Сьогодні, коли існує величезна кількість різновидів кавових напоїв, вибрати якийсь один дуже складно. У кафетеріях цілком можна загубитися у розмаїтті кавових коктейлів та звичайних видів кави.

Але для тих, хто просто хоче насолоджуватися терпким смаком свіжозавареної кави, зробити вибір значно простіше.

Сьогодні ви можете зустріти лише сім основних видів еспресо:

  •  сім основних видів еспрессоЗвичайний. Тут використовується 6-7 грам кави і приблизно 30 мл види. Все це заливається в кавоварку, і вона вже варить вам приголомшливий кави;
  • Рістретто. Цей вид еспресо потрібно готувати практично так само, як і звичайний. Але от води потрібно використовувати наполовину менше. Тоді напій буде відрізнятися більшою міцністю і насиченим яскравим смаком;
  • Лунго. Щоб його приготувати, вам потрібно зварити звичайний кави і розбавити його гарячою водою. Кількість води повинна дорівнювати приблизно 50 мл;
  • Доппіо. Як можна зрозуміти з назви, це подвійний еспресо, який подають однією порцією. Грубо кажучи, кількість всіх інгредієнтів збільшується у два рази і вариться як звичайно;
  • Маккьято. Це той самий вид еспрессо, який трохи прикрасили спіненим молоком. Але молочної піни не повинно бути багато, інакше це вже буде американо або латте;
  • Романо. Зваріть звичайний кавовий напій і подайте його гостям з невеликою часточкою лимончика або апельсинчика. Така цитрусова нотка додасть вашому напою нові оригінальні нотки, забути які потім буде просто неможливо;
  • Конпанна. Цей диво-напій можна зробити зі звичайного кофейка і досить великої кількості збитих вершків. Процедура приблизно така: в чашку спочатку наливають каву, а потім прикрашають його зверху збитими вершками. Також якщо ви хочете, то можете присипати тертим шоколадом або цедрою лимона.

Який найкращий для кави еспрессоЯк бачимо, список не дуже великий, але кожен вид відрізняється від іншого якимись своїми приголомшливими особливостями, що роблять його незабутнім і оригінальним. Так що якщо вам хочеться навчитися готувати смачну каву, то варто починати з звичайного, поступово переходячи на більш складні види цього чудового напою бадьорості.

Який кращий для кави еспрессо

Щоб зробити каву еспресо, вам, перш за все, потрібно визначитися з сортом. В принципі, для приготування даного напою в домашніх умовах краще всього вибирати кави еспрессо в обсмажених зернах.

найсмачніша кава виходить в тому випадку, якщо було використано кілька сортів одночасно. Найчастіше комбінують арабіку і робусту. А скільки потрібно кожного виду, залежить від ваших індивідуальних переваг. Так кавуся виходить запашним і дивовижно смачним. Так що радимо вам спробувати приготувати каву з такої дивної суміші!

Не варто також забувати і про розчинну каву еспресо. Я думаю, кожен з нас хоча б раз у житті пробував подібний продукт. До його плюсів можна віднести швидкість приготування, відносну дешевизну і наявність в будь-якому магазині або супермаркеті.

Але такий розчинний напій далеко не всім до смаку, та й п’ють його скоріше у виняткових випадках, коли часу або можливості приготувати нормальний повноцінний кавовий напій немає.

Як в домашніх умовах приготувати каву еспресо

У нашій статті ми пропонуємо вам кілька варіантів того, як приготувати каву еспрессо в домашніх умовах. У деяких випадках вам необхідно мати вдома кавоварку, а в деяких – достатньо звичайної турки.

Рецепти домашнього кави

Для нашого першого рецепта вам знадобиться сам кави, бажано в зернах, 1 чайна ложка, півсклянки холодної води, пів чайної ложки цукру і трохи солі, буквально на кінчику чайної ложечки.

Отже, ось вибрані нами рецептице Все, крім води, пересипається в турку і перемішується. Потім, ставимо турку на вогонь і трохи прогріваємо нашу суху складову майбутнього напою. Після того як суміш стала теплою, додаємо в турку воду і ставимо її на вогонь. Коли каву почне підніматися, знімаємо його з вогню і даємо трохи охолонути.

Потім знову ставимо на вогонь. Наступного разу, коли рідина почне підніматися, потрібно різко зняти кави з вогню і прикрити турочку блюдцем. Через 3-4 хвилини кави вже настоїться і буде готовий;

А тепер навчимося варити еспресо по-сербськи. Для цього вам потрібно налити в турку холодної води з цукром. Турку ставимо на вогонь і чекаємо поки вода не закипить. Потім додаємо мелений кави, після чого знову ставимо турочку на вогонь. Тепер вже доводимо каву до кипіння і знімаємо з вогню. Ось і готовий наш приголомшливий кави.

Як бачите, рецептів приготування цього ароматного напою дуже багато і вибрати кращий ви повинні самі. Так що дочитывайте нашу статтю, беріть кавовий порошок і йдіть на кухню варити каву.

А от коли спробуєте кілька варіантів приготування, тоді і виберіть найбільш підходящий для вас особисто. Удачі!