Хочу поділитися рецептом пирога з пісочного ягодами. Люблю пекти, але іноді просто не вистачає часу на щось грандіозне. Ось такі рецепти і рятують. І смачно, і швидко! М’яке пісочне тісто просто тане в роті, а ягоди надають пікантність пирогу.

Для приготування нам знадобиться:

  • ягода (можна заморожену) – 500 гр.
  • цукор – один стакан
  • маргарин – 200 гр.
  • 1 яйце+1 жовток
  • борошно – 2 склянки
  • цукор ванільний – 1,5 ч. ложки

Для того, щоб приготувати пиріг, я використовую полуницю, брусницю, чорницю, все, що буває під рукою. У даному рецепті мною була взята заморожена чорна смородина. Потрібно тільки пам’ятати про те, що якщо ягода кислих сортів, то цукру потрібно класти більше. Отже, розморожуємо і моєму ягоду. Висипаємо в неї пів склянки цукру, добре перемішуємо.

Тим часом замішуємо тісто для нашого пирога з ягодами. У глибокій мисці розбиваємо одне яйце і один жовток. Додаємо пів склянки цукру і 1,5 чайної ложки ванільного цукру, все добре розмішуємо. Потім розтираємо туди маргарин. Щоб було простіше, маргарин краще попередньо підігріти, щоб він став м’яким, але не рідким. Все добре перемішуємо.

До отриманої маси, поступово додаємо борошно і розмішуємо вилочкою. Потім руками замішуємо круте тісто. Ставимо в холодильник на 20-30 хвилин. Тим часом змащуємо форму трохи олією.

Після того, як тісто відстоялося в холодильнику, виймаємо його. Відокремлюємо від нього 1/4 частина на решітку. Інше розкладаємо у форму. Акуратно пальцями розподіляємо тісто по всій формі, роблячи бортики. Це потрібно, щоб сік з ягід не витікав.

Викладаємо ягоду на підкладку з тіста, розподіляючи її рівномірно по поверхні. Сік необхідно злити, інакше при запіканні він википатиме і витікати.

Тепер робимо решітку. З решти тіста катаємо ковбаски. Закріплюємо їх по периметру пирога за борти. Ставимо наш пиріг в розігріту до 180 градусів, духову піч на 30 хвилин. Як тісто зарум’янилося, дістаємо. Апетитний пиріг готовий!