Справжньою паличкою-виручалочкою для господині, до якої несподівано нагрянули гості, може стати піца п’ятихвилинка. Зрозуміло, рецептура цієї випічки буде далека від класичних італійських рецептів, але зате страва готується швидко, просто і дійсно – всього за 5-10 хвилин.

Швидка піца – ось тема даної статті, в якій ви познайомитеся з різними цікавими рецептами цієї страви.

«П’ятихвилинка» на сковороді: кілька варіантів

Піца п’ятихвилинка, приготована на звичайній сковороді, може стати прекрасним варіантом легкого сніданку або вечері, її можна подати гостям з чаєм і як гарячу закуску.

Рецепт потребує від господині наступного набору продуктів:

  • піца на сковородіДві столові ложки жирної сметани;
  • Дві столові ложки майонезу;
  • Свіже куряче яйце – одна штука;
  • Пшеничне борошно – 4-5 столових ложок;
  • Ковбаса будь-якого виду – 100-150 грам;
  • Печериці, смажені або мариновані – 120 грам;
  • Маленька головка ріпчастої цибулі;
  • Солодкий перець – одна штука;
  • Пара ложок томатного соусу (кетчупу);
  • Тертий твердий сир – сто грам;
  • Оливкова олія.

Починають приготування страви з приготування тіста. У глибоку чашку розбити одне яйце, додати сметану і ретельно перемішати. Потім всипати борошно, розмішати і покласти майонез. Озброївшись віночком або міксером, тісто слід збити до консистенції густої сметани.

Тісту потрібно дати постояти хвилин 15-20. За цей час можна підготувати начинку. Ковбаску порізати кубиками, гриби тонкими пластиками, перець і цибулю – кільцями або півкільцями.

Сковорідку рясно змастіть оливковою олією і вилийте тісто. Намагайтеся розподілити основу по сковороді максимально рівно. Далі потрібно викласти начинку – вона викладається шарами. Першою на тісто акуратно висипається ковбаска, потім гриби і томатний соус, останні шари – цибуля, кільця перцю і сир. Потім потрібно включити середній вогонь і закрити сковорідку кришкою. Готуватися піца на сковороді буде 25-30 хвилин

Як бачите, рецепт швидкої піци-п’ятихвилинки на сковороді зовсім простий. Для сніданку можна приготувати страву трохи інакше і з більш легкими інгредієнтами — яйцем і вершковим сиром. Розповімо, як приготувати смачну піцу за цим рецептом.

Спочатку приготуйте продукти за наступним списком:

  • Пшеничне борошно – дев’ять столових ложок продукту;
  • Жирний кефір – чотири столові ложки;
  • Майонез – чотири столові ложки;
  • Щепоточка харчової соди;
  • Курячі яйця – три штуки;
  • По дрібці солі і цукру;
  • Помідори солодкі (жовті) – два середніх томата;
  • Помідори черрі – п’ять штучок;
  • Вершковий сир – 300-350 грам;
  • Зелень за смаком.

піца на швидку рукуКефір, майонез, і два яйця потрібно змішати в глибокій мисці. Потім додати в масу сіль, цукор і борошно і замістити тісто еластичне й слухняне. З готового продукту формується коржик розміром дна сковорідки, на якій ви будете робити піцу.

Сковорідка рясно змащують олією і потім на ній потрібно обсмажити отриманий корж з одного боку. Потім основа перевертається і на неї укладається начинка – тонкі кружечки солодких томатів, половинки чері, сир і рубана зелень.

Тушкуйте піцу під закритою кришкою рівно п’ять хвилин, потім акуратно розбийте на поверхню яйце, що залишилося, закрийте кришкою і дочекайтеся, поки яйце запечеться. Страву подавати до столу гарячою.

Швидкі рецепти популярної італійської випічки на цих двох варіантах не закінчуються – страву можна готувати і в духовці, і в мультиварці.

Піца на швидку руку в духовці

Фастфуд-п’ятихвилинку з ковбасою можна приготувати і в духовці. Давайте познайомимося з найбільш цікавими і при цьому простими рецептами. Почнемо з варіанту приготування піци п’ятихвилинки з ковбасою салямі в духовці.

Для випічки вам знадобляться такі продукти:

  • Пшеничне борошно – 180 грамів;
  • Сметана низької жирності – чотири столові ложки;
  • Майонез легкий – три столових ложки;
  • Яйця курячі – дві штуки;
  • Трохи солі;
  • Рубана зелень;
  • Оливки або маслини – десять-дванадцять штучок;
  • Ковбаска-салямі – 150 грам;
  • Печериці мариновані – п’ять-шість великих грибочків;
  • Тертий сир.

Готують піцу-хвилинку так: у мисці змішують сметану, майонез, яйця, сіль і борошно. Тісто збивається міксером або віночком. Чим збивати основу не так важливо. Важливіше, щоб в ній не залишилося жодної грудочки. Дайте готовому продукту постояти і займіться підготовкою начинки.

Ковбаска, грибочки і маслинки ріжуться тонкими кружечками, сир натирається на дрібній або середній тертці.

Коли все буде готово – поставте духову шафу на розігрів. Гріти можна до максимальної температури. Деко застеліть аркушем пекарського паперу і акуратно і рівно вилийте на нього тісто. Розрівняйте.

Викладіть начинку шарами – спочатку салямі, потім гриби і маслинки. Густо посипте сиром. Поставте лист із заготівлею в духовку і спостерігайте за процесом випічки: як тільки сир розплавиться – страву можна вважати готовою.

У духовці можна готувати і інші варіанти італійської страви: тісто залишається тим же, змінюється начинка. Наприклад, можна приготувати піцу з трьома видами сиру або морепродуктами, з куркою і ананасами.

Піца за хвилинку в мультиварці

Сучасні господині з задоволенням використовують каструлю для приготування різноманітних кулінарних шедеврів, але не всі знають, що в цьому корисному приладі можна приготувати і піцу. Розповімо, як приготувати смачну піцу п’ятихвилинку в помічниці-мультиварці.

Інгредієнти для випічки будуть наступними:

  • піца в мультиварціПшеничне борошно – дві повні грановані склянки;
  • Курячі яйця – дві штуки;
  • Свіже молоко – половина граненої склянки;
  • Консервовані гриби – 250 грам;
  • Консервовані скибочки ананасів – 250 грам;
  • Ковбаса варена – 200 грам;
  • Ковбаса копчена – 200 грам;
  • Тертий сир – 250 грам;
  • Оливкова олія;
  • Сіль за смаком;
  • Майонез, томатний соус.

Обмовимося відразу: із зазначеної кількості продуктів виходить 2-3 піци середнього розміру. Якщо ви хочете випекти одну піцу – кількість інгредієнтів потрібно буде зменшити.

Як і завжди, першим етапом приготування страви буде заміс тіста. Для цього борошно висипають в глибоку миску, додають до нього сіль і розмішують. В окремій мисочці збиваються яйця.

Молоко злегка прогрівається в мікрохвильовці, виливається до яєць і суміш потрібно ретельно збити. Влити в молочно-яєчну масу оливкову олію (приблизно одну ложку) і перемішати.

Готову суміш потрібно вилити в миску з борошном. Лити потрібно поступово і постійно помішувати тісто. Помішуйте основу хвилин 10-12. Вона повинна вийти еластичною. Готовий продукт скочується в кулю і обертається чистим вологим рушником. Тісту дають постояти хвилин 15-20.

Поки тісто відстоюється готують начинку. Копчена ковбаска ріжеться кружечками, варена ковбаса – дрібними кубиками. Гриби і ананаси можна різати як завгодно – як вам більше подобається.

Тісто для смачної піци-п’ятихвилинки розкочується рівно по діаметру чаші мультиварки. Потім заготівля укладається на дно приладу і рясно промащується томатним соусом (можна використовувати кетчуп). На наступному етапі шарами викладають начинку. Зверху на заготівлю робиться сіточка з майонезу.

Прилад вмикається в режим випічки і готується страва 30 хвилин при закритій кришці. Потім мультиварку відкривають, посипають випічку сиром і дають йому розплавитися. Піца готова – її залишається лише акуратно вийняти, порізати і подати до столу.

Приємного апетиту!