У сучасної жінки практично все розписано похвилинно і втрачати вільну хвилинку, стоячи біля плити, готуючи вечерю, навіть для коханої людини або рідних, не кожна погодиться. Звичайно, голодом морити сім’ю теж не можна, ось тому і доводиться постійно шукати якісь компроміси.

Ви запитаєте: «Чи можливо, приготувати вечерю смачно і ситно, але при цьому витратити мінімум часу?». Відповідь – так. Приготування швидких, простих і при цьому смачних страв доступно кожному.

смачні страви на вечерюШвидкими і смачними стравами на вечерю є ті, приготування яких дозволяє готувати одночасно ще що-небудь. Припустимо, поставивши в духовку щось запікатися, можна швиденько зварганити салатик або іншу страву.

Так як же готувати швидку вечерю? Ми пропонуємо вам рецепти двох типів: основні страви та салати. І тоді ви самі зможете переконатися, що цілком можна за короткий час зготувати смачну вечерю.

Рецепти швидких і смачних страв

Картопля є універсальним продуктом, вона готується всілякими способами і завжди виходить смачною. Сьогодні ми будемо її запікати, кожен рецепт буде по-своєму гарний, а, головне, готуватися буде просто і швидко.

Картопля печена по-шведськи

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 середніх;
  • Часник – два зубчики дрібненько нарізаних;
  • Оливкова олія – ложка;
  • Вершкове масло – 30 грам;
  • Морська сіль;
  • Чорний мелений перчик.

Приготування:

  • Розігріти духовку до 220 °C;
  • Покласти картоплю на дошку і розрізати майже до кінця з інтервалами близько чотирьох міліметрів;
  • Поставити картоплини на деко і покласти часник між щілинами;
  • Помазати зверху трохи вершковим маслом, потім – оливковою олією;
  • Посипати сіллю і меленим чорним перчиком;
  • Готується така картопля приблизно 40 хвилин до хрусткої скоринки.

Картопляна запіканка з цибулею і сиром

картопляна запіканка з цибулею і сиромСклад:

  • Картоплини – п’ять середніх;
  • Яйця – п’ять курячих;
  • Вершків – 50 мілілітрів;
  • Сіль – щіпка;
  • Тертий сир – 300 грам;
  • Цибулина – маленька;
  • Сода – пів чайної ложечки;
  • Розтоплене вершкове масло – 100 міліграм;
  • Сметана – півсклянки;
  • Цибуля зелена для прикраси.

Спосіб приготування:

  • Варимо картоплю, зливаємо воду, товчемо і відставляємо;
  • У мисці збиваємо яйця, додаємо вершки, сіль, розмішуємо;
  • Додаємо в картоплю і розмішуємо до однорідної маси;
  • Кладемо цибулю і сир, соду і добре перемішуємо;
  • Змащуємо маслом форму для запікання викладаємо в неї суміш і розрівнюємо;
  • Випікаємо при температурі 230 градусів близько 40 хвилин або поки верхівка не зарум’яниться;
  • Даємо охолонути хвилин п’ять;
  • Розтоплюємо масло в маленькій каструльці;
  • Розрізаємо запіканку на порційні шматочки і подаємо з топленим маслом, сметаною і зеленою цибулькою.

Овочева запіканка «Південна»

овочева запіканка ПівденнаСклад:

  • Кабачок – один середній;
  • Помідори – три;
  • Картоплини – три середні;
  • Олія – три ложки;
  • Борошно – дві ложки;
  • Молоко – дві склянки;
  • Яйце – одне;
  • Сіль;
  • Твердий натертий сир – сто грам.

Приготування:

  • Овочі нарізати тоненькими скибочками;
  • Дно форми для запікання змастити олією і укласти овочі внапуск, посолити;
  • Зварити соус: обсмажити борошно з олією, добавити молоко, безперервно помішувати, варити до загустіння;
  • Зняти з вогню, додати яйце, гарненько збити, посолити соус;
  • Залити овочі соусом;
  • Посипати сиром;
  • Запікати приблизно півгодини до рум’яної скоринки.

Що ж ще можна швидко і просто приготувати на вечерю?

Звичайно ж, піцу, яка завжди виручить і не залишить нікого голодним. А приготована за цим рецептом піца ще й заощадить ваш час.

Піца за 5 хвилин на сковороді

Склад:

  • Сметана – чотири ложки;
  • Майонез – чотири ложки;
  • Яйця – два;
  • Борошно – дев’ять ложок без гірки;
  • Сир.

Приготування:

  • Всі інгредієнти перемішати (крім сиру), отримавши рідке, як сметанка тісто. Вилити його на сковорідку, попередньо змащену олією, і наверх покласти начинку на ваш смак (томати, шинка, солоні огірочки, ковбаски, маслини, помідори та ін.);
  • Залити майонезом і зверху посипати товстим шаром сиру;
  • Поставити сковорідку на плиту буквально на пару хвилин, вогонь великий не робити;
  • Сковорідку відразу накрити кришкою, як тільки сир трошки розплавиться – піца готова.

Звичайно ж, будь-яке  швидке і просте приготування вечері повинно включати салати, без яких нікуди.

Рецепти салатів

“Паріжель”

салат ПаріжельСклад:

  • Очищений огірок;
  • Помідор;
  • Солодкий перчик;
  • Три столові ложки консервованої кукурудзи;
  • Копчений окіст (без шкірки і кістки);
  • Ложка майонезу;
  • Сіль, перчик за смаком;
  • Кріп.

Приготування:

  • Огірочки шаткуємо тонкою соломкою;
  • Філе копченої курки розбираємо на волокна, додаємо до огірків;
  • Інші овочі нарізаємо невеликими шматочками, додаємо кукурудзу;
  • Солимо, перчимо, додаємо майонез, перемішуємо.

Смачний свіжий салатик готовий!

Салат з сиром «Сулугуні»

Склад:

  • Яйця – два;
  • Огірок свіжий – два;
  • Крабові палички – упаковка;
  • Сир сулугуні – 250 грам;
  • Майонез – 150 грам.

Приготування:

  • Збиваємо яйця і підсмажуємо два яєчних млинця;
  • Охолоджуємо їх і нарізаємо соломкою;
  • Також нарізаємо огірочки і крабові палички;
  • На кілька частин розрізаємо косичку сиру, щоб отримати не дуже довгу соломку;
  • Потім просто змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом.

Салат з помідорів з цибулею і руколою

Склад:

  • Рукола;
  • П’ять помідорів;
  • Ріпчаста цибулька;
  • Дві ложки оливкової олії;
  • Ложка бальзамічного оцту;
  • Лимонний сік;
  • Сіль.

Приготування:

  • Розігріти на сковорідці оливкову олію, бальзамічний оцет;
  • Обсмажити протягом декількох хвилин в цій суміші цибульку, порізану кільцями;
  • На тарілку викласти шар помитої і висушеної рукколи;.
  • Порізати томати кружечками;
  • Викласти поверх рукколи другим шаром;
  • Посолити помідори;
  • В останню чергу викласти обсмажену цибулю;
  • Збризнути лимонним соком і можна подавати.

«Ніжність»

салат НіжністьСклад:

  • 200 грам відвареного філе;
  • 150 грам консервованих ананасів;
  • 100 грам твердого сиру;
  • Зубчик часнику;
  • Майонез;
  • Мелений чорний перчик;
  • Сіль.

Приготування:

  • Відварене куряче м’ясо нарізати соломкою або кубиками;
  • З ананасів злити рідину, а потім порізати кубиками;
  • Сир натерти на тертці;
  • Часник пропустити через прес, можна дрібненько посікти ножем;
  • З’єднати його з майонезом;
  • В посуд викласти куряче м’ясо, ананаси, сир;
  • Заправити майонезною сумішшю;
  • За смаком посолити і поперчити;
  • Розкласти по порційним салатницям, прикрасити крапельками майонезу і зеленню;
  • Приємного апетиту!

Салат з кукурудзою, квасолею, куркою і…

салат з квасолею та кукурудзоюСклад:

  • Дві курячі грудки;
  • Баночка консервованої кукурудзи;
  • Баночка консервованої червоної квасолі;
  • Середній зелений перчик;
  • Два середніх помідора;
  • Цибулина;
  • Петрушка;
  • Приправка для курки.

Соус:

  • 1/3 склянки рафінованої олії;
  • Три ложки оцту;
  • Три ложки гірчиці;
  • Дві ложки рідкого меду;
  • Два зубчики часничку;
  • Пів чайної ложки чебрецю.

Приготування:

  • Філе промиваємо і висушуємо, нарізаємо кубиками, посипаємо зверху приправкою;
  • Кладемо в холодильник на годину, потім обсмажуємо;
  • Кукурудзу і червону квасолю проціджуємо;
  • Зелений перчик чистимо, промиваємо та нарізаємо великими кубиками;
  • Помідори ріжемо великими кубиками, злегка віджавши сік;
  • Цибулю чистимо і нарізаємо теж кубиками;
  • Рубаємо дрібненько петрушку;
  • Чистимо і вичавлюємо часничок;
  • Додаємо курочку;

Для соусу змішуємо:

  • оцет, гірчицю, олію, рідкий мед, часник, чебрець і залишаємо на півгодини;
  • У миску викладаємо: курочку, червону квасолю, кукурудзу, зелений перчик, помідори, цибулю, петрушку і заливаємо соусом.

Приємного апетиту!

Також для вечері на швидку руку можна приготувати лаваш з різними начинками: овочевими, м’ясними, в доповнення його можна підсмажити. Від такої вечері діти і чоловік точно будуть в захваті!

На завершення можна тільки додати. Зовсім неважливо, що було приготовано на вечерю – будь то смажена картопля або салат.

Самими смачними і корисними стравами завжди вважаються ті, які готуються від чистого серця з любов’ю, а найкращими засобами від втоми – слова подяки близьких і рідних за цю вечерю.

Сподіваємося, що ми змогли відповісти на ваше питання: «Що приготувати на вечерю швидко і смачно?».