Основою будь-якої піци, звичайно ж, є тісто, і від того наскільки смачним і пухким воно вийде багато в чому залежать смакові якості даного борошняного виробу. Якою б смачною і різноманітною не була б начинка для вашої піци, якщо основа «не вийшла», і смак у неї буде відповідний.
Багато господинь не вирішуються на самостійне приготування основи і воліють купувати її в магазині у вигляді вже готових листів сирого, повністю готового до використання продукту. Насправді приготувати дріжджове тісто для піци власними руками не так вже й складно.
Звичайно, процес самостійного приготування займе більше часу, ніж просто викладка магазинного листового продукту на деко і наповнення його начинкою, але результат вартий таких тимчасових і трудових витрат!
Як і будь-яка інша справа, приготування звичайного дріжджового або листкового дріжджового тіста вимагає знання деяких нюансів. Це допоможе отримати якісну основу для піци і запобігти безглуздому витрачанню продуктів.
Отже, для того щоб все у вас вийшло необхідно:
Дотримання цих простих правил допоможе вам приготувати відмінну дріжджову основу.
Існує безліч рецептів піци з тіста на дріжджах, на безопарній основі або на маргарині, розглянемо найбільш популярні.
Для приготування основи на дріжджах знадобляться наступні інгредієнти:
Воду потрібно злегка підігріти, відлити 0,1 л в невелику ємність і розчинити у воді дріжджі і цукор. Далі, ємність накрити харчовою плівкою і помістити в тепле місце до тих пір, поки дріжджі не стануть «пінитися». Тим часом потрібно просіяти борошно, змішати його з сіллю. Коли дріжджі підійдуть можна починати процес замішування.
В борошно необхідно додавати невеликими порціями розчин цукру і дріжджів при постійному помішуванні, при необхідності борошно можна додавати щоб тісто набуло потрібну пружність. Після того як маса перестала липнути до рук, а її поверхня стала гладкою, необхідно сформувати масу в кулю.
Потім кулю помістити в миску, накрити вологим рушником і помістити в тепле місце на годину півтори. Після того як час мине, готове тісто ще раз добре обминается і ділиться на порції, з яких надалі і формується основа для піци.
Приготування піци з листкового не дріжджового тіста займе у вас не так вже й багато часу як може здатися на перший погляд.
Для його приготування вам знадобиться:
Борошно просіяти гіркою, зробити в центрі ямку, влити холодну воду з сіллю і акуратно за допомогою ножика з’єднати борошно і воду. Після цього замісити круте, однорідне тісто без грудок, сформувати кулю, покласти в миску і прибрати в холод на 1,5-2 ч. Тим часом потрібно розм’якшити маргарин, сформувати з нього прямокутний брусочок і знову помістити в холод.
Після закінчення відведеного часу дістати кулю і розкачати з неї прямокутник в центр помістити брусочок з маргарину (по своїй площі повинен бути в два рази більше, ніж брусочок з маргарину).
Далі, маргарин накривається двома шарами тіста і розкочується в довжину як можна тонше, потім присипається борошном, складається вчетверо і знову розкочується. Після цього його потрібно знову скласти вчетверо і прибрати на годину в холод. Після цього воно стане готове до виготовлення смачної піци.
Незалежно від того, з якого тіста піца приготовлена: з дріжджового або листкового, дотримання наведених нижче правил допоможе приготувати смачну піцу:
І останнє: подавати піцу до столу потрібно гарячою, щоб повністю насолодитися її смаком і ароматом. Приємного вам апетиту!