Випічка із сирного тіста смакує навіть тим, хто на дух не переносить сир в його чистому вигляді. З кулінарної точки зору, сир – дуже зручний продукт, який добре переносить термічну обробку, і чудово поєднується з різними інгредієнтами. У дійсності, його допустимо застосовувати як для виготовлення домашніх десертів, так і для приготування солоних страв, закусок і бутербродів.

Сир, включений до складу будь-якої страви, миттю робить її повітряною, пишною і оригінальною на смак.

випічка з сирного тістаНе варто забувати і про величезну користь молочної продукції, яка є джерелом вітамінів, мінералів і рідкісних білків.

Саме сирні десерти поєднують в собі два таких поняття, як «смачно» і «поживно», що особливо актуально для мам діток-нехочух.

У цій статті наведені найбільш вдалі і прості в приготуванні рецепти сирної випічки, яка може прикрасити святковий стіл і стати прекрасним доповненням до повсякденного чаювання.

Підготовка основних продуктів

Залежно від виду використаного молока, сир з нього може мати різну жирність, смакові параметри та структуру. Найлегше засвоюється зернистий продукт, тоді як найсмачніший той, у якого найбільша жирність. Якщо ви уважно стежите за своєю фігурою, то в сирне печиво можна додавати той головний інгредієнт, який має найменший показник жирності.

Дуже важливий нюанс, який потрібно враховувати при покупці сиру, полягає в тому, щоб він був приємного кремового або білого кольору, мав апетитний запах і зовнішній вигляд в цілому.

приготування сирного печиваВідмовтеся від синюшного або сірого продукту, який нагадує щось кисле і затхле.

Щоб сирне печиво вийшло дуже ніжне, молочну масу необхідно попередньо протерти крізь сито. Швидше всього, підібраний рецепт буде мати такі компоненти, як: яйця, борошно першого гатунку, цукровий пісок, олію (можливо, маргарин). Природно, що всі вони повинні бути свіжими.

«Домашнє» печиво

Цей основний рецепт вражає своєю простотою, за якою ховається можливість швидко приготувати дуже смачний, ніжний і легкий десерт до чаю, а на його виготовлення доведеться витратити мінімальний набір продуктів:

  • домашні сирні печеньки250 г сиру нормальної жирності;
  • 250 г маргарину або вершкового масла;
  • 300 г борошна найвищого гатунку;
  • 3 свіжих яйця;
  • 0,5 ч. л. кухонної соди, гашеної оцтом;
  • ваніль і звичайний цукор в кількості 150-200 г.

Процес готування виглядає так:

  • Рецепт цього сирного печива починається з того, що в глибоку миску слід натерти заздалегідь заморожене масло. Його потрібно змішати з борошном і добре розтерти руками;
  • До отриманої маси додати соду, ваніль і протертий крізь сито сир;
  • Усе швидко перемішується і залишається на 10 хв;
  • На дошці або на поліетилені замішується пухке тісто, яке потім повинно постояти 10 хв у холодильнику;
  • Потім воно ріжеться на 3 частини, кожна з них розкочується в пласт 5 мм товщиною;
  • За допомогою звичайної гранованої склянки з кожного пласта вирізають кружечки;
  • В окремій посудині виделкою збиваються яйця;
  • Кожне майбутнє печиво з одного боку спочатку мокати в збите яйце, а потім у цукровий пісок. Потім його потрібно скласти навпіл, знову вмочити в тому ж порядку, і знову скласти навпіл. В результаті всіх дій повинно вийти сирне печиво у формі трикутника, серединка якого наповнена яєчно-цукровою сумішшю;
  • Печиво перекладається на змащене деко, і відправляється в духовку, заздалегідь розігріту до 170-180 градусів. Пекти варто не більше 25 хв.

Сирні «Вертушки»

Цей рецепт смачного сирного печива, яке можна приготувати в домашніх умовах, вимагає ручного замішування тіста, інакше кінцеві вироби не вийдуть досить пухнастими і чіткими.

Набір вихідних продуктів такий:рецепт смачного сирного печива

  • 200 г сиру;
  • 200 г вершкового масла;
  • по 200 г борошна і цукру;
  • ч. л. цедри лимона і 0,5 ч. л. гашеної соди;
  • 0,5 ст. мелених горіхів;
  • сироп з улюблених ягід.

Далі ці ніжні ласощі готуються так:

  • Сир протирають крізь сито і змішують з цукровим піском, підталим маслом, содою і лимонною цедрою;
  • У масу всипається просіяне борошно і замішують пластичне і м’яке тісто;
  • Сироп з ягід з’єднується з товченими горіхами;
  • Від загального шматка тіста відщипується шматочок, який скочується в кульку і розкочується в круглий пласт. Робити це потрібно на столі, посипати цукром. Кожне розкатане коло змащується ягідно-горіховою начинкою, розрізається на сектори, які згортаються в рогалики;
  • Отримані «вертушки» підрум’янюються в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Сирно-шоколадні шедеври

У домашніх умовах можна приготувати не тільки стандартне сирне печиво гусячі лапки або звичні з дитинства «поцілунки», але й екзотичний, дивний на смак і запах, десерт.

Для нього знадобиться:сирне печиво

  • 150г вершкового масла;
  • по 100 г сиру і сиру;
  • яйце;
  • 1,5 ст. борошна;
  • 150 г чорного шоколаду;
  • 0,5 ч. л. гашеної соди;
  • 150 г цукру;
  • олія для змащування дека.

Керівництво до дій:

  • У ємності змішується розтоплене масло, перетертий сир і цукровий пісок;
  • В окремій посудині з’єднується дрібно натертий сир, просіяне борошно і сода;
  • Обидві маси зсипаються в одну ємність, з них замішується пластичне тісто, яке відправляється в холодильник на 30 хв;
  • Потім тісто ділиться навпіл, кожна частина розтачується в 5 мм пласт, і з якого вирізують коржики;
  • Одну сторону млинця змащують збитим яєчком, посипають цукром, і складають за принципом, прописаним у першому рецепті;
  • Поки печиво випікається, на водяній бані слід розтопити чорний шоколад. Ним прикрашається готова випічка.

Готуючи сирне печиво «вертушки» або «поцілунки», обов’язково просіюйте борошно не менше двох разів. Це наситить його киснем, і готові вироби будуть легкими і ніжними. І ще: перед відправкою в духовку, не забувайте змащувати «поцілунки» та інше сирне печиво збитим яйцем. Так вони набудуть апетитного рум’яного вигляду.

Приготувавши страви за цими рецептами, ви напевно приємно здивуєте своїх домашніх і гостей. Смачного!