Спагеті по-італійськи – одна з найпоширеніших і смачних страв у всьому світі. Існує безліч різновидів приготування: з фаршем, грибами, різними сортами сиру, морепродуктами, овочами, оливками і т. д. Приготувати спагетті може будь-яка господиня, підібравши для себе підходящий рецепт.

Головне – слідувати корисним порадам, наприклад, не розламувати спагеті перед варінням. Також важливо правильно приготувати соус. Спагеті по-італійськи, рецепт яких можна вибрати для будь-якого випадку, порадує всіх гостей і членів сім’ї.

Найпростіший рецепт приготування італійських спагетті

Одним із самих простих і поширених рецептів приготування спагетті по-італійськи, вважається томатний – з використанням зелені і, відповідно, помідорів.

За цим рецептом макарони по-італійськи виходять низькокалорійними – всього 80 ккал на порцію, а весь процес займає максимум 20 хв.

Потрібно наступне:

  • Один ріпчаста цибуля;
  • 400 г спагеті;
  • Пучок зелені (петрушки);
  • 0,5 кг стиглих помідорів;
  • Головка часнику.

Рецепт простих спагетті з овочевим соусом передбачає виконання наступних кроків:

  1. Відварити спагеті у великій широкій каструлі в відповідності з часом, зазначеним на упаковці до спагетті.
  2. Соус робиться наступним чином: підсмажити дрібно нарізану цибулю на олії, з помідорів зняти шкірку, а м’якоть подрібнити і додати до цибулі. Тушкувати під кришкою томатний соус близько 8 хв.
  3. Всипати в сковороду дрібно нарізану зелень і видавлений часник, ретельно перемішати.
  4. Спагетті (злегка недоварені) відкинути на друшляк і викласти на тарілку, полити підготовленим томатним соусом.

Розглянутий італійський соус для спагетті виходить неймовірно ароматним і ідеально доповнить будь-який стіл.

Популярний рецепт Болоньєзе

Незабутнім смаком і приємним ароматом відрізняються знамениті спагеті «Болоньєзе». Класичний італійський рецепт передбачає додавання в соус великої кількості фаршу і помідорів.

Приготувати страву за цим рецептом можна, використовуючи наступне:

  • Сушений орегано і базилік;
  • Половина пачки спагетті;
  • 1 морква;
  • 3 зубчики часнику;
  • Корінь селери;
  • Вино червоне сухе – 1 склянка;
  • 1 невелика цибулина;
  • 600 г змішаного фаршу (яловичина+свинина);
  • Очищені помідори консервовані або у власному соку – 800 г;
  • Сіль, мелений перець;
  • Олія оливкова.

За рецептом можна використовувати будь-який, в тому числі і свіжий, томат. Іспанські спагетті готуються наступним чином:

  1. Приготувати знаменитий соус, розігріти олію в каструлі з товстим дном.
  2. Обсмажити в ній фарш близько 15 хв.
  3. Окремо підсмажити часточки часнику, змішані з подрібненою селерою, морквою і цибулею.
  4. Після готовності додати овочеву суміш до фаршу.
  5. Влити склянку вина. Трохи пропарити, щоб пішов запах.
  6. Вкласти в каструлю подрібнені помідори і сушену зелень. Прибрати вогонь до мінімуму і накрити кришкою. Соус повинен тушкуватися близько години.
  7. За кілька хвилин до приготування соусу необхідно додати перець і сіль, полити їм попередньо відварені спагетті.

Спагеті по-італійськи з фаршем, зроблені за цим рецептом, з густим соусом – ідеальна страва для повноцінного обіду.

Рецепт з морепродуктами

Оригінальний рецепт спагетті з морепродуктами по-італійськи порадує своїм витонченим смаком і вишуканим ароматом. Для того щоб приготувати соус, знадобляться заморожені морепродукти (1 пакет суміші або ж окремо креветки і мідії).

Крім цього, за рецептом слід підготувати наступні інгредієнти:

  • Перець горошком, свіжий кріп і базилік, лавровий лист;
  • 4 помідора;
  • 1 пачка спагетті;
  • 1 великий лимон (ідеальний до морепродуктів);
  • 5 зубчиків часнику;
  • Кілька ложок вершкового масла;
  • Оливкова олія для обсмажування інгредієнтів, що входять в соус.

Спагетті з морепродуктами і ароматним соусом можна приготувати, виконуючи наступні кроки:

  1. Закип’ятити воду, додати сіль, половину лимонного соку + сам лимон, перець, лавровий лист.
  2. Висипати морепродукти в цю приправлену воду і варити після кипіння не більше 4 хв. Відкинути на друшляк і полити лимонним соком.
  3. Для соусу знадобиться очистити від шкірки помиті помідори і дрібно порубати. Перемішати з видавленим часником і свіжим базиліком з додаванням солі.
  4. На маслі обсмажити підготовлені морепродукти, влити томатний соус і тушкувати кілька хвилин. Далі відварені спагетті пересипати до соусу і додати вершкове масло. Залишити тушкуватися на 10 хв.

Страва виходить дуже смачною, якщо готувати її за рецептом. Важливо вибирати гарні помідори і морський коктейль, щоб соус вийшов ароматним.

Спагетті з лисичками: оригінальний рецепт з грибами

Приготувавши спагетті з лисичками по-італійськи, можна не тільки урізноманітнити щоденне меню, але й приємно здивувати гостей оригінальністю страви і її смаковими якостями.

Рецепт включає в себе наявність наступних компонентів:

  • Гриби лисички – 0,5 кг;
  • Петрушка свіжа;
  • 0,5 кг спагеті;
  • 80 мл вершків;
  • 300 г маслин;
  • Оливкова олія;
  • 2 зубчики часнику;
  • Морська сіль – щіпка;
  • Чорний і Чилі перець в порошку – щіпка.

Рецепт з лисичками італійських спагетті повинен займати особливе місце в кулінарній книзі господинь, які люблять готувати незвичайні страви з незабутнім смаком.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Подрібнити промиту зелень, продавити часник плоскою стороною ножа.
  2. Обсмажити часник в нагрітій олії, додати очищені лисички, трохи петрушки, сіль, чилі, перець. На максимальному вогні посмажити протягом декількох хвилин.
  3. Подрібнити гриби після охолодження за допомогою блендера до маленьких шматочків.
  4. Відварити спагеті зазначеним на упаковці способом.
  5. Прогріти з вершками оливки і подрібнені гриби, перекласти в соус спагетті. Трохи прогріти.

Подавати спагетті з грибним соусом на стіл, щедро посипавши зеленню. Як видно, рецепт досить простий, а аромат спагетті збере всіх за сімейним обідом.

Приготування спагетті з сиром по-італійськи

Ніжні та ароматні спагеті по-італійськи з сиром вимагають мінімум часу і фізичних витрат.

Потрібно наступне:

  • 50 г вершкового масла;
  • Спагетті – 350 г;
  • Сир – 100г (за рецептом – пармезан);
  • Будь-яка зелень;
  • Сіль – 1 ч. л.

Рецепт з сирним соусом включає в себе наступну послідовність кроків:

  1. Відварити спагеті до м’якості з сіллю.
  2. Зробити соус: перекласти спагетті в сковороду з вершковим маслом, пармезан натерти і посипати їм макарони. Додати улюблену зелень.

Страва готова. Незважаючи на простоту рецепта, спагетті з сирним соусом виходять дуже ніжними з характерним ароматом і з приємною текстурою.

Смачний соус на основі томатів

Італійський соус для спагетті, рецепт яких передбачає використання яскравих і свіжих помідорів, не вимагає особливих навичок в кулінарії.

Основні інгредієнти для томатного соусу за рецептом:

  • Мелений перець (чорний) сіль;
  • Половина ріпчатої цибулі;
  • Базилік і чебрець сушений;
  • Одна столова ложка цукру;
  • 8 великих помідорів;
  • Оливкова олія;
  • 3 зубчики часнику.

Ароматний томатний соус, приготований за нескладним рецептом, – ідеальний для спагетті «аль денте».

Приготування наступне:

  1. Обдати томати окропом і опустити в холодну воду. Зняти шкірочку.
  2. Нарізати їх шматочками, а цибулю посікти. Видавити зубчики часнику.
  3. Обсмажити цибулю на олії, посипати перцем, посолити і підсмажити до м’якого стану.
  4. Додати часник і підготовлені томати. Тушкувати кілька хвилин.
  5. Додати цукор, перець і сіль.
  6. Додати базилік, чебрець, ще трохи потримати на плиті.

Соусом полити відварені «аль денте» спагетті. Приємний томатний аромат і незабутній післясмак – все це італійський томатний соус для спагетті, з приготуванням якого впорається навіть починаюча господиня.