г;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • Морква – 1 шт.;
  • 2 зубчики часнику;
  • Цибуля-порей – 1 шт.;
  • масло – 50 г;
  • Рослинна (оливкова) олія – 1 ст. л.;
  • Лаврушка – 2 листочка;
  • Приправи за бажанням.

Морепродукти розморозьте, промийте і опустіть в окріп на 5 хвилин. Потім злийте воду, а мідії відкиньте в друшляк, щоб рідина стекла.

суп з мідіями і вершкамиНа сковороду викладіть шматочок вершкового масла, а коли воно розтопиться – налийте оливкову олію. Відправте туди бекон, нарізаний тонкими смужками, очищену і нашатковану соломкою моркву, цибулю-порей і ріпчасту, попередньо подрібнені, зубчики часнику, пропущені через прес. Обсмажте всі інгредієнти до м’якості.

Рис промийте і додайте на сковорідку до вже готових продуктів. Готуйте все разом 5 хвилин. У каструлю налийте 1,5 літра окропу, додайте туди вміст сковороди, все перемішайте. Коли суп закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, влийте алкоголь, викладіть мідії. Додайте спеції на свій смак, закиньте лавровий лист. Поваріть все разом 7 хвилин.

Заключна стадія – додавання вершків. Влийте їх в супчик, промешайте вміст каструлі і дайте потомитися страві пару хвилин. Стежте, щоб бульйон не закипів, інакше вершки можуть згорнутися.

Як бачите, варіантів приготування супу з заморожених мідій досить багато. Ви можете додавати в блюдо улюблені інгредієнти: робити його з сиром, томатами, вершками або креветками, а можете спробувати створити свій унікальний рецепт. Все у ваших руках, експериментуйте і розробляйте неповторні кулінарні шедеври!