Навіть самий смачний торт, тільки що приготовлений виглядає не естетично без відповідної прикраси. На сьогоднішній день випічку прикрашають трояндочками з крему, всілякими завитками з вершків, фруктами, желе та іншими елементами.

Втілити фантазії кондитера в життя допомагає мішок для крему – спеціальне пристосування для фігурного нанесення наповнювача, яке відрізняється зручністю і простотою у догляді.

Що собою являє

Кондитерський мішок для крему – це виріб лійкоподібної форми, виконаний з щільної бавовняної тканини і має спеціальне синтетичне покриття, яке перешкоджає проникненню наповнювача через отвори тканини.

Кондитерський мішок для кремуТакож у продажу можна знайти силіконовий мішок, призначений для крему, і одноразові вироби з харчового поліетилену і паперу, які піддають утилізації після використання. На отворі мішка фіксується одна з численних насадок, які поставляються в комплекті.

Саме вона дозволяє прикрасити поверхню торта лінійним, точковим або яким-небудь іншим візерунком, який зберігає свою форму до моменту вживання виробу в їжу.

Альтернативою мішку виступає кондитерський шприц багаторазового використання, який також може бути обладнаний однією з декількох насадок. Від їх типу і форми залежить одержуваний на поверхні торта візерунок. Наприклад, кругла гладка трубочка дозволяє робити написи, орнаменти або відсаджувати печиво.

З допомогою великого олівця можна відлучати бісквіт «Буші», заварні булочки, еклери та інші десерти. Маленька трубочка «Рококо» з різьбленими краями призначена для виконання маленьких квіточок, а також плетіння кошиків.

Як робити прикраси

Якщо ви хочете прикрасити солодкі борошняні вироби трояндочками, вам знадобляться кондитерський мішок з трубочкою троянда, вилочками з трьома або двома зубцями і кубик черствого хліба. В залежності від того, якого розміру троянду ви хочете зробити, кубик хліба може мати ребро, рівне 0,8-1 см.

Мішок для крему з насадкамиНаколовши кубик на вилку, затиснути його в лівій руці, а в праву взяти мішок з кремом. Обертати вилку з кубиком справа наліво, при цьому віджимаючи крем правою рукою так, щоб пелюстки одержуваної троянди здобували легкий вигин. Слідкуйте за тим, щоб кожна виконувана пелюстка перекривала попередню, як би «обіймаючи».

Як тільки кубик бісквіта буде повністю покритий пелюстками, його необхідно акуратно зняти іншою вилочкою і перекласти на блюдо, застелене калькою або пергаментом. Як тільки трояндочка, поміщена в холодильник, застигне, її можна переносити на торт або тістечка.

Мішок з насадками для крему дуже часто використовують для прикраси кондитерських виробів масляною основою. Заповнивши нею мішечок приблизно наполовину, взяти його в ліву руку і почати виводити візерунки, злегка надавлюючи на нього, намагаючись, щоб крем виходив з насадки рівно.

По закінченні виконання якого-небудь малюнка припиніть натискати на корнетик, зробивши вузьким кінцем різкий рух вперед від себе по лінії малюнка. Тоді візерунок закінчиться малопомітним язичком на поверхні.

Якщо в кінці відсадження підняти корнетик вгору, то малюнок закінчиться конусом, виконання якого не завжди доцільно. Краще корнетик опустити, а потім знову різко підняти вгору, щоб утворилася кулька крему.

Прикраси з теплою основою виходять красивими, з глянцевою поверхнею, але єдиний недолік таких малюнків – вони нерельєфні. Холодний крем дозволяє отримати матові рельєфні малюнки.

Варіанти рецепту крему для кондитерського мішка

Прикраса кремом завжди виглядає святково і нарядно. В його основі можуть лежати як збиті вершки, так і масло, і інші інгредієнти.

рецепти крему для кондитерського мішкаОсь кілька рецептів наповнювача для мішка:

  • масло в кількості 522 г розрізати на шматки і збивати протягом 5-7 хвилин. З’єднати 279 г цукрової пудри з 209 г згущеного молока і ввести невеликими порціями в масло. Збивати ще 7-10 хвилин. За пару хвилин до готовності ввести 5 г ванільної пудри, 1,7 мл коньяку або десертного вина. Застосовувати за призначенням;
  • змішати 50 г цукрової пудри, 5 г ваніліну. Охолоджені вершки 30-33% жирності в кількості 500 мл помістити в охолоджений посуд і почати збивати міксером на маленькій швидкості, поступово збільшуючи її. В середині процесу збивання порціями всипати цукрову пудру. Як тільки маса почне тримати форму, вимкнути міксер;
  • ось рецепт крему для кондитерського мішка під назвою «Пташине молоко». Замочити 5 г агару у воді на добу, щоб він розчинився. Після цього додати до нього 390 г цукру і 196 г патоки. Поставити суміш на вогонь і уварити до консистенції сиропу. Яєчні білки в кількості 76 г збити до збільшення їх маси в 5-6 разів, але збивати їх потрібно тільки охолодженими. В кінці додати 2,6 г лимонної кислоти, а після тонкою цівкою влити в них гарячий сироп, і збивати ще хвилин 15-20, поки на поверхні не з’явиться стійкий малюнок. В цей же час змішати 253 г вершкового масла і 119 г солодкого згущеного молока. Додати 0,38 г ваніліну. Все перемішати на невеликій швидкості і помішувати ще хвилин 5.

Спеціальний мішок для крему знадобиться не тільки тим господиням, які часто роблять випічку, але і тим, у кого на це не вистачає часу.

Адже в житті завжди має бути час для свят та гарного настрою. Навіть звичайнісінька фраза «З днем народження», написана дбайливою рукою мами чи дружини на торті, може призвести домашніх в повний захват і запам’ятатися надовго.