Суп з макаронами і картоплею та м’ясом
Навряд чи знайдеться хоч одна людина, яка не пробувала би суп з макаронами і картоплею. А от як його перетворити в справжню королівську страву, знають далеко не всі. Сьогодні ми розкриємо секрети вишуканого супчика і розглянемо тільки кращі його рецепти.
Що підкажуть кулінари?
Як зварити суп з макаронами і картоплею? Перш за все, запам’ятайте головний його секрет – важливо дотримувати правильну послідовність додавання інгредієнтів: спочатку йде картопля, потім – пасеровані овочі, а в кінці – макарони.
У такий супчик сміливо можна додавати різноманітні овочі, а також зелень. Найбільш вдалими варіантами вважаються наступні продукти:
- морква;
- цибуля;
- болгарський перець;
- кабачок;
- шпинат;
- цвітна капуста і броколі;
- зубчик часнику і ін.
Просто приголомшливим на смак виходить такий супчик з морепродуктами – мідіями і креветками, а також з квасолею, плавленим сирком і зеленим горошком.
Перш ніж ми перейдемо до рецептів, які покроково розкажуть, як приготувати суп з макаронами і картоплею, давайте запам’ятаємо кілька важливих нюансів:
- щоб суп не перетворився в кашу, потрібно чітко дотримуватися пропорції макаронних виробів, оскільки вони сильно збільшуються в об’ємі в процесі варіння;
- вибирайте макарони з твердих сортів пшениці;
- викладати їх в супчик потрібно за 5-7 хвилин до закінчення процесу приготування.
Варимо курячий супчик з макаронами і картоплею
Досить смачним виходить томатний супчик з картоплею і макаронами. Його вишуканий аромат відразу ж збере всіх ваших домочадців на кухні.
Склад:
- 200 мл. томатного соку;
- 3-4 картоплини;
- 2 цибулини;
- морква;
- 200 г. філе курки;
- 70 г. макаронних виробів;
- 2 л відфільтрованої води;
- 2-3 лаврових листочки;
- олія рослинна;
- сіль;
- чорний перчик мелений.
Приготування:
- Оскільки ми варимо суп на основі курячого філе, попередньо відварювати бульйон не будемо. М’ясо встигне зваритися з усіма іншими інгредієнтами.
- Отже, філе промиваємо, зчищаємо з нього плівку і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо м’ясо в каструлю.
- Картоплини чистимо і нарізаємо теж кубиками.
- Овочі чистимо, цибулю подрібнюємо кубиками, а моркву – натираємо.
- До курячого філе викладаємо картоплю і наливаємо воду. Доводимо до кипіння і варимо протягом 10-15 хвилин.
- А поки пасеруємо овочі на рослинній олії 3 хвилинки і вливаємо в сковороду томатний сік. Приправляємо засмажку перчиком і солимо. Порада: якщо сік кислуватий, покладіть трохи цукру- піску. Тушкуємо все разом 5 хвилин.
- Тепер настав час додати макаронні вироби і томатну засмажку.
- Відправляємо в каструльку лаврові листочки , перчимо і солимо.
- Варимо супчик п’ять хвилин і вимикаємо.
- Настоюємо супчик під закритою кришкою п’ять хвилин і можемо подавати до столу. При бажанні для аромату додати подрібнену зелень.
Смачний обід для всієї родини
Традиційно багато господинь готують суп з макаронами і картоплею та м’ясом. Ми ж дещо видозмінимо рецепт і зваримо смачну першу страву з фаршем. Спробуйте – і вам обов’язково сподобається.
Склад:
- 4-5 картоплин;
- морква;
- цибулина;
- 100 г. макаронів;
- 200 г. фаршу (свинячого або яловичого);
- олія рослинна;
- сіль;
- купаж спецій.
Приготування:
- Підготуємо овочі: очистимо і подрібнимо. Моркву дрібно натремо, а цибулину нашаткуємо кубиками.
- Пасеруємо. На рослинній олії спочатку цибулю, а потім додаємо до неї моркву.
- Коли овочі добре розм’якнуть, викладемо на сковороду фарш. Обсмажуємо все разом до готовності. Невелика хитрість: якщо фарш сухуватий, додайте трохи води.
- Картоплини чистимо, подрібнюємо кубиками, заливаємо водою і ставимо варити.
- Через 10 хвилин викладаємо макарони і фарш з овочами, солимо і перчимо супчик.
- Варимо 5 хвилин і вимикаємо конфорку.
- Готовий суп розливаємо по порціях і посипаємо подрібненою зеленню.
Вермішелевий суп з фрикадельками
І звичайно ж, ми не можемо обійти стороною суп з фрикадельками. Його ніжний і насичений смак задовольнить гастрономічні потреби навіть найвибагливішого гурмана.
Склад:
- 0,5 кг. фаршу;
- 2-3 картоплини;
- 50 г макаронних виробів;
- цибулина;
- морква;
- 1 ч. л. манної крупи;
- олія рафінована рослинна;
- сіль;
- чорний перчик горошком і мелений;
- 2-3 лаврових листочки ;
- зелень сушена.
Приготування:
- Фарш з’єднуємо з сушеною зеленню, манкою, сіллю і перчиком.
- Чистимо цибулину і подрібнюємо. Трохи цибулі додаємо у фарш. Гарненько його розмішуємо.
- Ставимо каструльку з водою на плиту і доводимо до кипіння.
- В цей час пасеруємо цибулю з морквою на олії.
- Формуємо фрикадельки, відщипуючи шматочки фаршу і скачуючи їх в невеликі кульки. Руки краще змочити водою.
- У каструльку викладаємо перчик, листочки лавра і фрикадельки.
- Як тільки на поверхні почне з’являтися пінка, знімаємо її.
- Варимо фрикадельки хвилин 7-10 і закладаємо нарізану картоплю.
- Солимо страву і при необхідності приправляємо перцем меленим.
- Через 10 хвилин додаємо в каструлю макаронні вироби і пасеровані овочі.
- Варимо 5-7 хвилин і вимикаємо конфорку.
Перші страви обов’язково повинні входити в раціон, адже саме вони дозволяють повноцінно працювати нашому шлунку. Готуйте смачні супи і радуйте своїх домочадців. Приємного апетиту!