Ми всі хочемо порадувати і здивувати своїх гостей за столом незвичною їжею. Сервірування святкового столу можна підлаштувати саме під цю страву. Хочеться зробити таке блюдо, яким можна здивувати своїх гостей – гарно оформленим, великим, апетитним.

Основним блюдом за святковим столом вважається гаряча їжа. Її не прийнято готувати завчасно, цією справою слід зайнятися безпосередньо в день свята, коли ви очікуєте на дорогих гостей. Що ж потрібно приготувати, щоб здивувати гостей?

Шукаємо ідеї

Страви для святкового столуКожна хороша господиня бажає зробити оригінальне блюдо, щоб здивувати гостей. Але як його приготувати знає не кожна. Це може бути щось смачне і корисне, що дозволить здивувати гостей незвичною їжею. Або приготувати на вечерю або обід щось таке, що ні разу в своєму житті вона не готувала, таку їжу, яку не готують щоденно.

В подібній ситуації не варто відключати здоровий глузд, тому навіть досвідчені кухарі не радять ризикувати і готувати незнайому страву на важливе торжество. Адже намагаючись здивувати гостей, можна потерпіти невдачу. Можна до такої події для того, щоб здивувати їжею гостей, піднести блюдо, яке перевірено, але подати його з яким-небудь іншим гарніром, прикрасивши його якось незвично.

Хочете, щоб у святковий момент ваші друзі і рідні за столом були приємно здивовані якимось апетитний м’ясом або куркою? Тоді дотримуймесь деяких рекомендацій, щоб уникнути дрібних помилок при подачі їжі.

На урочисту вечерю не смажте м’ясні вироби порційними шматочками, набагато краще воно буде виглядати в цілому вигляді. Перед тим як подати м’ясо, наріжте його широкими, але нетовстими шматочками поперек волокон, викладіть на оригінальну тарілку. Буде дуже гарно, якщо гарнір помістити збоку.

Апетитну смажену птицю добре подавати вже розрізаною на акуратні порції, при цьому слід розташувати шматки таким чином, щоб тушка виглядала як би цілою. При виборі смаженої дичини, як основного блюда, слід врахувати її розміри: велика дичина подається розрізаною, а дрібна – цілком.

Рецепти декількох дивовижних страв ви знайдете нижче.

Оригінальний рецепт салату

Оригінальний рецепт салатуБуденним рецептом вже нікого здивувати не можна. Якщо ви зовсім не знаєте, яким оригінальним салатом можна здивувати гостей, рекомендуємо приготувати один з традиційних мексиканських салатів з чудовою назвою «Тако».

Спосіб приготування:

  • застеліть дно тарілки чіпсами з кукурудзи;
  • зверху на них можна викласти основу-асорті з зеленого салату, змішаного зі свіжим помідором, огірком, консервованою кукурудзою і авокадовою м’якоттю;
  • потім посоліть, поперчіть салат, посипте натертим сиром чеддер і подавайте з нежирною сметаною, в доповнення поставте класичний мексиканський соус під назвою гуакамоле.

Для того щоб приготувати такий соус на вечерю, вам необхідно збити в блендері авокадо, додавши в нього часник, цибулю, лимонний сік, свіжий помідор без шкірки, сіль, ну і тут ніяк не обійтися без перцю чилі. Можете насолоджуватися приготованим салатом.

Основне блюдо для гостей

В якості основного блюда рекомендуємо приготувати соковиті стейки з курячого філе в хрусткій і ніжною паніровці.

Отже, приступимо до самого приготування м’яса на вечерю:

  • невелике філе курки потрібно порізати на великі шматки, кожен з них гарненько відбити, посолити;
  • всі стейки гарненько обваляти в борошні, потім занурити в збите яйце, потім обваляти стейки в панірувальних хлібних сухарях, тертому сирі, бажано пармезані і щіпці горіха мускатного;
  • на великій сковорідці нагріти оливкову або соняшникову олію, щоб вона закипіла;
  • тепер можна обсмажувати стейки по 5 хвилин з обох сторін;

Тепер викладіть на сервірувальний посуд свій улюблений гарнір, кілька ложечок консервованих томатів, на них можна викласти апетитний стейк. Обід готовий!

Десерт

святкове блюдо для гостейПредставляємо вашій увазі легкий десерт на вечерю під назвою «Бананове крем-брюле». Щоб його приготувати, необхідно:

  • молоко закип’ятити разом з вершками, жовтки розтерти, додати в молоко, туди ж влити ром;
  • розім’яти банан і додати його у вже приготовану суміш;
  • тепер розлийте його по формах і запікайте в розігрітій духовці до утворення золотистої скоринки.

Постарайтеся здивувати своїх домашніх і гостей новою і оригінальною стравою. Ваші гості повинні бути в захваті від неї. Дуже сподіваємося, що наші рецепти допоможуть приготувати на вечерю або обід незабутні страви. Приємного апетиту!