Скільки страв можна приготувати зі звичайних субпродуктів, і не злічити! Сьогодні у нас на порядку денному досить популярна і улюблена багатьма куряча печінка в духовці. Якщо ви думали, що цю частину курки можна готувати лише на сковороді, то глибоко помилялися. Печінка в духовій шафі виходить ніжною і ароматною.

Кулінарні хитрості

Готувати печінку досить просто, а процес її запікання в духовці нічим особливо не відрізняється від смаження. Субпродукт необхідно буде розморозити, очистити від зайвого жиру і плівки. Курячу печінку попередньо вимочувати в оцті, молоці або воді не потрібно, оскільки вона і так сама по собі досить м’яка.

куряча печінка в духовціДля духовки печінку краще купувати в свіжому вигляді. А якщо у вас знайшовся тільки заморожений продукт, з нього після розморожування необхідно злити всю воду і бажано попередньо обдати окропом.

В якості додаткових інгредієнтів підійде практично все, що забажає ваша душа.

Одні додають до субпродуктів дорогі трюфеля. Інші ж вважають страву з картоплею самою смачною. Тут все залежить від ваших власних смакових переваг.

Додайте в свою кулінарну книгу і наші рецепти приготування курячої печінки в духовці.

Ніжне суфле

Навіть ті, хто не особливо любить дієтичне меню, по достоїнству оцінять суфле з курячої печінки, запечене в духовці. Ця страва сама по собі дуже корисна, багата вітамінами, залізом і білками, але головне – надзвичайно смачна. Саме за ці якості печінкове суфле так люблять діти. Однак врахуйте, що якщо ви будете готувати його за нашим рецептом, із складу необхідно виключити гірчицю.

суфле з курячої печінки в духовціСклад:

  • 150 г курячої печінки;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 ст. л. манки;
  • 1 яйце;
  • ½ склянки молока;
  • ½ скл. твердого сиру;
  • ½ ч. л. гірчиці;
  • мускатний горіх на кінчику ножа;
  • сіль і перчик.

Приготування:

  1. Для початку відокремлюємо білок від жовтка. Додаємо в білок трішечки солі і прибираємо охолоджуватися в холодильник.
  2. Промиваємо і чистимо моркву з цибулею, нарізаємо овочі довільними шматочками і подрібнюємо блендером.
  3. Додаємо до овочів промиту і очищену від плівки печінку, збиваємо. В отриману суміш додаємо манну крупу.
  4. Перекладаємо печінкову пасту в миску і додаємо до неї збитий до стійких піків білок.
  5. Силіконові формочки щедро присмачуємо вершковим маслом і наповнюємо на 2/3 печінковою сумішшю.
  6. Прибираємо формочки в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
  7. Тим часом займемося приготуванням підливи. Для цього на водяній бані розтираємо жовтки з мускатним горіхом, сіллю, перцем і гірчицею.
  8. Доводимо молоко до кипіння і відразу вимикаємо конфорку.
  9. Змішуємо жовток з молоком і тертим сиром, не знімаючи каструльку з водяної бані.
  10. Доводимо соус до загустіння і знімаємо з плити.
  11. Готове суфле перекладаємо на тарілку і поливаємо вершковою підливою.
  12. Подаємо до столу разом з овочевою нарізкою. Приємного апетиту!

Овочева насолода

Картопля з курячою печінкою в духовці – це класична страва. Що ще тут можна додати? Кулінари і господині люблять її за простоту приготування і доступність інгредієнтів, а чоловіки і діти – за відмінний смак і запаморочливий запах. Якщо ви ще жодного разу не запікали печінку з овочами, скористайтесь нашим рецептом.

куряча печінка в духовціСклад:

  • 0,5 кг курячої печінки;
  • 1 кг картоплі;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі.

Приготування:

  1. Промиваємо і очищаємо від шкірки картоплю. Нарізаємо овоч шматочками і ставимо на плиту варитися до готовності.
  2. У сотейнику на середньому вогні обсмажуємо дрібно нашатковану моркву і цибулю. Додаємо до вже готових овочів промиту печінку.
  3. Періодично помішуючи, доводимо печінку до повної готовності.
  4. Тим часом картопля вже повинна відваритися. Перетираємо ступкою готовий овоч в пюре і даємо йому охолонути.
  5. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і розподіляємо рівним шаром по всьому дну половину картопляного пюре.
  6. Поверх овочевої подушки викладаємо всю печінкову начинку, розрівнюємо виделкою.
  7. Закриваємо шар з печінки картоплею, яка залишилася, а зверху прикрашаємо страву тертим сиром.
  8. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і даємо сиру розплавитися.
  9. Через 25 хвилин смачна картопля готова. Витягуємо форму з духовки і нарізаємо запіканку.
  10. Подаємо разом зі свіжими овочами або салатом.

Пиріг з печінки

Ви досі вважаєте, що запіканку можна приготувати тільки з манки, сиру і фруктів? Насправді ця страва поєднується практично з усіма продуктами харчування. Але особливо смачною і повітряною виходить запіканка з курячої печінки в духовці. Цей простий рецепт дозволить вам нагодувати велику родину.

запіканка з курячої печінкиСклад:

  • 1 кг курячої печінки;
  • 1 скл. гречки;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 морква;
  • сіль і перчик мелений.

Приготування:

  1. Гречку промиваємо і відварюємо на воді або бульйоні.
  2. Шаткуємо цибулю і моркву. Обсмажуємо овочі на рослинній олії в сотейнику.
  3. Даємо овочам повністю охолонути, а потім перекладаємо в чашу блендера разом з печінкою.
  4. Збиваємо моркву з цибулею і печінку блендером до отримання однорідної маси.
  5. В окремій мисці збиваємо яйця з сіллю і перцем. Домішуємо яєчну суміш до основи.
  6. Перекладаємо готову гречку в печінкову масу і перемішуємо лопаткою.
  7. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і переливаємо в неї основу.
  8. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  9. Через годину дістаємо форму з духовки і викладаємо поверх запіканки натертий на крупній тертці сир.
  10. Знову відправляємо форму в духовку, але вже на 10-15 хвилин, поки сир повністю не розплавиться.
  11. Готову запіканку подаємо разом з овочами, сметаною чи іншими соусами.

Хочете урізноманітнити своє меню чимось незвичайним? Набридли каші, супи і макарони? Скористайтеся нашими рецептами і порадуйте своїх домочадців новими кулінарними відкриттями. Приємного вам апетиту!