Сирна коржик – це їжа з розряду тих смачних страв, які швиденько готуються і ще швидше поїдаються. Коли немає часу піти в магазин до приходу гостей або банально немає бажання відвідувати в черговий раз супермаркет, якщо закінчився хліб – завжди можна приготувати смачне домашнє «сирне диво».

Сирні коржики 2

Причому продуктів для цього потрібно мінімум, а сам процес займає не більше 20 хвилин! Також гарячі коржики з сиром – просто чудовий сніданок!

Вони такі ароматні, ніжні, вранці до чашки чаю або кави такі сирні коржики – це те, що потрібно. Легко можуть створити конкуренцію навіть всіма улюбленим гарячих бутербродів!

Вони не вимагають особливого вміння і навичок, і тому їх рецепт чудово підійде навіть зовсім недосвідченою господині, яка з легкістю зможе порадувати всю свою сім’ю таким «диво-сніданком».

Для їх приготування нам знадобиться:

  1. Кефір (несолодкий йогурт) – стакан;
  2. Цукор – чайна ложечка;
  3. Сіль – ? чайної ложечки;
  4. Сода – ? чайної ложки;
  5. Борошно – 450 грам;
  6. Твердий сир – 250 грам (або суміш плавленого сиру сулугуні і т. д.).

Приготування:

  • йогурт або кефір кімнатної температури потрібно додати цукор, соду і сіль. Перемішати і залишити на десять хвилин;
  • За цей час можна зайнятися підготовкою сиру. Натерти його на дрібній тертці. Якщо сковорідка з тефлоновим покриттям, то можна натерти сир, не змащуючи її олією, на крупній тертці, він у коржику розплавиться, і створить незвичайну текстуру тесту в дірочки. Якщо використовується плавлений сир, його краще попередньо заморозити, для зручності натирання;
  • Додати в рідину борошно і замісити ніжне тісто, в кінці висипати сир, трохи його перемішавши;
  • Розділити тісто на три частини, з кожної зробити корж за розміром вашої сковорідки;
  • Розігріти невелику кількість олії, зменшити вогонь і викласти її туди, наколоти тісто виделкою. Смажити під кришкою до рум’яності з двох сторін;

Викласти на паперову серветку або кухонний рушничок, щоб видалити зайвий жир.

Сирні коржики з шинкою за 15 хвилин

Цей швидкий рецепт сирних смачних коржиків на кефірі з начинкою можна приготувати навіть на пікнік.

Сирні коржики 1

Склад:

  1. пшеничне борошно – дві склянки;
  2. кефір – стакан;
  3. сир (твердий) – 150 грам;
  4. шинка (або ковбаса) – 250 грам;
  5. сіль, сода, цукровий пісок – ? чайної ложки;
  6. рубана зелень;
  7. масло соняшникове.

Приготування:

  • Для приготування сирних лепешечек не кефірі потрібно вилити в миску склянка кефіру, насипати сіль, цукор, соду, розмішати. Додати борошно, знову перемішати, натерти на крупній тертці туди ж сир, вимішати;
  • З отриманого тіста розкачати джгут і порізати на часточки, потім їх скачати в кульки;
  • Кожен кульку розкачуємо в коржик і ложем на неї начинку: тремо на дрібній тертці, шинку з додаємо рубану зелень;
  • Накриваємо начинку інший коржем і защипуємо краї, трохи розкачати качалкою;
  • Підготовлені сирні коржики з шинкою смажити під кришкою на розпеченій сковорідці в олії з обох сторін;
  • Викласти готовий виріб на блюдо, за бажанням змастити вершковим маслом.

Сирні коржики з начинкою

Сирні коржики 4

Склад:

  1. Тертий сир – 2 склянки (стакан в тісто і склянку в начинку);
  2. Кефір – 0,25 літра;
  3. Борошно пшеничне – 2,5 склянки;
  4. Сіль і сода – по ? чайної ложки;
  5. Цукор – чайна ложечка;
  6. Начинка будь-яка (м’ясо, яйце, помідори, картопля, капуста,зелень, ковбаски) – 150 грам;
  7. Петрушка – невеликий пучок;
  8. Часник – зубок;
  9. Перець;
  10. Масло рослинне для обжарювання.

Приготування:

  • Просіваємо борошно, відерце хлібопічки наливаємо кефір, додаємо стакан сиру, сіль, соду, цукор, борошно. Замішуємо тісто, виставивши спеціальну програму для замісу бездріжджового тіста;
  • Поки тісто замішується, можна приготувати начинку: дрібно нарізаємо свіжу петрушку, додаємо часник і той інгредієнт, який вибрали на свій розсуд. Якщо це ковбаски або шинка, то їх потрібно попередньо потерти на середній тертці, а якщо м’ясо – просто викласти, посоливши і поперчив, посуд. До нашої начинки додаємо повний стакан тертого сиру і все ретельно перемішуємо;
  • Руки і стіл посипаємо борошном, виймаємо готове тісто з хлібопічки;
  • Скачуємо тісто в джгут і розрізаємо на однакових 10 частин;
  • Кожен шматок тесту окремо розкачуємо в тонкий коржик;
  • Кладемо на її середину приблизно столову ложку начинки;
  • Акуратно збираємо наше виріб в “мішечок”;
  • Потім тонко розкачуємо його качалкою, стежимо за тим, щоб начинка не вилазила;
  • В розігріту сковорідку з олією викладаємо наші заготовки;
  • Смажимо їх з двох сторін на середньому вогні, попередньо накривши сковороду кришкою.

Ці смачні сирні вироби просто мрія для любителів сирної випічки, адже вони універсальні! Таке блюдо підійде як на сніданок, так і на обід і вечерю.

Їх можна вживати як індивідуально на пікніку або просто на природі, в дорозі в якості перекусу, так і замість хліба до першого, другого, а можна заправивши їх часничком, використовувати замість пампушок з борщем.

Приємного апетиту! Нехай ці дивовижні сирні коржики стануть потрібними та улюбленими у вас в будинку!