Дуже смачний рецепт підливи з курячих грудок з печерицями, з’явився в моїй кулінарній книзі, зовсім випадково. І дуже скоро став улюбленим. Підлива на смак нагадує жульєн. Блюдо виходить дуже ніжним, як і підлива з курячих шлунків з болгарським перцем. Готується дуже просто.

Для приготування нам знадобиться:

  • курячі грудки – 500 гр.
  • печериці – 200-300 гр.
  • сметана – 4 ст. ложки
  • цибуля ріпчаста
  • сіль
  • суха зелень

Ріжемо куряче м’ясо невеликими шматочками. Висипаємо їх у глибоку сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо з усіх боків до трохи золотистого кольору.

Тим часом дрібно ріжемо печериці і шаткуємо цибулю. Обсмажуємо печериці 5 хвилин на розігрітому маслі. Потім додаємо до них цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору цибулі.

Додаємо гриби з цибулею до курки. Перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин, обсмажуючи на повільному вогні. Це потрібно для того, щоб м’ясо встигло увібрати в себе ароматний соус.

Додаємо до курочці сметану, добре перемішавши і додавши трохи води. Солимо, посипаємо сухою зеленню, закриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Апетитна підлива готова!