Ні для кого не секрет, що з появою мультиварок життя сучасних господинь стало набагато простіше. І це не дивно, адже більшу частину роботи ця чудо-машина бере на себе.

Сьогодні ми розглянемо, як приготувати м’ясну запіканку в мультиварці.

Дієтична запіканка для цінителів правильного харчування

Розглянемо фоторецепт м’ясної запіканки в мультиварці, яку по праву відносять до дієтичних і корисних страв. Дійсно, страва з курячого філе в поєднанні з овочевим міксом містить мало жирів і калорій.

дієтична запіканка в мультиварціСклад:

  • 0,5 кг м’яса курки;
  • 250 г брокколі;
  • 250 г стручкової квасолі;
  • 1 ч. л. олії оливи;
  • 100 г моркви;
  • гілочки свіжої зелені;
  • сіль і суміш перців.

Приготування:

  • Моркву чистимо і подрібнюємо блендером.
  • Філе курки промиваємо, нарізаємо кубиками і подрібнюємо блендером до консистенції фаршу.
  • Броколі розбираємо на суцвіття, при необхідності нарізаємо.
  • З’єднуємо всі інгредієнти: курячий фарш, квасолю, брокколі і моркву.
  • Приправляємо сіллю, сумішшю перців і ретельно перемішуємо.
  • Чашу мультиварки змащуємо оливковою олією і викладаємо в неї отриману суміш.
  • Виставляємо режим «Випічка» і протягом півгодини готуємо запіканку.
  • Після звукового сигналу залишаємо страву під закритою кришкою в мультиварці хвилин на п’ятнадцять.
  • Витягаємо запіканку, нарізаємо і подаємо до столу.

Запіканка з вершковими нотками

Пропонуємо рецепт приготування м’ясної запіканки в мультиварці з капустою. Додамо вершки і яйця, і наша страва заграє новими смаковими фарбами. Фарш для цього рецепту краще вибирати курячий або индичий.

м'ясна запіканка в мультиварці з капустоюСклад:

  • 0,5 кг капусти;
  • 0,5 кг фаршу;
  • цибулина;
  • морква;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. сухарів для панірування;
  • олія соняшникова;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 120 мл вершків;
  • суміш спецій і кухонна сіль.

Приготування:

  • Підготуємо овочі: очистимо і промиємо їх, цибулю подрібнимо кубиками, а моркву натремо.
  • Виставляємо в мультиварці режим «Смаження» і пасеруємо овочі 5-7 хвилин. Не забуваємо помішувати.
  • Капусту шаткуємо й викладаємо до інших овочів у мультічашу. Додаємо суміш спецій, солимо і готуємо, перемішуючи, п’ятнадцять хвилин.
  • Тепер додаємо фарш, перемішуємо і смажимо, доки він не знебарвиться.
  • Яйця змішуємо з вершками, додаємо сухарі для панірування і збиваємо.
  • Вливаємо яєчно-вершкову суміш у мультічашу, перемішуємо і розрівнюємо.
  • Виставляємо режим «Випічка» на півгодини.
  • По закінченні програми залишаємо запіканку в мультиварці на 15 хвилин, потім витягуємо її, нарізаємо, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Смачний і корисний обід для всієї родини

Пікантною на смак і дуже ситною виходить м’ясна запіканка з рисом. А головне, що крупу нам не потрібно попередньо відварювати. Весь процес приготування смачної вечері займе у вас лічені хвилини.

м'ясна запіканка з рисомСклад:

  • 300 г свино-яловичого фаршу;
  • 120 г пропареного рису;
  • 180 мл відфільтрованої води;
  • 60 мл молока;
  • 1 яйце;
  • олія рослинна;
  • гілочки зелені;
  • сіль;
  • суміш спецій.

Приготування:

  • Рис промиваємо, як кажуть, у семи водах. З’єднуємо його з фаршем, приправляємо спеціями і сіллю, перемішуємо.
  • Тепер вбиваємо яйце, додаємо відфільтровану воду, молоко і подрібнену зелень. Все гарненько розмішуємо. У нас вийшла суміш рідкої консистенції.
  • Мультічашу злегка змащуємо олією і виливаємо в неї майбутню запіканку.
  • Встановлюємо режим «Випічка» на годину і готуємо до звукового сигналу. Увага: не повинно залишитися рідини, якщо потрібно, додайте ще трохи часу.
  • По закінченні режиму залишаємо запіканку в мультиварці ще хвилин на 15 і подаємо до столу.

Картопляно-м’ясна запіканка в мультиварці

Даний рецепт вражає своєю простотою і дивовижним результатом. М’ясо з картоплею під сирною скоринкою оцінять всі ваші домочадці без винятку. Спробуємо?

м'ясна запіканка з картоплеюСклад:

  • 5-6 картоплин;
  • 0,5 кг фаршу;
  • 100 г сиру;
  • цибулина;
  • 2 яйця;
  • олія рослинна;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Цибулю подрібнюємо і змішуємо з фаршем. Солимо і перемішуємо.
  • Картоплини чистимо і разом з сиром натираємо на середній тертці.
  • Вбиваємо в картопляно-сирну суміш яйця і добре розмішуємо.
  • Змащуємо мультічашу олією і викладаємо першим шаром половину сирно-картопляної суміші.
  • Наступним шаром розподіляємо фарш.
  • І останнім шаром викладаємо картоплю з сиром.
  • Готуємо в режимі «Випічка» на протязі 50 хвилин, а потім залишаємо в режимі «Підігрів» на 15 хвилин.
  • Виймаємо мультічашу і акуратно перевертаємо її, намагаючись, щоб запіканка не розвалилася.

Варіантів приготування запіканок з м’ясом досить багато. Так, можна додати грибочки або улюблені овочі – кабачки, баклажани, солодкий перець, помідори та ін. Деякі готують запіканку з макаронами. Загалом, сміливо експериментуйте і створюйте власні кулінарні шедеври. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!