Не знаєте, чим в черговий раз порадувати ласуна? Спробуйте спекти пиріг з апельсинами. Простий рецепт, мінімум витрат і зовсім небагато часу – от і всі складові приготування вишуканої випічки. Спробуйте, і ви будете приємно здивовані. А ваші рідні обов’язково оцінять особливий смак пирога з апельсиновими нотками і чудовим ароматом.

Вабливий аромат домашньої випічки

Іноді так хочеться побалувати себе і своїх домашніх смачним пирогом. Що робити, якщо кулінарна фантазія вичерпана, а всі ваші рецепти вже давно випробувані? Пропонуємо вам урізноманітнити меню і приготувати надзвичайно смачний пиріг з апельсиновою начинкою. Особливо актуальною стає така випічка в період, коли цитрусові фрукти доступні і продаються в будь-якому супермаркеті.

апельсиновий пирігТісто ви можете приготувати будь-яке: дріжджове, листкове, пісочне чи на кефірі. Любите випічку з категорії нашвидкоруч? Готуйте пироги з готового магазинного листкового тіста?

Значить, цей рецепт саме для вас!

Останнім часом господині полегшили собі життя і придбали безліч кухонних приладів, які вважаються справжніми помічниками в приготуванні різноманітних страв. Ви можете спекти пиріг з апельсинами навіть у мультиварці. Актуальним в такому випадку буде так званий перевернутий пиріг. Апельсинові часточки викладаються на дно контейнера мультиварки, а зверху заливається тісто.

Після випікання пиріг витягується вгору дном. Ви отримуєте не лише смачну, але й оригінальну випічку. Такі пироги можна прикрашати шоколадом чи іншим декорм, що дозволяє вдосталь розгулятися кондитерської фантазії.

Вирішили спекти пиріг з апельсинами і шукаєте простий рецепт з фото? Ми вам в цьому допоможемо, але для початку давайте уважно прочитаємо декілька доречних порад:

  • чим більше апельсинів, тим соковитішою вийде випічка;
  • цитрусові можна очищати від шкірки і плівки і використовувати для начинки тільки апельсинову м’якоть;
  • для випікання ароматного пирога краще брати цілий апельсин;
  • не всім припаде до смаку маловиражена гіркота цедри, і щоб її позбутися, апельсини потрібно ретельно промити щіткою, а потім проварити у відфільтрованій воді протягом 60-90 хвилин;
  • борошно потрібно декілька разів просіяти, а щоб випічка вийшла пористої і пишною, додайте розпушувач або харчову соду.
  • подрібнювати апельсини для начинки можна в м’ясорубці, блендері або кухонному комбайні;
  • можна спекти пиріг без додавання борошна, у такому разі вам знадобляться кілька курячих яєць і подрібнений мигдаль;
  • для кращого аромату додайте в птріг декілька столових ложок свіжовіджатого соку апельсина або лимона;
  • зверху пиріг можна прикрасити цедрою або розтопленим шоколадом.
  • апельсинові пироги випікаються досить швидко, приблизно півгодини. Все залежить від виду тіста;
  • щоб наситити пиріг ароматом прянощів, додайте щіпку кориці чи ваніль;
  • для приготування апельсинової шарлотки необхідно тривалий час збиватити яєчну масу з цукровим піском. Чим довше ви збиваєте, тим легшим та пишним вийде кондитерський виріб;
  • випікати такі пироги можна в силіконових формах;
  • жаростійкі металеві або скляні форми краще застеляти пекарської папером або змащувати вершковим маслом, маргариною чи соняшниковою рафінованою олією.

Шарлотка з апельсиновими нотками – вишукано і смачно

Традиційно ми звикли готувати шарлотку з частинками яблук. Але чого тільки не придумують кондитери! Сьогодні ми дізнаємося, як готується шарлотка з апельсинами. Покроковий рецепт з продемонструє вам практичний процес приготування тіста та начинки. Це все виконуватиметься покроково. Зверніть увагу, що апельсини ми будемо відварювати. Вода, яка в результаті придбає помаранчевий відтінок, нам не знадобиться, її можна вилити. Після варіння апельсини стануть м’якими, їх легко можна буде подрібнити, навіть не очищаючи.

шарлотка з апельсинамиСклад:

  • 2 апельсина;
  • 5 шт. яєць;
  • 0,2 кг цукрового піску;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 225 г. подрібленого мигдалю;
  • цукрова пудра за смаком;
  • цитрусова цедра для прикраси.

Приготування:

  1. Отже, не будемо відступати від традиції і на початковому етапі підготуємо набір необхідних продуктів.
  2. Апельсини ретельно промиваємо під проточною водою, використовуючи щітку.
  3. Викладаємо апельсини у посуд з товстими стінками і заливаємо очищеною водою.
  4. Проварюємо апельсини на помірному вогні протягом 90 хвилин.
  5. Потім викладаємо їх на тарілку.
  6. Як тільки цитрусові плоди охололи, нарізаємо їх частинками.
  7. Разом зі шкіркою викладаємо апельсинові кусочки у глибоку чашу.
  8. Блендером або кухонним комбайном подрібнюємо апельсини до консистенції пюре.
  9. В окрему глибоку миску вбиваємо курячі яйця.
  10. Починаємо збивати, поступово додаючи цукровий пісок.
  11. Продовжуємо ретельно збивати цукрово-яєчну суміш.
  12. Чим довше ми будемо збивати яйця, тим пишніше вийде пиріг. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися.
  13. В сухий контейнер або піалу викладаємо мигдалеве борошно.
  14. Додаємо розпушувач і гарненько перемішуємо.
  15. Отриману суміш додаємо в піалу з цукрово-яєчною масою.
  16. Ложкою або віночком все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.
  17. На завершення у тісто додаємо подрібнені апельсини.
  18. Ще раз все добре перемішуємо.
  19. Беремо будь-яку зручну форму, краще силіконову, і викладаємо в неї приготоване тісто.
  20. Жарову шафу нагріваємо до 180°.
  21. Відправляємо пиріг у духовку на 45 хвилин.
  22. Чекаємо, поки пиріг повністю охолоне, а потім витягуємо його з форми.
  23. Нарізаємо цитрусову цедру одинаковими смужками.
  24. Зверху посипаємо пиріг просіяною цукровою пудрою і прикрашаємо шматочками цедри.

Приготувати ароматну випічку, яка засмакує всім без винятку, досить просто. Особливо актуальною така випічка стає в осінньо-зимовий період, коли апельсини і мандарини з’являються на прилавках усіх магазинів. Для прикраси пирога з апельсиновою начинкою можна використовувати також крем або розтоплений шоколад. У такому випадку випічку потрібно поставити в холодильник для просочення та застигання крему. Смачного!