Печериці – популярний продукт, який використовується досвідченими кулінарами в процесі приготування різноманітних страв. Їх солять, маринують, варять, смажать, тушкують. Вони є складовим компонентом таких страв, як піца, пиріг, різотто, овочеві супи, салати. Для тих людей, які в харчуванні дотримуються вегетаріанства, саме печериці є основним джерелом повноцінного білка. Крім корисних властивостей цей сорт грибів ще має приємний смак і аромат.
Різноманітність грибних супів
Крем-суп є одним із видів овочевих страв. Рецепт цієї першої страви досить простий: всі продукти відварюють до готовності і перетирають до стану пюре. У суп часто додають вершки, завдяки чому він стає більш ніжним. Грибний суп кулінари готують за безліччю рецептів, які слід обирати, зважаючи на свої смакові вподобання. З грибами добре поєднуються овочі, морепродукти, м’ясо, тому ці продукти також є складовим компонентом супу з печериць. Крем-суп із шампіньйонів має напрочуд ніжний смак, а готується зовсім просто.
Крем-суп із шампіньйонів
Нам знадобляться продукти:
- шампіньйони – 5 штук;
- вершки 20% – 200 мл;
- борошно – 1 столова ложка;
- петрушка;
- сіль, перець.
Для приготування цієї апетитної страви, яка неодмінно сподобається всій родині, необхідно дотримуватися певної послідовності:
- Печериці помити, почистити, нарізати, подрібнити за допомогою блендера. Потім обсмажити на олії;
- Вершки довести до кипіння, покласти в них подрібнені гриби. У киплячі вершки додати ложку борошна, а потім варити 5 хвилин, ретельно розмішуючи;
- Страву посолити, поперчити;
- Суп налити в тарілку, присипати зеленню.
Крем-суп із овочами
Підготувати продукти:
- 6 печериць;
- 1 кабачок;
- 3 картоплини;
- 1 цибулина;
- 200 грамів вершків;
- зелень;
- сіль, перець.
Покрокова інструкція:
- Для рецепта необхідно використовувати або кабачок, або картоплю. Овочі потрібно почистити, нарізати, залити водою, лише покривши зверху кабачок або картоплю;
- Варити до повної готовності, перетворити на пюре;
- Подрібнити цибулю і гриби, підсмажити на олії, збити в блендері, покласти в каструлю;
- Змішати з овочевим пюре, влити вершки, додати сіль, перець, довести до кипіння;
- Приготований суп налити в тарілку, покласти зелень і сухарі.
Дієтичний суп
Для тих, хто стежить за кількістю з’їдених калорій, підійде дієтичний супчик, який готують тільки з грибів і цибулі. У каструлю потрібно скласти гриби, подрібнену цибулю і варити до готовності. Готову страву посолити, поперчити, подрібнити все, використовуючи блендер, і подати до столу.
Сирний суп
Цей ніжний сирний супчик подобається дітям і дорослим. Для його приготування потрібні такі продукти:
- 200 г печериць ;
- 2 плавлені сирки;
- цибулина і морквина;
- картоплина;
- перець, сіль;
- рослинна олія;
- півтори літри води або курячого бульйону.
Щоб вийшло смачно, важливо виконувати послідовні дії:
- Цибулю подрібнити на блендері, гриби дрібно порізати. Цибулю з печерицями обсмажити в олії і тушкувати, накривши кришкою, кілька хвилин;
- Овочі нарізати, варити у воді до готовності. Дістати готові овочі з окропу, перетворити на пюре;
- Перетерті овочі назад викласти в каструлю з окропом або бульйоном, все добре перемішати;
- Натерти сир, покласти в каструлю разом із цибулею і грибами, готувати 10 хвилин;
- Прикрасити сирний крем-суп зеленню і сухарями.
Гарбузовий суп
Гриби і гарбуз – хороше поєднання, адже, крім чудового смаку, такий суп забезпечить організм багатьма корисними речовинами. Щоб приготувати крем-суп із гарбуза, необхідно взяти такі продукти:
- гарбуз – 500 г;
- печериці – 200 г;
- вершки 100% – 100 мл;
- цибулина – одна;
- часник – два зубчики;
- рослинна олія – 1 ст. л.;
- сіль, перець, зелень.
Для приготування страви з гарбуза потрібно:
- Гарбуз нарізати шматочками, часник натерти, все варити в каструлі, заливши склянкою води, до повної готовності;
- Цибулю та гриби нарізати, смажити на сковороді в олії, поки не випарується рідина;
- Цибулю з грибами додати до готового гарбуза, всі компоненти збити в блендері, додати сіль, перець, вершки, перемішати вінчиком;
- Довести до кипіння, розлити в тарілки і прикрасити зеленню.
Суп із креветками
Відомий такий рецепт приготування смачного кулінарного шедевра з креветками. Щоб приготувати крем-суп із креветками, візьміть такі інґредієнти:
- 200 г креветкок;
- 2 плавлені сирки;
- 200 г печериць;
- морквина;
- 5 картоплин;
- стебло цибулі-порею;
- пучок петрушки;
- рослинна олія;
- бульйон – 2 л;
- сіль, перець.
Послідовність приготування першої страви з креветками:
- Нарізати цибулю-порей і гриби, обсмажити на сковороді в олії;
- Додати очищені і подрібнені креветки, обсмажити;
- Порізати кубиками моркву, картоплю, залити склянкою води і варити до готовності;
- Всі овочі та креветки збити блендером, перекласти в каструлю, дати закипіти;
- Натерти плавлений сирок, покласти в каструлю, варити 10 хвилин, поперчити, посолити. Подавати на стіл із зеленню.
Використовуючи ці прості рецепти, можна приготувати незвичайні смачні і корисні кулінарні шедеври, які неодмінно сподобаються всім. Смачного!