Вітчизняні млинці досить сильно відрізняються від тих, які печуть в Європі. Наші млинці тоненькі, майже прозорі, найчастіше спечені на дріжджовому тісті. Іноземні, навпаки, товсті, невеликі за розміром і нагадують оладки. Схожість лише одна – вони надзвичайно смачні. Не вірите? Рецепт панкейків на молоці допоможе вам у цьому переконатися.

Секрети і тонкощі випікання

Варіантів приготування панкейків існує багато – без начинки, з шоколадом, бананом, полуницею і навіть з харчовими барвниками. Всі вони готуються за принципом звичних для нас оладок, але володіють своїми кулінарними особливостями:

смачні панкейки на молоці

  • щоб випічка вийшла дійсно пишною, в тісто додають тільки охолоджене молоко;
  • панкейкі ніколи не смажать на сильному вогні, інакше серединка залишиться неповноцінною;
  • сковороду зазвичай не змащують ніякими видами жирів, в іншому випадку млинці будуть схожі на оладки;
  • якщо не хочете отримати плоскі коржі, ніколи повторно не перевертайте панкейкі;
  • замість цукрового піску у традиційному варіанті в тісто додають натуральний мед та інші цукрозамінники.

Ось і всі секрети, а тепер настав час приступати до приготування ароматного сніданку. І тут вам на допомогу прийдуть кілька популярних рецептів.

Класичний варіант

Готувати європейські млинці дуже просто. Але за традицією у початківців кулінарів перший млинець виходить комом. Щоб не допустити подібних помилок, для проби скористайтеся цим традиційним покроковим рецептом панкейків на молоці.

класичні панкейки на молоціСклад на 1 порцію:

  • ¼ скл. борошна вищого сорту;
  • 2 ч. л. цукрового піску;
  • ¼ скл. молока;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1 яйце.

Приготування:

  1. У невеликій мисці ретельно змішайте просіяне борошно і цукор.
  2. Додайте трохи молока і розтоплене вершкове масло. Збийте суміш віночком до однорідності.
  3. Відокремте жовток від білка. В окремій мисці збийте білок до отримання м’яких стійких піків.
  4. Акуратно введіть білкову масу в тісто. Швидко і впевнено перемішайте суміш силіконовою лопаткою.
  5. Поставте сковороду на середній вогонь, при необхідності змастіть її поверхню чайною ложкою рослинної олії.
  6. Вилийте на сковороду столову ложку готового тіста і почекайте, поки на поверхні утворюються бульбашки.
  7. Переверніть панкейк лопаткою і обсмажте з іншого боку ще 2-3 хвилини. Повторіть попередні 2 дії з рештою тіста.
  8. Готові панкейкі змастіть вершковим маслом і подавайте до столу.
  9. Дуже добре класичні англійські млинці поєднуються з кленовим або медовим сиропом.

Млинці «Тропікана»

Панкейкі на молоці з бананом дуже популярні серед жителів заморських країн. З такою добавкою повітряний млинець виходить особливо корисним, смачним та калорійним. Особливо легкий банановеий післясмак по достоїнству оцінять діти.

млинці на молоці «Тропікана»

Склад:

  • 1 яйце;
  • 1 стиглий банан;
  • 2 ст. л. цукрового піску;
  • 1 скл. молока;
  • 1 ст. ложка пшеничного борошна;
  • 1 ст. л. пекарського порошку;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Борошно просіємо і змішаємо з 1 столовою ложкою цукрового піску, пекарським порошком і сіллю.
  2. В окрему миску вбиваємо яйце, додаємо цукор, що залишився і гарненько збиваємо суміш віночком.
  3. Тепер сюди ж додаємо рослинну олію і знову перемішуємо.
  4. На наступному етапі до рідких інгредієнтів вливаємо прохолодне молоко.
  5. Очищаємо один стиглий банан від шкірки і нарізаємо його тонкими кільцями.
  6. Викладаємо банан в миску і ретельно розминаємо виделкою до отримання кашки.
  7. Додаємо банан в миску до рідких інгредієнтів і перемішуємо.
  8. Тепер в рідку суміш в кілька підходів, постійно помішуючи лопаткою, всипаємо борошно.
  9. Накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник настоятися приблизно на 30 хвилин.
  10. Коли час закінчиться, ставимо на вогонь сковороду без олії.
  11. Вливаємо по центру сковороди приблизно половину ополоника тіста і чекаємо, коли на поверхні з’являться бульбашки.
  12. Перевертаємо панкейк лопаткою і обсмажуємо з іншого боку близько 2-3 хвилин.
  13. Перед подачею на стіл змащуємо кожен млинець вершковим маслом і поливаємо медом.
  14. Подаємо панкейкі до столу разом зі свіжими бананами. Приємного апетиту!

З карамельною начинкою

Приготувати панкейкі можна навіть на кислому молоці, кефірі або кисляку. Смаку від цього вони не втратять, але стануть більш легкими і пишними. Дуже смачними такі млинці вийдуть, якщо ви спечете їх з шоколадною начинкою.

панкейки з карамельною начинкою

Склад:

  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 і ½ скл. борошна;
  • 100 г «Нутелли»;
  • 2 ст. л. цукрового піску;
  • 1 скл. кислого молока;
  • ½ ч. л. соди;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Вбиваємо яйце в миску з високими бортиками. Туди ж додаємо цукровий пісок і збиваємо всі інгредієнти міксером на середніх обертах до освітлення яєчної маси.
  2. Тепер вливаємо кисляк і додаємо за рецептом рослинну олійку. Знову збиваємо суміш міксером.
  3. Змішуємо борошно з содою і вводимо в тісто. Не поспішаючи вимішуємо масу лопаткою.
  4. Розігріваємо на середньому вогні сковороду виливаємо по центру днища столову ложку рідкого тіста.
  5. Обсмажуємо панкейк до появи перших бульбашок, а потім викладаємо поверх тіста трохи «Нутелли».
  6. Закриваємо млинець другою порцією тіста, обсмажуємо близько 1 хвилини і перевертаємо.
  7. Доводимо панкейк до готовності і перекладаємо на тарілку. Те ж саме повторити з рештою тіста.
  8. Готові шоколадні панкейкі подаємо до столу гарячими, попередньо прикрасивши їх цукровою пудрою. Приємного вам апетиту!

Ось і всі секрети європейсько-американської їжі. Сподіваємося, що вам сподобались наші рецепти, а смачні і різноманітні сніданки на вашому столі будуть з’являтися з завидною регулярністю.