Сьогодні ми розкриємо всі секрети приготування рулету зі свинячої грудинки і надамо вам підбірку різноманітних рецептів. Свинина запечена, відварна, фарширована грибочками – вибирайте рецепт на свій смак. Тільки пам’ятайте, що грудинка – ніжне м’ясо, але все-таки досить жирне, тому особливо захоплюватись ним не можна.

Розкриваємо секрети грудинки – вареної та запеченої

Напевно, не варто говорити, що м’ясо потрібно вибирати виключно свіже і без неприємного запаху. А от згадати кілька правил приготування смачної грудинки буде незайвим навіть для досвідчених господинь:

приготування свинячої грудинки

  • Як правило, для приготування рулету потрібна товста грудинка. Якщо не змогли знайти таку, замініть її двома середніми шматками, склавши їх разом шкіркою назовні та гарненько обв’язавши ниткою.
  • Зі свинячою грудинкою ідеально поєднуються гостра аджика і гірчиця, маринована капуста, прянощі і часникові зубчики.
  • Наповнювати м’ясо слід не виймаючи з нього леза ножа, а кінчиком вводячи часникові або, наприклад, моркв’яні шматочки.
  • Для надання грудинці неперевершеного аромату при запіканні її у фользі викладіть навколо м’яса болгарські перці, нарізані шматочками.
  • У якості маринаду для свинини ідеально підходить майонез із прянощами.

Рулет з грудинки свинячої в цибулинні

Рулет зі свинини в цибулинні сміливо можна віднести до розряду найбільш поширених класичних страв. Нам знадобиться свіжа грудинка і якомога більше різних прянощів. Та, звичайно ж, цибулиння.

Склад:
рулет зі свинини в цибулинні

  • 3 кг свинячої грудинки;
  • 3 часникових головки;
  • 1 ст. л. кухонної солі;
  • 2 ч. л. перчика подрібненого чорного;
  • 1 ст. л. «Прованських трав»;
  • 1 ст. л. сушених трав (майорану, петрушки та ін);
  • 5-6 лаврових листочків;
  • цибулиння.

Приготування:

  1. Нам потрібні великі плоскі шматки м’яса зі шкіркою. Зрізаємо грудинку з кістки. Промиваємо її та обсушуємо;
  2. По всій поверхні свинини робимо надрізи і вставляємо у них тоненькі шматочки часнику;
  3. Тепер натираємо м’ясо сіллю і чорним перцем, а зверху щедро посипаємо травами – прованськими і сушеними;
  4. Скручуємо м’ясо в рулети якомога щільніше;
  5. Перев’язуємо їх міцною ниткою, щоб вони не розпалися у процесі термічної обробки.
  6. Викладаємо рулети в глибоку каструлю і заливаємо водою. Додаємо лушпиння цибулі й лаврові листочки. Завдяки лушпинню наш рулет набуде красивого золотистого відтінку;
  7. Як тільки рідина закипить, засікаємо півтори години і варимо рулети на маленькому вогні;
  8. Подивіться, які гарні свинячі рулети у нас в результаті вийшли!
  9. Ставимо їх у холодильник на кілька годин. За цей час м’ясо гарно вбере аромат і смак усіх спецій.

Мінімум часу і сил – максимум смаку та аромату!

Ми вже переконалися, що рецепт вареного рулету зі свинячої грудинки досить простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. Ви не повірите, але ще легше запекти м’ясо в духовці. Спробуйте – і залишитеся задоволені результатом.

рулету з грудинки свинячої в духовціСклад:

  • 1 кг грудинки свинячої;
  • 4-5 часникових зубчиків;
  • купаж перців мелених;
  • сіль.

Приготування:

  1. М’ясо промиємо і обсушим. Зріжемо акуратно половину шкірки з внутрішньої сторони нашого майбутнього рулету;
  2. Тепер на шкірці грудинки зробимо надрізи;
  3. Часникові зубчики очистимо і роздавимо;
  4. Натираємо свинину часником, кухонною сіллю і сумішшю перців;
  5. Скручуємо м’ясо в рулет. Порада: починайте його скручувати з того боку, де немає шкурки;
  6. Обв’язуємо рулет міцною ниткою;
  7. Потім загортаємо м’ясо в харчову фольгу і викладаємо його у форму. Стежимо, щоб не залишилося просвітів!
  8. Запікаємо м’ясо при температурному порозі у 170 градусів приблизно 2,5 години;
  9. За 5-7 хвилин до закінчення процесу приготування розгорнемо фольгу, щоб рулет покрився ароматною і красивою скоринкою.

Невеликі рулети з відбивних до святкового столу

Звичайний рецепт рулету зі свинячої грудинки в духовці ми вже освоїли. Тепер давайте трохи ускладнимо завдання і приготуємо порційні рулети з яєчно-грибною начинкою. Повірте – ця страва стане справжнім витвором кулінарного мистецтва. Для його приготування нам знадобиться м’якоть грудинки без шкірки і кістки.

Склад:

рулети з яйцями та грибами

  • 0,8 кг грудинки;
  • 0,3 кг печериць;
  • 5 яєць;
  • цибулина;
  • 100 г просіяного борошна;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • гілочки петрушки;
  • олія рафінована соняшникова;
  • сіль;
  • купаж приправ.

Приготування:

  1. Отже, почнемо з підготовки грибів. Печериці промиємо й наріжемо невеликими кубиками;
  2. Підсмажуємо гриби на соняшниковій олії до коричневого кольору;
  3. 4 яйця збиваємо, солимо і з’єднуємо з 20 г борошна;
  4. Гілочки петрушки промиємо, обсушимо і подрібнемо. Додамо зелень в яєчну суміш;
  5. Туди ж відправимо і підсмажені шампіньйони;
  6. Ретельно перемішаємо отриману масу і підсмажимо на сковороді, як звичайний омлет;
  7. М’ясо промиємо і обсушимо. Свинину наріжемо великими шматками і, загорнувши їх у харчову плівку, гарненько відіб’ємо. Зверніть увагу, що наш яєчно-грибний омлет повинен по розмірах відповідати шматкам м’яса, тому за необхідності розріжте його;
  8. Викладаємо омлет на відбивну і формуємо рулет, як показано на фото;
  9. Скріплюємо рулетики нитками або зубочистками;
  10. Паніруємо рулети в борошні, потім – у збитому яйці, потім – у сухарях;
  11. Викладаємо м’ясні рулети на деко, змащене маслом, і запікаємо протягом 20 хвилин при температурному порозі в 180-190 градусів.

Рулет зі свинячої грудинки, запечений в духовці або зварений у лушпинні цибулі, виходить настільки смачним, що від нього неможливо відірватися. На жаль, сьогодні якість магазинних ковбасних та м’ясних виробів залишає бажати кращого, а приготувавши такий рулет, ви зможете бути впевненими у його натуральності. Готуйте з задоволенням, смачного!