М’ясо курки характеризується своїм незвичайним смаком і низькою калорійністю. Урізноманітнити раціон спортсмена, вагітної або годуючої жінки, а також людини, яка на дієті зможуть курячі котлети на пару приготовані в мультиварці. Така м’ясна страва чудово втамовує голод і не відкладеться у вигляді зайвих сантиметрів на талії.

Кулінарна вікторина: корисні поради

курячі котлети в мультиварці

Рецепт курячих котлет в мультиварці на пару слід вибирати виходячи з мети приготування такої страви. Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування або дотримуєтеся дієти, тоді вам потрібно обмежитися виключно курячим філе.

Для приготування смачної і ароматної м’ясної страви в курячі котлетки можна додавати вершкове масло, обсмажені гриби, подрібнену зелень або панірувальні сухарі. У будь-якому випадку страва, приготована на пару, вийде дуже смачною, ароматною і корисною.

Рецепти курячих котлеток на пару в мультиварці ви можете обирати найрізноманітніші. А для приготування смачної м’ясної страви, в тому числі дієтичної, вам знадобляться наступні поради досвідчених шеф-кухарів:

  • Для приготування апетитних котлеток можна використовувати куряче філе  або перекрутку, а деякі господині віддають перевагу напівфабрикатам.
  • Філе курки можемо подрібнити до консистенції фаршу або порубати на дрібні шматочки. Не забуваємо зняти плівку і хрящову тканину з філе.
  • Щоб надати котлетам соковитості і ніжного аромату додаємо у фарш розтоплене вершкове масло.
  • Для того щоб котлети не розсипалися, а зберегли свою форму в процесі термічної обробки, у фарш додаємо один з наступних компонентів: борошно, манну крупу, курячі яйця або панірувальні сухарі.
  • Щоб надати пікантності в котлети можна додавати ріпчасту цибулю або шалот, а також різні приправи, в тому числі і прованські сушені трави.
  • Курячі котлетки на пару в мультиварці «Редмонд» готуємо за допомогою спеціальної підставки-контейнера, не забуваючи налити відфільтровану теплу воду в мультичашу.
  • Час приготування парових страв залежить від функціональних особливостей та технічної характеристики мультиварки.
  • Курячі котлети в мультиварці «Поларіс» готуємо в режимі «Варка на пару», а таймер програмуємо на 20-30 хвилин.
  • Формувати котлети краще вологими руками. Їх можна змочити у відфільтрованій воді або рослинній рафінованій олії.

Весняний хіт: влаштуємо розвантажувальний день

Такий рецепт приготування парових курячих котлет в мультиварці можна сміливо вважати дієтичним, незважаючи на те, що ми додаємо у фарш яйце і картоплю. В процесі термічної обробки філе курки і інші компоненти зберігають усі свої корисні властивості. Ця м’ясна страва стане альтернативою занадто жирним продуктам. Багато господинь готують такі котлети навесні, коли організм вимагає розвантаження та відпочинку після виснажливої зими.

курячі котлети на пару в мультиварці

Склад:

  • 0,6 кг курячого філе або фаршу;
  • 1 яйце;
  • 1 шт. ріпчастої цибулі;
  • морква середнього розміру – 1 шт.;
  • 2 шт. картоплі;
  • за смаком суміш перців і сіль.

Приготування:

  1. Якщо ви готуєте фарш самостійно, то філе подрібніть в блендері або м’ясорубці.
  2. Фарш викладаємо в глибоку піалу і додаємо куряче яйце.
  3. Цибулину і моркву чистимо, ретельно промиваємо.
  4. Моркву і цибулину натираємо або подрібнюємо блендером до консистенції пюре.
  5. Додаємо подрібнені овочі в піалу з фаршем.
  6. Додаємо у фарш за смаком суміш перців, сіль, все добре змішуємо до утворення однорідної маси.
  7. Змочуємо руки у відфільтрованій воді або в рафінованій рослинній олії і  ліпимо котлетки.
  8. Викладаємо котлети на підставку-контейнер для приготування на пару.
  9. В мультичашу наливаємо відфільтровану теплу воду, а зверху встановлюємо підставку-контейнер.
  10. Задаємо програмний режим «Пар» і на таймері виставляємо 25 хвилин.
  11. Після подачі відповідного звукового сигналу даємо котлетам настоятися ще 5-10 хвилин.

Худнемо смачно і з користю

Якщо ви хочете схуднути або відносите себе до прихильників правильного харчування, то вам неодмінно потрібно спробувати дієтичні курячі котлети на пару в мультиварці. Курячі яйця, які виступають свого роду цементом для фаршу, ми замінюємо манною крупою. А додаткову соковитість і неперевершений аромат нам подарують кабачки, морква і цибуля.

дієтичні курячі котлети в мультиварці

Склад:

  • 2 шт. курячих грудок;
  • кабачок;
  • цибуля ріпчаста або шалот;
  • морква;
  • 5 ст. л. манної крупи;
  • суміш приправ.

Приготування:

  1. Овочі ретельно промиваємо, потім чистимо і подрібнюємо у блендері або м’ясорубці до консистенції фаршу.
  2. При бажанні ріпчасту цибулю або шалот можна замінити пореєм.
  3. Подрібнюємо філе курки до консистенції фаршу і викладаємо в глибоку ємність.
  4. Фарш змішуємо з подрібненими овочами, додаємо манку і суміш приправ.
  5. Добре все перемішуємо.
  6. З отриманої маси ліпимо котлетки і викладаємо їх у форму для приготування на пару.
  7. Задаємо програмний режим і час у відповідності з особливостями мультиварки. Оптимальним варіантом стане програма «Пар» і час не менше півгодини.
  8. Готові котлети подаємо до столу з будь-яким овочевим гарніром і сметанним соусом.

М’ясні котлети з гарбузом: смачно та корисно

А ви коли-небудь пробували поєднувати м’ясні страви з гарбузом? Якщо ні, то прийшов час приготувати дуже корисну і надзвичайно смачну страву – курячі котлетки з гарбузовою м’якоттю на пару. Якщо ви готуєте дієтичний продукт, то сметану, панірувальні сухарі, сир і яйце краще виключити. За цим рецептом можна посмажити котлетки і на сковороді, але максимум корисних властивостей вони все-таки збережуть при паровій термічній обробці.

м'ясні котлети з гарбузом

Склад:

  • 0,5 кг курячого фаршу;
  • 0,2 кг гарбузової м’якоті;
  • 0,1 кг сиру;
  • цибулина;
  • яйце;
  • 2 ст. л. сухарів для панірування і сметани;
  • суміш приправ.

Приготування:

  1. Гарбузову м’якоть подрібнюємо до консистенції пюре в блендері або натираємо на дрібній тертці.
  2. Цибулю чистимо і також подрібнюємо зручним для нас способом.
  3. У глибокий посуд викладаємо охолоджений курячий фарш.
  4. В піалу з фаршем, додаємо гарбузову м’якоть, яйце, сметану і подрібнену цибулю.
  5. Сир натираємо і також викладаємо в піалу.
  6. Додаємо будь-яку свіжу або сушену зелень.
  7. Все ретельно перемішуємо і додаємо панірувальні сухарі.
  8. Руки гарненько натираємо рафінованою рослинною олією і формуємо з отриманого фаршу котлети.
  9. Заготовки котлет викладаємо у форму-контейнер.
  10. Мультичашу приблизно на третину заповнюємо відфільтрованою теплою водою, а зверху встановлюємо форму-контейнер.
  11. Ставимо програму «Приготування на пару» і виставляємо таймер на 25-30 хвилин.
  12. Готові котлети подаємо до столу з будь-яким на свій смак гарніром.

Парові страви завжди були популярними серед прихильників правильного харчування. Курячі котлети, приготовані в мультиварці на пару, стануть повноцінною м’ясною стравою на вашому столі. Ось побачите, вони за смаком нічим не відрізняються від своїх смажених побратимів, однак набагато корисніші. Приємного апетиту!