Хороша господиня славиться пирогами. Безумовно, сьогодні простіше купити готовий кондитерський виріб, але хіба може що-небудь зрівнятися з домашньою випічкою, приготованою з любов’ю і турботою? Якщо ви у пошуку цікавих рецептів смачних ласощів, спробуйте соковиті, ніжні і водночас хрусткі сирні конвертики з цукром.

Секрети кондитерського мистецтва

Такі конвертики готуються на сирній основі. Приготувати її нескладно, і, до речі, для цього підійде навіть не надто свіжий сир. Подивимось, що радять досвідчені кондитери:

конвертики на сирній основі

  • Якщо сир крупнозернистий, його необхідно перетерти будь-яким зручним способом, наприклад, через сито;
  • Деякі кондитери не рекомендують додавати цукор у сирне тісто, а посипати ним заготовки печива вже перед тим, як згортати їх у конвертики. Загалом, ви можете вибрати будь-який варіант;
  • Сирні конвертики вийдуть гарнішими, якщо змастити їх не просто збитою жовтковою масою – потрібно попередньо додати до неї трохи води і цукрової пудри;
  • Оптимальний температурний поріг для випікання сирного тіста – 180-190 градусів;
  • Якщо ви готуєте сирні конвертики з яблуками, не змішуйте фрукти з цукровим піском заздалегідь, бо вони пустять сік, і в результаті начинка витікатиме під час термічної обробки;
  • Щоб нарізані яблука не потемніли, побризкайте їх свіжовичавленим соком лимона;
  • Також рецепт сирного печива з яблуками можна трохи змінити: покладіть замість яблук улюблені фрукти або ягідки.

Класичний рецепт

Сирні трикутники з цукром, рецепт яких ми зараз розглянемо, можна сміливо віднести до розряду класичних десертів. Приготувати їх дуже легко, головне – витримайте в холодильнику тісто перед випіканням не менше півгодини.

сирні трикутники з цукромСклад:

  • 0,5 кг сиру;
  • 0,2 кг вершкового маргарину;
  • 2 скл. просіяного борошна;
  • ¼ ч. л. кухонної солі;
  • 150 г цукрового піску;
  • 10 г розпушувача.

Приготування:

  • Покладемо маргарин у морозилку на 10-15 хвилин, щоб потім було простіше з ним працювати;
  • А поки сир викладемо в глибоку миску і перетремо його;
  • Маргарин натираємо на великій тертці і кладемо до сиру;
  • Додамо в основу сіль, розпушувач і просіяне борошно. Починаємо вимішувати тісто ложкою;
  • Потім перекладаємо сирне тісто на стіл (не забудьте присипати його борошном) і замішуємо основу для випічки. Скачуємо тісто в кульку. Обертаємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на півгодини;
  • Пізніше нам треба розкачати основу в тонкий пласт товщиною приблизно 5 мм;
  • Вирізаємо з тіста кружечки. Для цього можна скористатися звичайною склянкою;
  • Кожен кружечок з однієї сторони опустимо в цукровий пісок, тоді згортаємо їх;
  • Знову опускаємо в цукор і ще раз акуратно згортаємо;
  • Деко застеляємо пергаментом і викладаємо на нього заготовки. Посипаємо сирники зверху цукровим піском;
  • Випікаємо сирні трикутники при температурній позначці у 190 градусів, доки вони не набудуть красивого золотистого кольору.

Сирник з яблучною начинкою

А тепер приготуємо сирні конвертики з яблучною начинкою. Покроковий рецепт допоможе вам у цій нескладній кондитерській справі. Доповнимо смак випічки маком, посипавши ним зверху наші сирники. Вийде неймовірно смачно!

Склад:

сирні конвертики з яблуками

  • 150 г сиру;
  • 130 г цукрового піску;
  • 250 г просіяного борошна;
  • 15 г розпушувача;
  • 10 г ванілі;
  • 30 мл рафінованої олії;
  • 3 яблука;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. молока;
  • 1-1,5 ч. л. маку;
  • 1 ч. л. кориці;
  • сік лимона;
  • сіль.

Приготування:

  • Сир перетираємо і з’єднуємо з одним яйцем, рафінованою олією та ваніліном. Додамо 65 г цукрового піску і перемішаємо;
  • Вводимо невеликими порціями просіяне борошно і розпушувач. Вимішуємо сирне тісто і залишаємо на півгодини;
  • А поки розріжемо яблучка і почистимо їх від насіння;
  • Фрукти наріжемо тоненькими пластинами і збризнемо лимонним соком;
  • Тоді розкачуємо тісто і вирізаємо з нього за допомогою формочок трикутники;
  • Тепер зробимо на заготовках надрізи;
  • На широку частину заготовок викладаємо яблучні дольки, посипаємо їх цукровим піском і корицею;
  • Згортаємо трикутнички;
  • Викладаємо сирники у термостійку форму, застелену пергаментом;
  • Беремо яйце і відокремлюємо жовток. З’єднуємо його з молоком і збиваємо;
  • Змащуємо отриманою сумішшю заготовки сирників зверху. Потім посипаємо їх маком;
  • Випікаємо конвертики при температурі 190 градусів протягом 25 хвилин.

Готуємо печиво з сирною начинкою нашвидкуруч

Приготувати легку, смачну і красиву випічку можна не тільки з сирного тіста. Пропонуємо простий рецепт печива з начинкою із сиру. Для приготування основи нам знадобляться пивні дріжджі.

Склад:
печиво з сиром

  • 200 г розм’якшеного маргарину;
  • 150 г сиру;
  • 5 г пивних дріжджів;
  • 2 скл. просіяного борошна пшеничного;
  • 1 скл. молока;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 6 ст. л. цукрового піску.

Приготування:

  • Спочатку потрібно розтопити в сотейнику маргарин;
  • Додамо до нього пивні дріжджі і молоко. Гарненько перемішаємо;
  • Борошно просіємо і з’єднаємо з яйцями і 3 ст. л. цукрового піску;
  • Тоді вводимо молочно-дріжджову суміш у яєчно-борошняну;
  • Замішуємо основу для печива і залишаємо її на півгодини;
  • Тим часом займемося начинкою. Сир розтираємо з 3 ст. л. цукрового піску і змішуємо зі сметаною. Перемішуємо масу до однорідності;
  • Розкочуємо тісто в тоненький пласт і вирізаємо з нього кружечки;
  • Посередині кожного кружечка викладаємо приблизно 1 ч. л. начинки;
  • Акуратно з’єднуємо заготовки так;
  • Викладаємо печиво на вистелене пергаментом деко і випікаємо протягом 15-20 хвилин при температурному порозі у 180 градусів.

Сирні конвертики з цукром – справді унікальний десерт. По-перше, готуються вони швидко і досить просто. По-друге, всі потрібні інгредієнти завжди знайдуться під рукою. І по-третє, ви можете експериментувати з начинкою, кожен раз надаючи ласощам новий смак. Готуйте з задоволенням, смачного!