Курячі пупочки є низькокалорійним продуктом, що містить багато білка, що відмінно підходить для людей, які стежать за своєю вагою і фігурою. Також вони багаті корисними мікроелементами такими, як калій, залізо, цинк, фолієва кислота.

курячі шлунки в мультиварці 3Сам по собі цей продукт доступний і недорогий, а якщо ще приготувати курячі шлунки в мультиварці, тоді можна зберегти всі їх «корисності» і плюс зберегти такий дорогоцінний час, яким потрібно було б пожертвувати, провівши його біля плити.

Часто саме через тривалості приготування субпродуктів, багато господині і не люблять мати з ними справу.

А для жахливо зайнятих, існують ще й скороварки.

Курячі шлунки в мультиварці тушковані

Склад:

  1. курячі шлуночки – кілограм;
  2. цибулина – одна велика;
  3. морква – одна середня;
  4. сметана – три ложки;
  5. вода – півсклянки;
  6. рослинне масло – для обсмажування;
  7. сіль, перчик – за смаком.

Приготування

Треба обсмажити порізану цибульку півкільцями на режимі «Випічка» до золотистої прозорості. Додати до нього моркву, накрошенную смужками і смажити ще близько 10 хвилин. Після, завантажити в чашу мультиварки вимиті і нарізані соломкою пупочки.

Посолити, поперчити. Додати сметану, залити водою і все ретельно перемішати. Потім, переключитися на режим «Гасіння» і поставити на дві години. До тушкованим курячих шлунків на гарнір чудово підійде звичайне картопляне пюре, каша або макарони.

Рецепт курячих шлуночків в мультиварці

Склад:

  1. курячі пупки – 650 грам;
  2. свіжі печериці – 450 грам;
  3. морква – одна велика;
  4. цибуля – дві середніх;
  5. рослинне масло – дві ложки;
  6. сметана або вершки – 200 грам;
  7. перчик і сіль – за смаком.

Приготування

Промити курячі пупочки, видалити сміття, зрізати жирок. Відварити до готовності в підсоленій воді. Злити, дати пупочкам охолонути і нарізати середніми смужками. В мультиварці обсмажуємо на режимі «Випічка» наш цибульку і моркву.

Додати туди готові шлуночки і нарізати пластинками грибочки. Потім все залити сметаною. Поперчити, посолити. Далі, готувати приблизно годину в режимі «Гасіння».

Курячі пупочки з картоплею в мультиварці

Склад:

курячі шлунки в мультиварці 4

  1. пупки курячі – кілограм;
  2. рослинна олія – 2 столові ложки;
  3. картопля – 7 середніх;
  4. цибулина – 3 великих;
  5. приправка для картоплі – чайна ложечка;
  6. сіль і перчик – за смаком.

Приготування

Залити в чашу мультиварки масло і викласти в неї вимиті і почищені шлунки. Закрити кришку і ввімкнути режим «Випічка» на 50 хвилин. Під час приготування потрібно кілька разів відкривати і заважати блюдо.

Викласти пупки на тарілочку, а замість них відправити картоплю, порізану начетверо. Посипати приправкой. Шлунки перемішати з півкільцями лучка і повернути в каструлю. Посолити, поперчити.

Залити водою, щоб вона повністю покрила продукти. Потім, закрити кришку і поставити на 40 хвилин готується в режимі «Плов».

Курячі шлуночки з рисом в скороварці-мультиварці

Скороварки в принципі і створені спеціально для продуктів, таких як курячі пупочки, які дуже довго готуються звичайним способом, а так у вас скорочується вдвічі час на приготування і при цьому вони виходять дуже ніжними і просто тануть у роті.

Склад:

курячі шлунки в мультиварці 5

  1. курячі шлунки – півкілограма;
  2. цибулина – одна велика;
  3. морква – теж одна велика;
  4. помідори у власному соку – 1 банка;
  5. рослинне масло – для обсмажування;
  6. пропарений довгий рис – два мультистаканчика;
  7. сіль і перчик – за смаком.

Приготування

Зварити промиті пупочки у режимі «Суп» протягом 5 хвилин. Спустити тиск і злити воду. Цибуля нарізати півкільцями, почистити і натерти моркву на крупній тертці. Шлунки курячі обсмажити разом з іншими овочами на режимі «М’ясо» у відкритій сковороді 5 хвилин.

Додати томати, трохи води і тушкувати ще кілька хвилин. Засипати промитий рис. Залити п’ять мультистаканов води і варити на режимі «Рис» під високим тиск приблизно 30 хвилин. Подаючи на стіл, прикрасити зеленню.

Курячі пупочки – корисний і смачний продукт. Навчіться готувати і ваші близькі будуть вам вдячні за апетитні страви!