Будь-який святковий стіл припускає наявність холодних м’ясних закусок. Якщо вам набридли звичні страви, зробіть рулет зі свинячої очеревини. Варена, запечена з рідким димом або в цибулинні – різноманітність рецептів просто вражає. Давайте розглянемо різні варіанти приготування свинячого рулету.

Як приготувати рулет із свинячої очеревини?

рулет з очеревиниПерш ніж ми вирушимо на кухню створювати власний кулінарний шедевр, давайте зупинимося на деяких тонкощах приготування смачного рулетика:

  • Для рулету краще обирати м’ясо молодої свині, тоді він буде соковитим і ніжним.
  • Вибираючи очеревину, зверніть увагу на її відтінок. Нам потрібне світло-рожеве м’ясо з прошарком сала білого кольору.
  • Щоб зберегти смакові якості і соковитість свинини, м’ясо потрібно промити проточною водою, але ні в якому разі не можна вимочувати його.
  • Заморожена свинина для приготування рулету не підходить, оскільки він вийде твердим і пухким.
  • Якщо зварити рулет зі свинячої очеревини в цибулинні, то він придбає насичений відтінок.
  • Для додання аромату готового рулету побризкайте свинину лимонним свіжовіджатим соком.

Увага! Калорійність готового рулету буде залежати від товщини прошарку сала. Чим вона більше, тим показник калорій вище.

Класичний рулет

Краще спочатку спробувати класичний рецепт рулету зі свинячої очеревини. Освоївши його, ви з легкістю зможете додавати у страву нові смакові нотки, наприклад, в якості начинки використовувати чорнослив або грибочки. Особливу увагу варто приділити вибору спецій, адже саме вони насичують рулет неповторним ароматом і пікантним смаком.

рулету зі свинячої очеревиниСклад:

  • 1 кг 500 г очеревини свинячої;
  • за смаком сіль;
  • за смаком перчик чорний мелений та горошок;
  • 3-4 листочки лавра;
  • купаж приправ;
  • за смаком дрібнозерниста гірчиця.

Приготування:

  1. Свинину помиваємо і обсушуємо. Тепер нам потрібно зрізати з очеревини трохи шкіри і вирівняти краї, щоб вони згодом ідеально зійшлися.
  2. Змащуємо з внутрішньої сторони очеревину гірчицею і натираємо сіллю, сумішшю приправ і чорним перцем.
  3. Згортаємо щільно очеревину в рулетик і натираємо приправами зі зворотного боку.
  4. Обв’язуємо рулет міцною ниткою так, щоб він не розгорнувся при термічній обробці.
  5. Нагріваємо воду в каструлі і опускаємо туди наш рулет. Додаємо листочки лавра і перчик горошок. Варимо протягом двох годин, підсолюємо воду.
  6. Вимкнувши плиту, не поспішаємо виймати рулет, а даємо йому час повністю охолонути в бульйоні.
  7. Потім зливаємо бульйон і залишаємо рулет в друшляку, щоб стекла вся рідина.
  8. Нарізаємо рулетик і подаємо до столу з улюбленим соусом.

Полегшимо собі кулінарне завдання

А тепер розберемося, як зробити рулет зі свинячої очеревини варений в мультиварці. Ця кухонна помічниця значно полегшить наше завдання. Таку холодну закуску краще подавати з хріном або гірчицею.

рулет з очеревини в мультиварціСклад:

  • 1,5 кг очеревини свинячої;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. чорного перчика меленого;
  • 1,5 ч. л. кухонної солі;
  • 2 ч. л. желатину.

Приготування:

  1. Підготуємо очеревину вже відомим нам способом.
  2. Часникові зубчики чистимо і дрібно шаткуємо. По всій площі очеревини з внутрішньої сторони рулету робимо неглибокі надрізи ножем і вставляємо в них часникові пластинки. Рівномірно посипаємо м’ясо желатином, сіллю і перчиком.
  3. Формуємо рулет та обв’язуємо його міцною ниткою.
  4. Викладаємо рулет в пакет для запікання і закріплюємо щільно краї, щоб рідина не могла потрапити всередину в процесі варіння.
  5. Поміщаємо рулет в мультічашу і вливаємо гарячу воду. Вона повинна покривати рулетик приблизно на 1/3 частину.
  6. Варимо рулет протягом трьох годин у програмі «Тушкування». Через півтори години його потрібно перевернути.
  7. Готовий рулетик виймаємо і залишаємо в пакеті до повного охолодження.
  8. Ось такі ласощі у нас вийшли.

В мультиварці можна приготувати і копчений рулет. Для цього потрібно з’єднати 10 мл рідкого диму зі спеціями і сіллю, а потім натерти отриманою масою очеревину і залишити її на півгодини в холодильнику. Потім загорнути рулет фольгою, виставляємо опцію «Випічка» і чекаємо на одну годину. Увага: готувати таким способом краще маленькі рулетики.

Запікаємо рулет у фользі

Особливо соковитим і смачним виходить свинячий рулет з очеревини в духовці. А для того, щоб зберегти соковитість м’яса, ми скористаємося фольгою. До того ж свинина просочиться і насититься власними соками, що додасть їй ніжність і чудовий аромат.

Якщо ви турбуєтеся про свою фігуру, поспішаємо повідомити, що калорійність такої закуски становить 170 Ккал.

рулет з очеревини в духовціСклад:

  • 1 кг очеревини свинячої;
  • за смаком зубчики часнику;
  • за смаком перчик Чилі;
  • купаж спецій;
  • сіль.

Приготування:

  1. Не пошкодуємо свого часу і з вечора підготуємо м’ясо. Добре промиваємо його і обсушуємо. Щедро натираємо очеревину з обох сторін сіллю і поміщаємо в каструльку.
  2. Накриваємо ємність кришкою і відправляємо в холодильник на ніч. За цей час очеревина дасть сік.
  3. Після закінчення відведеного часу виймаємо м’ясо і промиваємо його від солі.
  4. По всій довжині черева з внутрішньої сторони майбутнього рулету робимо глибокі надрізи ножем, практично доходячи до шкури, але не пошкоджуючи її.
  5. Перчик Чилі і часникові зубчики подрібнюємо блендером. У нас повинна вийти кашка.
  6. Отриманою кашкою натираємо внутрішню частину рулету, також додаємо спеції. Увага: трохи суміші нам треба залишити.
  7. Формуємо рулетик і закріплюємо його шпагатною ниткою.
  8. Промазуємо зовнішню сторону рулетика сумішшю перцю і часнику та загортаємо його в фольгу.
  9. Запікаємо страву при температурній позначці 180 градусів приблизно 1,5 години.
  10. Остуджуємо закуску і подаємо до столу з будь-яким соусом або кетчупом.

Сьогодні кількість рецептів свинячих рулетів настільки величезна, що з легкістю можна заблукати в цьому «кулінарному лісі». Почніть з класичного способу приготування закуски, а потім вдосконалюйте свою майстерність, додаючи нові інгредієнти для начинки. Загалом, сміливо експериментуйте! Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!