Банани – одні з найпоширеніших фруктів світу. Напевно не існує такої людини, яка б не їла би і не любила би їх. Дані фрукти не тільки солодкі і смачні, але і дуже корисні для нашого організму. Їх вплив на наше здоров’я в цілому величезний, особливо на травний тракт, імунну систему і молодість клітин.

Найголовнішим фактором є те, в якому вигляді будуть подані банани – в сирому або смаженому. Сирі вже дуже набридли, хочеться чогось оригінального. Тому будемо готувати смажені бананчики.

Смажені банани в карамелі

смажені Банани 2

Склад:

  • три банана;
  • дві або три ложки цукру;
  • 35 грам вершкового масла;
  • 100 мл води;
  • кориця.

Нагріваємо сковороду, розтоплюємо вершкове масло. Додаємо потроху цукор. Беремо його стільки, наскільки ми хочемо, щоб було солодко. Як тільки цукор розтане і почне густіти, наливаємо гарячу воду. У нас повинен утворитися в’язкий сироп.

Банани чистимо від шкірки, нарізаємо кружальцями. Викладаємо в нашу карамель. Підсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки. Посипаємо корицею, на маленькому вогні тушкуємо ще три хвилини. Хрусткі смажені банани в карамелі викладаємо на тарілочку.

Смажені банани в клярі

смажені Банани 5

Даний рецепт містить такі продукти:

  • банани;
  • 100 грам кефіру;
  • 100 грам борошна;
  • ложка цукру;
  • кориця;
  • масло рослинне.

В першу чергу приготуємо тісто. Змішуємо кефір, цукор, корицю, борошно. У нас повинно вийти тісто по густоті нагадує сметану.

Банани чистимо, розрізаємо на чотири частини. Потім маку кожен шматочок в кляр, смажимо в глибокій сковороді у великій кількості олії до золотистої скоринки. Смажені банани в клярі – гідний десерт для великого застілля!

Смажені банани в шоколаді

Якщо ви плануєте приготувати вечерю при свічках, тоді не забудьте про солодощі. Смажені банани в шоколаді – прекрасний вибір.

смажені Банани 7

Беремо:

  • 4 банана;
  • лимон;
  • 200 г чистого шоколаду;
  • сухарі панірувальні;
  • щіпка ваніліну;
  • кардамон, мускатний горіх (на смак);
  • 4 ложки вершкового масла;
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування.

Банани, бажано, щоб були трохи зеленоваты, чистимо, ріжемо на шматочки. Тільки дуже маленькі не слід робити, а то вони не будуть тримати форму. Лимон миємо, розрізаємо навпіл, вичавлюємо сік з однієї половини. Збризкуємо фрукти, щоб не потемніли.

В миску насипаємо панірувальні сухарі, ванілін, кардамон, мускатний горіх. Перемішуємо.

В сковороду кладемо масло розтоплюємо його. Шматочки фрукта обваляем в паніровці, відправляємо смажити з двох боків до утворення скоринки, десь три хвилини. Потім викладаємо їх на плоску тарілку.

Шоколад розтоплюємо на водяній бані, помішуємо, щоб швидше просувався даний процес. Поливаємо їм зверху банани. Або ж можна кожен шматочок занурити в шоколад. Ароматні смажені банани в шоколаді розтоплять серце вашої другої половинки.

З чим ще можна поєднувати банани?

смажені Банани 6

  1. смажені Банани добре поєднуються також із медом, рубаними горіхами.
  2. Для смаження фруктів використовуються як кляр, паніровка, так і карамель.
  3. Шоколад можна замінити глазур’ю для випічки.
  4. шоколадна Крихта поєднується з кокосовою стружкою або крихтою з печенюшек.
  5. Смажені банани з морозивом – відмінне поєднання. До будь-якого приготовленому рецептом смажених бананів підійде, наприклад, ванільний пломбір.

Банан – м’який, солодкий фрукт, який застосовується в кулінарії з давніх часів. Різні народи готують смачні страви з них. І це не тільки десерти, але і салати, страви з м’яса та інші.

Солодкого десерту вам!