Перепелині яйця – це продукт харчування з цінними дієтичними і корисними речовинами. За розмірами вони маленькі, за кольором – білуваті з коричневими цятками. Несуть їх перепілки – це птахи сімейства куроподібних. Живуть вони в основному в Європі і Азії. На зиму перелітають в теплі південні краї.

Салат з маленькими перепелиними яйцями 4Домашніми перепілки стали в дев’ятому столітті в Китаї, тому китайці знали про корисні властивості їх яєць ще з давнини.

В Японії вони поширилися в тринадцятому столітті. Японські лікарі вивчили яйця набагато докладніше, і в результаті виявили, що такий продукт сприятливо впливає на дітей, а саме – на їх розумовий розвиток.

Перепелині яйця можна застосовувати в кулінарії по-різному. Головна їх перевага – це те, що вони прикрашають страву своїм зовнішнім виглядом. Також яйця додають у салати, супи, до рису, пюре з картоплі, у пироги як начинку. До речі, рецепти салатів наведені нижче. Їх можна вживати і сирими як інгредієнт коктейлю в профілактичних і лікувальних цілях.

Крім того, яйця перепілок використовують у косметичній індустрії. Маски і креми з них надають обличчу омолоджуючий ефект, а шампуні – відновлюють структуру волосся.

Салати з перепелиними яйцями – рецепти приготування

Салат з маленькими перепелиними яйцями 2

Салат із перепелиними яйцями «Цезар»:

  • 500 грам курячого філе;
  • 2 помідори;
  • 4 перепелині яйця;
  • 3 пучка салату;
  • склянка сухарів;
  • 50 грам сиру;
  • 2 зубчики часничку;
  • 15 ложок майонезу.

Промиваємо філе проточною водою, варимо до готовності близько 25 хвилин. Остужаємо і нарізаємо або рвемо на маленькі шматочки. Яйця також потрібно зварити, потім розрізати на чотири частини. Помідори розрізаємо на кубики.

Готуємо сухарики з батона, порізаного на дрібні шматочки, обсмажуємо їх на сковороді без масла. Натираємо сир. Майонез змішуэмо з розчавленим часником.

На салатниці розкладаємо салатні листя, а зверху викладаємо порційно перемішане м’ясо з помідорами і яйцями. Посипаємо сиром і поливаємо майонезом. Зверху прикрашаємо сухариками.

Наш салат «Цезар» готовий до подачі на стіл.

Салат з маленькими перепелиними яйцями 3

Салат із перепелиними яйцями і помідорами черрі:

  • 100 грам сьомги;
  • 8 перепелиних яєць;
  • салат Айсберг;
  • 16 помідорів черрі;
  • 15 г зелені петрушки;
  • ложка лимонного соку;
  • 4 ложки масла оливок;
  • сіль, перець за смаком.

Салат миємо, розрізаємо на невеликі шматочки. Просушуємо його на паперовому рушнику. Яйця варимо близько 4 хвилин, потім кладемо їх у холодну воду, щоб охолодити. Очищаємо і розрізаємо навпіл.

Помідори черрі і петрушку промиваємо, нарізаємо томати на чотири частини, а зелень трохи подрібнюємо. Сьомгу нарізаємо кубиками.

В блендері готуємо соус, вливаємо туди сік лимона, олію, петрушку, перець, сіль. Добре збиваємо.

Салат викладаємо гіркою на салатницю, зверху кладемо рибу, помідори і яйця і поливаємо соусом.

Салат з маленькими перепелиними яйцями 1

Салат із перепелиними яйцями «Гніздо»:

  • 1 куряча грудка зварена;
  • 4 маринованих огірочка;
  • 4 картоплі;
  • 20 перепелиних яєць;
  • кілограм картоплі;
  • масло для фритюру;
  • майонез, зелень для прикраси.

Курячу грудку і яйця відварюємо окремо, м’ясо в солененькій воді до м’якості, а яйця варимо близько п’яти хвилин, остужаємо і розрізаємо на дві або чотири частини. Курку ріжемо на шматочки, а огірки на маленькі смужки.

Картоплю чистимо, миємо й ріжемо соломкою. Обсмажуємо її у фритюрі, попередньо нагрівши масло. Половину смаженої картоплі змішуємо з м’ясом і огірком, і заправляємо майонезом.

Викладаємо салат «Гніздо» гіркою посередині великої тарілки, навколо посипаємо другою половиною картоплі. Зверху по центру кладемо яйця і прикрашаємо зеленню.

Бажаємо вам смачно готувати і красиво прикрашати свої твори мистецтва! Не забуваємо включати уяву і експериментувати, адже з перепелиними яйцями можна робити все, що хочете!