Навряд чи знайдеться хоч одна людина, яка не пробувала би суп з макаронами і картоплею. А от як його перетворити в справжню королівську страву, знають далеко не всі. Сьогодні ми розкриємо секрети вишуканого супчика і розглянемо тільки кращі його рецепти.

Що підкажуть кулінари?

Як зварити суп з макаронами і картоплею? Перш за все, запам’ятайте головний його секрет – важливо дотримувати правильну послідовність додавання інгредієнтів: спочатку йде картопля, потім – пасеровані овочі, а в кінці – макарони.

У такий супчик сміливо можна додавати різноманітні овочі, а також зелень. Найбільш вдалими варіантами вважаються наступні продукти:

приготування супу з макаронами

  • морква;
  • цибуля;
  • болгарський перець;
  • кабачок;
  • шпинат;
  • цвітна капуста і броколі;
  • зубчик часнику і ін.

Просто приголомшливим на смак виходить такий супчик з морепродуктами – мідіями і креветками, а також з квасолею, плавленим сирком і зеленим горошком.

Перш ніж ми перейдемо до рецептів, які покроково розкажуть, як приготувати суп з макаронами і картоплею, давайте запам’ятаємо кілька важливих нюансів:

  • щоб суп не перетворився в кашу, потрібно чітко дотримуватися пропорції макаронних виробів, оскільки вони сильно збільшуються в об’ємі в процесі варіння;
  • вибирайте макарони з твердих сортів пшениці;
  • викладати їх в супчик потрібно за 5-7 хвилин до закінчення процесу приготування.

Варимо курячий супчик з макаронами і картоплею

Досить смачним виходить томатний супчик з картоплею і макаронами. Його вишуканий аромат відразу ж збере всіх ваших домочадців на кухні.

Склад:

томатний суп з картоплею і макаронами

  • 200 мл. томатного соку;
  • 3-4 картоплини;
  • 2 цибулини;
  • морква;
  • 200 г. філе курки;
  • 70 г. макаронних виробів;
  • 2 л відфільтрованої води;
  • 2-3 лаврових листочки;
  • олія рослинна;
  • сіль;
  • чорний перчик мелений.

Приготування:

  1. Оскільки ми варимо суп на основі курячого філе, попередньо відварювати бульйон не будемо. М’ясо встигне зваритися з усіма іншими інгредієнтами.
  2. Отже, філе промиваємо, зчищаємо з нього плівку і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо м’ясо в каструлю.
  3. Картоплини чистимо і нарізаємо теж кубиками.
  4. Овочі чистимо, цибулю подрібнюємо кубиками, а моркву – натираємо.
  5. До курячого філе викладаємо картоплю і наливаємо воду. Доводимо до кипіння і варимо протягом 10-15 хвилин.
  6. А поки пасеруємо овочі на рослинній олії 3 хвилинки і вливаємо в сковороду томатний сік. Приправляємо засмажку перчиком і солимо. Порада: якщо сік кислуватий, покладіть трохи цукру- піску. Тушкуємо все разом 5 хвилин.
  7. Тепер настав час додати макаронні вироби і томатну засмажку.
  8. Відправляємо в каструльку лаврові листочки , перчимо і солимо.
  9. Варимо супчик п’ять хвилин і вимикаємо.
  10. Настоюємо супчик під закритою кришкою п’ять хвилин і можемо подавати до столу. При бажанні для аромату додати подрібнену зелень.

Смачний обід для всієї родини

Традиційно багато господинь готують суп з макаронами і картоплею та м’ясом. Ми ж дещо видозмінимо рецепт і зваримо смачну першу страву з фаршем. Спробуйте – і вам обов’язково сподобається.

Склад:

суп з макаронами, картоплею і м'ясом

  • 4-5 картоплин;
  • морква;
  • цибулина;
  • 100 г. макаронів;
  • 200 г. фаршу (свинячого або яловичого);
  • олія рослинна;
  • сіль;
  • купаж спецій.

Приготування:

  1. Підготуємо овочі: очистимо і подрібнимо. Моркву дрібно натремо, а цибулину нашаткуємо кубиками.
  2. Пасеруємо. На рослинній олії спочатку цибулю, а потім додаємо до неї моркву.
  3. Коли овочі добре розм’якнуть, викладемо на сковороду фарш. Обсмажуємо все разом до готовності. Невелика хитрість: якщо фарш сухуватий, додайте трохи води.
  4. Картоплини чистимо, подрібнюємо кубиками, заливаємо водою і ставимо варити.
  5. Через 10 хвилин викладаємо макарони і фарш з овочами, солимо і перчимо супчик.
  6. Варимо 5 хвилин і вимикаємо конфорку.
  7. Готовий суп розливаємо по порціях і посипаємо подрібненою зеленню.

Вермішелевий суп з фрикадельками

І звичайно ж, ми не можемо обійти стороною суп з фрикадельками. Його ніжний і насичений смак задовольнить гастрономічні потреби навіть найвибагливішого гурмана.

Склад:

суп з фрикадельками

  • 0,5 кг. фаршу;
  • 2-3 картоплини;
  • 50 г макаронних виробів;
  • цибулина;
  • морква;
  • 1 ч. л. манної крупи;
  • олія рафінована рослинна;
  • сіль;
  • чорний перчик горошком і мелений;
  • 2-3 лаврових листочки ;
  • зелень сушена.

Приготування:

  1. Фарш з’єднуємо з сушеною зеленню, манкою, сіллю і перчиком.
  2. Чистимо цибулину і подрібнюємо. Трохи цибулі додаємо у фарш. Гарненько його розмішуємо.
  3. Ставимо каструльку з водою на плиту і доводимо до кипіння.
  4. В цей час пасеруємо цибулю з морквою на олії.
  5. Формуємо фрикадельки, відщипуючи шматочки фаршу і скачуючи їх в невеликі кульки. Руки краще змочити водою.
  6. У каструльку викладаємо перчик, листочки лавра і фрикадельки.
  7. Як тільки на поверхні почне з’являтися пінка, знімаємо її.
  8. Варимо фрикадельки хвилин 7-10 і закладаємо нарізану картоплю.
  9. Солимо страву і при необхідності приправляємо перцем меленим.
  10. Через 10 хвилин додаємо в каструлю макаронні вироби і пасеровані овочі.
  11. Варимо 5-7 хвилин і вимикаємо конфорку.

Перші страви обов’язково повинні входити в раціон, адже саме вони дозволяють повноцінно працювати нашому шлунку. Готуйте смачні супи і радуйте своїх домочадців. Приємного апетиту!