Спагеті по-італійськи – одна з найпоширеніших і смачних страв у всьому світі. Існує безліч різновидів приготування: з фаршем, грибами, різними сортами сиру, морепродуктами, овочами, оливками і т. д. Приготувати спагетті може будь-яка господиня, підібравши для себе підходящий рецепт.
Головне – слідувати корисним порадам, наприклад, не розламувати спагеті перед варінням. Також важливо правильно приготувати соус. Спагеті по-італійськи, рецепт яких можна вибрати для будь-якого випадку, порадує всіх гостей і членів сім’ї.
Найпростіший рецепт приготування італійських спагетті
Одним із самих простих і поширених рецептів приготування спагетті по-італійськи, вважається томатний – з використанням зелені і, відповідно, помідорів.
За цим рецептом макарони по-італійськи виходять низькокалорійними – всього 80 ккал на порцію, а весь процес займає максимум 20 хв.
Потрібно наступне:
- Один ріпчаста цибуля;
- 400 г спагеті;
- Пучок зелені (петрушки);
- 0,5 кг стиглих помідорів;
- Головка часнику.
Рецепт простих спагетті з овочевим соусом передбачає виконання наступних кроків:
- Відварити спагеті у великій широкій каструлі в відповідності з часом, зазначеним на упаковці до спагетті.
- Соус робиться наступним чином: підсмажити дрібно нарізану цибулю на олії, з помідорів зняти шкірку, а м’якоть подрібнити і додати до цибулі. Тушкувати під кришкою томатний соус близько 8 хв.
- Всипати в сковороду дрібно нарізану зелень і видавлений часник, ретельно перемішати.
- Спагетті (злегка недоварені) відкинути на друшляк і викласти на тарілку, полити підготовленим томатним соусом.
Розглянутий італійський соус для спагетті виходить неймовірно ароматним і ідеально доповнить будь-який стіл.
Популярний рецепт Болоньєзе
Незабутнім смаком і приємним ароматом відрізняються знамениті спагеті «Болоньєзе». Класичний італійський рецепт передбачає додавання в соус великої кількості фаршу і помідорів.
Приготувати страву за цим рецептом можна, використовуючи наступне:
- Сушений орегано і базилік;
- Половина пачки спагетті;
- 1 морква;
- 3 зубчики часнику;
- Корінь селери;
- Вино червоне сухе – 1 склянка;
- 1 невелика цибулина;
- 600 г змішаного фаршу (яловичина+свинина);
- Очищені помідори консервовані або у власному соку – 800 г;
- Сіль, мелений перець;
- Олія оливкова.
За рецептом можна використовувати будь-який, в тому числі і свіжий, томат. Іспанські спагетті готуються наступним чином:
- Приготувати знаменитий соус, розігріти олію в каструлі з товстим дном.
- Обсмажити в ній фарш близько 15 хв.
- Окремо підсмажити часточки часнику, змішані з подрібненою селерою, морквою і цибулею.
- Після готовності додати овочеву суміш до фаршу.
- Влити склянку вина. Трохи пропарити, щоб пішов запах.
- Вкласти в каструлю подрібнені помідори і сушену зелень. Прибрати вогонь до мінімуму і накрити кришкою. Соус повинен тушкуватися близько години.
- За кілька хвилин до приготування соусу необхідно додати перець і сіль, полити їм попередньо відварені спагетті.
Спагеті по-італійськи з фаршем, зроблені за цим рецептом, з густим соусом – ідеальна страва для повноцінного обіду.
Рецепт з морепродуктами
Оригінальний рецепт спагетті з морепродуктами по-італійськи порадує своїм витонченим смаком і вишуканим ароматом. Для того щоб приготувати соус, знадобляться заморожені морепродукти (1 пакет суміші або ж окремо креветки і мідії).
Крім цього, за рецептом слід підготувати наступні інгредієнти:
- Перець горошком, свіжий кріп і базилік, лавровий лист;
- 4 помідора;
- 1 пачка спагетті;
- 1 великий лимон (ідеальний до морепродуктів);
- 5 зубчиків часнику;
- Кілька ложок вершкового масла;
- Оливкова олія для обсмажування інгредієнтів, що входять в соус.
Спагетті з морепродуктами і ароматним соусом можна приготувати, виконуючи наступні кроки:
- Закип’ятити воду, додати сіль, половину лимонного соку + сам лимон, перець, лавровий лист.
- Висипати морепродукти в цю приправлену воду і варити після кипіння не більше 4 хв. Відкинути на друшляк і полити лимонним соком.
- Для соусу знадобиться очистити від шкірки помиті помідори і дрібно порубати. Перемішати з видавленим часником і свіжим базиліком з додаванням солі.
- На маслі обсмажити підготовлені морепродукти, влити томатний соус і тушкувати кілька хвилин. Далі відварені спагетті пересипати до соусу і додати вершкове масло. Залишити тушкуватися на 10 хв.
Страва виходить дуже смачною, якщо готувати її за рецептом. Важливо вибирати гарні помідори і морський коктейль, щоб соус вийшов ароматним.
Спагетті з лисичками: оригінальний рецепт з грибами
Приготувавши спагетті з лисичками по-італійськи, можна не тільки урізноманітнити щоденне меню, але й приємно здивувати гостей оригінальністю страви і її смаковими якостями.
Рецепт включає в себе наявність наступних компонентів:
- Гриби лисички – 0,5 кг;
- Петрушка свіжа;
- 0,5 кг спагеті;
- 80 мл вершків;
- 300 г маслин;
- Оливкова олія;
- 2 зубчики часнику;
- Морська сіль – щіпка;
- Чорний і Чилі перець в порошку – щіпка.
Рецепт з лисичками італійських спагетті повинен займати особливе місце в кулінарній книзі господинь, які люблять готувати незвичайні страви з незабутнім смаком.
Покрокова інструкція приготування:
- Подрібнити промиту зелень, продавити часник плоскою стороною ножа.
- Обсмажити часник в нагрітій олії, додати очищені лисички, трохи петрушки, сіль, чилі, перець. На максимальному вогні посмажити протягом декількох хвилин.
- Подрібнити гриби після охолодження за допомогою блендера до маленьких шматочків.
- Відварити спагеті зазначеним на упаковці способом.
- Прогріти з вершками оливки і подрібнені гриби, перекласти в соус спагетті. Трохи прогріти.
Подавати спагетті з грибним соусом на стіл, щедро посипавши зеленню. Як видно, рецепт досить простий, а аромат спагетті збере всіх за сімейним обідом.
Приготування спагетті з сиром по-італійськи
Ніжні та ароматні спагеті по-італійськи з сиром вимагають мінімум часу і фізичних витрат.
Потрібно наступне:
- 50 г вершкового масла;
- Спагетті – 350 г;
- Сир – 100г (за рецептом – пармезан);
- Будь-яка зелень;
- Сіль – 1 ч. л.
Рецепт з сирним соусом включає в себе наступну послідовність кроків:
- Відварити спагеті до м’якості з сіллю.
- Зробити соус: перекласти спагетті в сковороду з вершковим маслом, пармезан натерти і посипати їм макарони. Додати улюблену зелень.
Страва готова. Незважаючи на простоту рецепта, спагетті з сирним соусом виходять дуже ніжними з характерним ароматом і з приємною текстурою.
Смачний соус на основі томатів
Італійський соус для спагетті, рецепт яких передбачає використання яскравих і свіжих помідорів, не вимагає особливих навичок в кулінарії.
Основні інгредієнти для томатного соусу за рецептом:
- Мелений перець (чорний) сіль;
- Половина ріпчатої цибулі;
- Базилік і чебрець сушений;
- Одна столова ложка цукру;
- 8 великих помідорів;
- Оливкова олія;
- 3 зубчики часнику.
Ароматний томатний соус, приготований за нескладним рецептом, – ідеальний для спагетті «аль денте».
Приготування наступне:
- Обдати томати окропом і опустити в холодну воду. Зняти шкірочку.
- Нарізати їх шматочками, а цибулю посікти. Видавити зубчики часнику.
- Обсмажити цибулю на олії, посипати перцем, посолити і підсмажити до м’якого стану.
- Додати часник і підготовлені томати. Тушкувати кілька хвилин.
- Додати цукор, перець і сіль.
- Додати базилік, чебрець, ще трохи потримати на плиті.
Соусом полити відварені «аль денте» спагетті. Приємний томатний аромат і незабутній післясмак – все це італійський томатний соус для спагетті, з приготуванням якого впорається навіть починаюча господиня.