Перше, що спадає на думку при згадці страв з сиром, – це смачні вареники. Але люди, мало знайомі з кулінарними тонкощами, примудряються зіпсувати навіть такі прості ласощі. Дивно: в одних вареники виходять тугими, інші ж задовольняються начинкою і тістом окремо. Це легко виправити, якщо знати точно, скільки варити вареники з сиром.

Варити до готовності…

Чомусь більшість з нас вважають, що головне в приготуванні напівфабрикатів з тіста – смачний жирний сир і основа, замішана за всіма правилами. Безсумнівно, ці дві складові відіграють важливу, але не вирішальну роль у приготуванні страви. Адже навіть після читання найбільш докладних рецептів залишається досить закономірне питання: скільки потрібно варити вареники з сиром?

приготування вареників з сиромНасправді час приготування нічим не відрізняється від варіння вареників з картоплею чи капустою, тому за основу можна сміливо брати ці дані. А тим, хто вперше зіткнувся з подібним, пояснюємо: вареники з сиром або іншими несолодкими начинками варяться від 7 до 10 хвилин в залежності від їх розміру.

А ось у особливо зайнятої категорії населення може назріти інша проблема, адже заморожені магазинні напівфабрикати варяться зовсім по-іншому. Виробник часто вказує необхідні часові рамки на упаковці і навіть супроводжує текст показовими зображеннями, але в житті трапляється всяке.

Якщо ви придбали заморожені вареники з сиром і не знаєте, скільки їх варити, а упаковку викинули, скористайтеся наступними даними:

  • у каструлі вареники варяться 5 хвилин після закипання;
  • у сковороді – 3 хвилини;
  • на пару – 3-4 хвилини;
  • у фритюрі – 1,5 хвилини;
  • в мікрохвильовці на 700В – 5 хвилин.

Ще один варіант визначити готовність сирних вареників – це простежити за тим, коли вони спливуть на поверхню. Вважається, що як тільки це сталося, конфорку можна вимикати. Однак це правило працює лише для ледачих вареників.

Правильно відварити напівфабрикати – це лише половина справи, адже треба ще й зліпити заготовки. Якщо магазинний варіант вас не влаштовує, пропонуємо скористатися нашими рецептами.

Сирні ласощі: готуємо правильно

Ліпити вареники ви, безсумнівно, вмієте. Про те, що можна додавати в сир свіжі або заморожені фрукти, ванілін, родзинки, теж знаєте. Але людська фантазія ніколи не зупиняється на отриманих знаннях. Тому пропонуємо вам ще один варіант – солоні вареники з ніжним сиром і свіжою зеленню.

смачні вареники з сиромСклад:

  • 1 ½ ст. борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. води;
  • 400 г солоного сиру;
  • зелень.

Приготування:

  1. Спочатку займіться приготуванням тіста: змішайте одне яйце з водою, додайте трохи солі, а потім борошно. Гарненько вимісіть тісто, оберніть його харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин.
  2. В окремій мисці змішайте сир з другим яйцем. Сир краще брати середньої жирності.
  3. Потім туди ж додайте дрібно нарізану зелень, перець, улюблені спеції.
  4. Через 20 хвилин тісто ділимо на частини і розкачуємо кожну з них в тонкий пласт.
  5. За допомогою скляного стакану вирізаємо з тіста однакові по діаметру кружечки.
  6. На кожен кружечок кладемо начинку, закріплюємо краї тіста і опускаємо вареники в киплячу воду.
  7. Скільки варити солоні вареники з сиром по часу, буде залежати від розміру порції. Краще закладати максимум 15 штучок за раз, і тоді час приготування складе всього 8 хвилин.
  8. В кінці не забудьте додати до вареників вершкове масло і посипати страву свіжою зеленню. Смачного!

Варимо – паримо

Немає часу стояти над каструлею і стежити за кипінням води? Спробуйте приготувати ліниві вареники в мультиварці, і ви будете приємно здивовані надзвичайно ніжним і м’яким смаком страви. Скільки варити ліниві вареники з сиром в мультиварці, багато в чому залежить від її моделі, але в середньому весь процес не займе довше 10 хвилин.

лениві вареникиСклад:

  • 750 г нежирного сиру;
  • 2 ст. л. борошна з гіркою;
  • 3 ст. л. манки;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. цукру;
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. У першу чергу вам потрібно протерти сир через дрібне сито – так вареники вийдуть більш повітряними.
  2. Потім у сирну масу додати манку, борошно і яйця. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
  3. Потім всипте дрібку солі, додайте трохи цукру і знову перемішайте.
  4. З готового м’якого тіста необхідно скачати ковбаску і нарізати її невеликими шматочками.
  5. Якщо тісто вийшло занадто м’яким, це може статися, коли сир дуже жирний, то вареники зручніше буде формувати столовою ложкою.
  6. Далі потрібно викласти заготовки в спеціальну ємність мультиварки для приготування на пару і включити режим «Пар» на 10 хвилин.
  7. Поки вареники нудяться, можна приготувати підливу: змішати трохи сметани і будь-якого варення.
  8. Ось такі чудові лінивці повинні вийти і у вас. Приємного апетиту!

Солоні, солодкі, класичні зі сметаною і маслом – вареники можуть бути різними. Зліпити напівфабрикати – лише половина справи, не менш важливо правильно відварити і вчасно дістати їх з каструльки. Сподіваємося, що ми хоч трохи розширили ваш кулінарний кругозір, і ви зможете балувати себе смачними сирними варениками хоч кожен день.