Вечеря має бути легкою і корисною. У сучасних жінок катастрофічно не вистачає часу для приготування їжі. Сьогодні ми вам розповімо, що приготувати на вечерю зі свинини. Ситна, апетитна, оригінальна і пікантна страва порадує всіх без винятку своєю простотою і неймовірним смаком.

Прості поради господині на замітку

Уявіть, що ви прийшли з роботи. Після суєтного дня хочеться скоріше відпочити і поспілкуватися зі своїми домочадцями. Але кожна хранителька домашнього вогнища розуміє, що члени сім’ї потребують турботи, уваги та ситної вечері. Що можна приготувати на вечерю зі свинини?

Мабуть, ви задумалися, чому саме свинячє філе? По-перше, цей продукт досить доступний і є практично в кожній морозильній камері. По-друге, вам не потрібно витрачати багато часу і сил на приготування смачної і ароматної страви.

Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю зі свининою, то ця стаття саме для вас. Давайте для початку з’ясуємо, які страви займають провідні місця в домашньому меню. Так, з свинячого філе можна приготувати багато ароматних, пікантних і дуже смачних страв, зокрема:

  • гуляш;
  • бефстроганов;
  • відбивні;
  • печеню;
  • м’ясо по-французьки;
  • запіканку;
  • пироги.

Кілька порад досвідчених кулінарів знадобляться вам у цій нелегкій справі:

  • Попередньо свиняче філе потрібно розморозити. Якщо у вас немає часу для природного розморожування, використовуйте мікрохвильовку.
  • Чим дрібніші шматки свинини, тим швидше вона просмажиться.
  • Свиняче м’ясо можна обсмажити на сковороді потушкувати в мультиварці, скороварці, духовці або піддати паровій обробці.
  • Хочете приготувати пікантну страву? Зробіть простий маринад з прянощів, солі і сметани. Можна використовувати томатний, вершковий, сирний і часниковий соус.
  • Якщо ви готуєте відбивні, м’ясні шматки наріжте поперек волокон, а потім відбийте.
  • Зберегти цілісність м’ясного шматка і чистоту на кухні можна за допомогою звичайної плівки для харчових продуктів. Загорніть кожен шматок поліетиленом, а потім відбивайте.
  • Відбивні можна панірувати в класичному клярі або сухарях.
  • Якщо ви хочете скоріше приготувати вечерю, злегка обсмажте м’ясні шматки, а потім додайте відфільтровану воду і продовжуйте тушкувати страву до повної готовності в закритому посуді.
  • В духовій шафі м’ясо пропечеться швидше, та ще й не пригорить. Зберегти соковитість свинини допоможе цибульна подушка.
  • Хочете приготувати універсальну страву? Запечіть в рукаві картоплю зі свининою.
  • Для різномоганітності смаку свиняче філе можна поєднувати з ананасами, сиром твердо сорту, солодким болгарським перцем, консервованим горошком, капустою, морквою, грибами.
  • Як гарнір підійдуть рисова і гречана крупа, картопля, а також будь-які свіжі або консервовані овочі.

Дивуємо свого обранця

Романтичні вечері при свічках у затишній атмосфері стали дуже популярними серед пар. Якщо ви хочете здивувати свого обранця вишуканою стравою, ми вам підкажемо, що приготувати на вечерю швидко зі свинини. Таку страву можна сміливо віднести до числа пікантних і вишуканих, а на її приготування ви витратите не більше однієї години. Як гарнір подайте відварну рисову крупу.

Склад:

  • 0,4 кг свинячого філе;
  • ¼ ананаса;
  • 1 шт. солодкого болгарського перцю;
  • 5 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. харчового крохмалю;
  • за смаком сіль, приправи і прянощі.

Приготування:

  • Свиняче м’ясо попередньо розморожуємо.
  • Якщо вам попався шматок з кісткою, її треба видалити.
  • Ретельно промиваємо м’ясне філе, просушуємо паперовою або тканинною серветкою.
  • Подрібнюємо свиняче філе невеликими рівноцінними шматочками.
  • Свіжий ананас очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Можна використовувати і консервований продукт, тільки попередньо злийте сік.
  • Солодкий болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння і плодоніжки. Шаткуємо перець кубиками або соломкою.
  • Подрібнене свиняче філе викладаємо у велику піалу.
  • Додаємо кухонний, бажано картопляний крохмаль.
  • Ретельно все перемішуємо, щоб м’ясо вийшло в крохмальній паніровці.
  • На сковороду або в іншу термостійку посудину наливаємо трохи соняшникової або оливкової рафінованої олії.
  • На сильному вогні смажимо шматочки свинячого філе приблизно п’ять хвилин. Постійно помішуємо м’ясо.
  • Тепер додаємо до м’яса спеції, прянощі і подрібнений болгарський перець.
  • Смажимо все ще приблизно 3 хвилини і додаємо подрібнений ананас.
  • Буквально через 2-3 хвилини вводимо в м’ясну страву соєвий соус і ще раз все добре перемішуємо.
  • Тепер в закритому посуді продовжуємо тушкувати свинину протягом 10-12 хвилин.
  • Подавати таку апетитну і смачну м’ясну страву до столу краще з рисовим гарніром.

Ароматна свинина в картопляній шубці

Нерідко господині роздумують, що приготувати на вечерю зі свинини та картоплі. Ми пропонуємо вам зробити оригінальну і універсальну страву. З подрібненої на тертці картоплі ми приготуємо своєрідну шубку. Така страва припаде до смаку всім без винятку.

Склад:

  • 4 шт. часникових зубчиків;
  • за смаком суміш перців, прянощі і сіль;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 1 цибулина;
  • 2 шт. курячих яєць;
  • 5 картоплин;
  • 0,7 кг свинячого філе;
  • зелень;
  • 5 ст. л. високосортного просіяного борошна;
  • 0,2 л вершків.

Приготування:

  • Для початку подрібнюємо м’ясо рівноцінними шматками.
  • Тепер нам потрібно його відбити, але не дуже сильно. Під час відбивання свинячого філе скористайтесь вищеописаними радами.
  • Приправляємо м’ясні шматки сіллю, сумішшю перців і прянощами.
  • Відставляємо м’ясо поки в сторону.
  • Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і подрібнюємо на тертці.
  • Цибулю також чистимо і шаткуємо.
  • Змішуємо картопляну масу з цибулею.
  • Часникові зубчики пропускаємо через прес.
  • Додаємо в картопляну масу курячі яйця, просіяне борошно, майонезний соус і нашатковану зелень.
  • Все ретельно перемішуємо і при необхідності приправляємо спеціями і сіллю.
  • Формуємо з картопляної маси корж.
  • Зверху викладаємо шматки свинячого філе, яке накриваємо картопляною подушкою.
  • Спочатку на соняшниковій рафінованій олії злегка обсмажуємо свинину в картопляній обгортці.
  • Потім викладаємо м’ясні шматочки на деко і заливаємо вершками.
  • Відправляємо на 20 хвилин страву у жарову шафу і тушкуємо при температурній позначці в 180-200°.
  • Подаємо до столу свинину зі свіжими помідорами й огірками.

Свинина – популярний сорт м’яса в нашій країні. Її можна придбати в будь-якому магазині, а також на ринку. Зі свинячого філе готують безліч смачних страв. Спробуйте і ви приготувати ситну і смачну вечерю. Приємного апетиту!