Мабуть, складно знайти більш економічну, просту в приготуванні і смачну страву, ніж ліниві відбивні з курячого філе. Вишуканий смак м’яса можна доповнити зеленню, сиром, грибочками та улюбленими спеціями. Готувати таку страву – суцільне задоволення, а добірка наших рецептів допоможе вам у цьому.

Ледачі відбивні з курячого філе на швидку руку

Курячі відбивні краще подавати гарячими з картоплею, будь кашею або овочевим салатом. Попередньо посипте їх подрібненою зеленню, і страва заграє яскравими смаковими фарбами.

ледачі відбивні з курятиниСклад:

  • 700-800 г м’яса курки;
  • 2 яйця;
  • 3-4 ст. л. майонезу;
  • 3 ст. л. борошна;
  • очищена олія рослинна;
  • кухонна сіль;
  • купаж приправ і спецій.

Приготування:

  1. М’ясо курки промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо філе маленькими кубиками.

Порада: нарізати філе потрібно поперек волокон, ми ж не хочемо отримати безформну масу, яка розповзається по сковороді.

  1. Збиваємо яйця і змішуємо їх зі шматочками філе.
  2. Додаємо просіяне борошно, майонез, солимо отриману масу і приправляємо спеціями. Гарненько перемішуємо.
  3. Нагріваємо олію і викладаємо столовою ложкою на сковороду фарш, формуючи оладки.
  4. Обсмажуємо відбивні по п’ять-шість хвилин з кожного боку.
  5. Подаємо до столу, прикрасивши страву гілочками зелені.

Готуємо швидку, смачну і ситну вечерю

А тепер приготуємо ледачі відбивні з курячого філе з крохмалем. Відмінність цього рецепту в тому, що філе потрібно подрібнити у фарш. Відбивні вийдуть ніжними і неймовірно соковитими.

Порада: щоб полегшити собі завдання і заощадити дорогоцінний час, використовуйте готовий охолоджений фарш.

ледачі відбивні з курячого філеСклад:

  • 0,5-0,6 кг фаршу курячого;
  • 3 яйця;
  • цибуля;
  • 1-2 ст. л. крохмалю;
  • кухонна сіль;
  • високосортне борошно;
  • перчик мелений чорний;
  • очищена олія рослинна.

Приготування:

  1. Фарш розминаємо виделкою.
  2. Цибулину очищаємо, подрібнюємо через м’ясорубку, додаємо у фарш.
  3. Додаємо крохмаль, солимо і перчимо наш фарш, добре перемішуємо. До речі, оскільки ми будемо панірувати відбивні, крохмаль можна і не додавати.
  4. Підготуємо яйця: взіб’ємо їх віночком в глибокій мисочці.
  5. В окремий посуд просіваємо борошно.

Кулінарний секрет: для додання відбивним неповторного аромату додайте в борошно за смаком улюблені спеції.

  1. Руки змочуємо злегка водою і формуємо з курячого фаршу тонкі відбивні. Викладаємо їх по черзі в просіяне борошно і з усіх сторін обвалюємо.
  2. Яйця збиваємо в окремій мисці. Акуратно перекладаємо відбивні в яєчну масу, а потім відправляємо в розігріту сковорідку. Не забуваємо додати масло рослинне.
  3. Обсмажуємо відбивні з обох боків, поки вони не покриються апетитною рум’яною скоринкою.

Незвичайні відбивні з простих інгредієнтів

Ледачі відбивні з фаршу з вафлями сміливо можна включити у святкове меню. Заздалегідь запасіться невеликими круглими вафлями. А якщо таких під рукою не виявилося, наріжте великі вафельні коржі квадратиками. Щоб урізноманітнити смак відбивних, можна додати у фарш пасеровану моркву і смажені грибочки.

Склад:

ледачі відбивні з фаршу

  • упаковка вафельних коржів;
  • 0,5 кг курячого філе;
  • цибуля;
  • 3 яйця;
  • 4-5 ст. л. просіяного борошна;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 100 г свіжого сала;
  • сіль;
  • перчик мелений чорний;
  • очищена олія рослинна.

Приготування:

  1. Філе промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо м’ясо і сало невеликими шматочками і викладаємо в ємність для блендера.
  2. Цибулину і часникові зубчики очищаємо, шаткуємо й додаємо в чашу блендера. Додаємо за смаком сіль і перчик.
  3. Подрібнюємо інгредієнти до консистенції фаршу.
  4. Тепер вафельний корж змащуємо фаршем. Намагаємося наносити його рівномірно.
  5. Накриваємо фарш другим коржиком і легенько придавлюємо, щоб вони склеїлися.
  6. Формуємо за аналогією всі відбивні.
  7. Вбиваємо яйця в окрему миску, солимо і перчимо. Збиваємо їх віночком до однорідності.
  8. Вимочуємо відбивні по черзі в яєчному клярі і відправляємо в сковороду з рослинною олією.
  9. Смажимо відбивні з кожного боку, поки вони не придбають красивий світло-коричневий відтінок.
  10. Наші готові відбивні. Прикрашаємо їх гілочками свіжої зелені і подаємо до столу.

Соковиті і ніжні курячі оладки

Ледачі відбивні, приготовані за цим рецептом, багато господинь називають оладками. Вони виходять настільки соковитими і ніжними, що миттю зникають з тарілки.

курячі оладкиСклад:

  • 1 кг філе курки;
  • 2-3 ст. л. майонезу або сметани;
  • 3 ст. л. просіяного борошна;
  • цибулина;
  • 1 скл. молока;
  • сіль;
  • купаж спецій;
  • олія рафінована соняшникова.

Приготування:

  1. Підготуємо філе: промиваємо його, звільнюємо від плівки і дрібненько нарізаємо. Тут працює просте правило: чим дрібніші шматочки, тим смачніше відбивні.
  2. Цибулину подрібнюємо і з’єднуємо з філе.
  3. Додаємо сметану або майонез, солимо і приправляємо спеціями. Вводимо просіяне борошно і молоко.
  4. Перемішуємо отриману масу. Її консистенція повинна нагадувати тісто для оладок. Якщо потрібно, додайте ще трохи просіяного борошна.
  5. Обсмажуємо відбивні на рафінованій соняшниковій олії, викладаючи їх в сковороду ложкою, як оладки. Вони повинні бути плоскими, або інакше м’ясо залишиться сируватим, або тісто пригорить.
  6. Ось такі оладки з курячого філе у нас вийшли.

Підказки у допомогу починаючим господиням:

  • Перед тим як смажити відбивні, куряче філе можна замаринувати в соєвому соусі або лимонному свіжовіджатому соку.
  • Золоте правило смачних відбивних – їх потрібно обсмажувати тільки в клярі.
  • Викладаємо відбивні в розігріту олію рослинну. В іншому випадку кляр буде, як кажуть, сповзати, а м’ясо пригорить.
  • При смаженні не шкодуйте олії, щоб відбивні не пригоріли.
  • Щоб відбивні мали більш ніжний смак, покладіть сметану замість майонезу.
  • Подавайте курячі відбивні з часниково-сметанним або томатним соусом.

Ледачі відбивні з м’яса курки – дієтична і неймовірно смачна страва. А процес їх приготування не займає більше 40 хвилин. Сподіваємося, що запропоновані рецепти займуть гідне місце у вашій кухонної книзі. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!