Салат – обов’язкова страва і на повсякденному, і на святковому столі. У кожної господині в арсеналі є рецепти салатів, які люблять всі домочадці. Але деколи так хочеться різноманітності. Чому б не зробити салат з локшини швидкого приготування? Повірте, покуштувавши таку страву, ви отримаєте гастрономічне задоволення.

За традиціями східної кухні

Вперше про салати з додаванням локшини стало відомо жителям Японії та Китаю. Саме у цих східних країнах салат з локшини швидкого приготування з ковбасою вважається майже традиційною стравою, яка входить у повсякденний раціон.

Зрозуміло, що китайці і японці готують таку страву зі спеціальної рисової локшини, яка має унікальну назву – фунчоза. У наших супермаркетах також в продажі є такий продукт, але ви можете використовувати звичайну локшину швидкого приготування. Повірте, витративши мінімум сил, грошей і часу, ви отримаєте вишуканий салат, який припаде до смаку навіть вередливому гурману.

Салат з локшини швидкого приготування традиційно готують з доданням гострих прянощів та спецій. Класичними інгредієнтами вважаються наступні продукти:

салат з локшини швидкого приготування

  • цибуля;
  • буряк;
  • м’ясне філе;
  • ковбасні продукти;
  • консервований горошок;
  • десертна кукурудза;
  • мариновані гриби;
  • морква по-корейськи;
  • огірки;
  • свіжі томати;
  • морепродукти та ін.

Ви можете створити неповторний кулінарний шедевр завдяки універсальному смаку локшини швидкого приготування. Перш ніж ми з вами поділимося оригінальним рецептом, давайте вивчимо кілька східних тонкощів такої страви:

салат з мівіни

  • Попередньо локшину подрібнюють, а потім викладають у глибоку піалу;
  • Локшину відварювати не потрібно, достатньо залити її окропом і залишити в такому вигляді на 7-10 хвилин. Уважно прочитайте інструкцію на упаковці;
  • Тим часом готуються інші компоненти. М’ясне філе можна відварити або підсмажити до повної готовності;
  • Ковбасні продукти подрібнюються у формі кубиків або брусочків;
  • Моркву та буряк шаткують на тертці, а потім пасерують;
  • Якщо ви готуєте моркву по-корейськи самостійно, додайте гарячу соняшникову рафіновану олію, подрібнений часник, а також спеціальні приправи й прянощі;
  • Огірки краще шаткувати тоненькими слайсами, щоб додати страві оригінального вигляду;
  • Для додання пікантності салату можна використати рисовий оцет, оливкову рафіновану олію, соєвий соус, а також різні східні прянощі;
  • Якщо ви додаєте маринад, дайте страві настоятися протягом 2-3 годин;
  • А якщо ви додаєте в салат консервований горошок або десертну кукурудзу, заздалегідь покладіть їх у друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Пікантний салат за лічені хвилини

Салат з локшини швидкого приготування, рецепт якого ми зараз розповімо, стане ідеальним доповненням повсякденного столу, а також прикрасою святкового. У кулінарному світі цей салат прийнято називати «Фунчозою». Як ви розумієте, назва походить саме від локшини, що додається в салат.

Цю рисову локшину швидкого приготування можна придбати у супермаркеті. Уважно прочитайте інструкцію і заваріть локшину в окропі. Проварювати її не потрібно. Ви можете додавати у салат свіжу моркву, а також закуску по-корейськи. Якщо любите ласувати пікантними стравами, додайте інші інгредієнти, наприклад, мариновані баклажани, цвітну капусту і т. д.

Локшина вважається, як це не дивно, низькокалорійним продуктом. Існують навіть такі дієти. Хочете приготувати ситну страву? Додайте м’ясне філе або ковбасні продукти.

Склад:

салат за лічені хвилини

  • 150 г локшини;
  • 1 морква;
  • дрібнозерниста сіль за смаком;
  • 1-2 шт. свіжих огірків;
  • перець мелений;
  • прянощі і спеції для моркви по-корейськи;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 2-3 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 ст. л. соняшникової рафінованої олії;
  • 1 ч. л. цукру.

Приготування:

  1. У глибоку піалу викладаємо локшину швидкого приготування;
  2. Заливаємо її окропом, накриваємо кришкою і залишаємо для набухання на 10-12 хвилин;
  3. Як тільки локшина буде готова, зливаємо з неї залишки води;
  4. Готову локшину перекладаємо у глибоку салатницю;
  5. Беремо спеціальну терку для шинкування моркви по-корейськи;
  6. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо і шаткуємо;
  7. Подрібнений овоч викладаємо в салатницю з локшиною;
  8. Додаємо цукор, соняшникову рафіновану олію та дрібнозернисту сіль;
  9. Тепер приправляємо моркву східними прянощами, спеціями, а також меленим перцем;
  10. Любителі пікантної та гострої їжі можуть додати трохи чилі або червоного перцю;
  11. Потім заправляємо салат соєвим соусом і столовим оцтом. Можна використовувати розведену есенцію або рисовий оцет;
  12. Все ретельно перемішуємо;
  13. Бажано шаткувати овочі і цибулю швидко, поки локшина ще тепла. У такому випадку і локшина, і морква гарненько просочаться ароматом прянощів, олією і соусом;
  14. Свіжий огірок гарненько промиваємо й обсушуємо. Якщо шкірка гірчить, забираємо її;
  15. Шаткуємо огірок на тертці або нарізаємо тоненькими слайсами;
  16. Додаємо огірки в салатницю;
  17. Все ретельно перемішуємо і подаємо салат до столу. Його смак буде приголомшливим і в теплому, і в холодному виглядах.

Тішити своїх домочадців кожен день новими кулінарними шедеврами з локшиною швидкого приготування стало доступніше і простіше. Ви можете поєднувати її з абсолютно різними інгредієнтами й соусами, подаючи до столу вишуканий салат кожен день. Зверніть увагу, що любителі пікантної їжі по-особливому оцінять таку закуску. Та й при раптовому візиті гостей ви зможете приготувати салат за лічені хвилини. Смачного!