Печериці – популярний продукт, який використовується досвідченими кулінарами в процесі приготування різноманітних страв. Їх солять, маринують, варять, смажать, тушкують. Вони є складовим компонентом таких страв, як піца, пиріг, різотто, овочеві супи, салати. Різноманітність грибних супівДля тих людей, які в харчуванні дотримуються вегетаріанства, саме печериці є основним джерелом повноцінного білка. Крім корисних властивостей цей сорт грибів ще має приємний смак і аромат.

Різноманітність грибних супів

Крем-суп є одним із видів овочевих страв. Рецепт цієї першої страви досить простий: всі продукти відварюють до готовності і перетирають до стану пюре. У суп часто додають вершки, завдяки чому він стає більш ніжним. Грибний суп кулінари готують за безліччю рецептів, які слід обирати, зважаючи на свої смакові вподобання. З грибами добре поєднуються овочі, морепродукти, м’ясо, тому ці продукти також є складовим компонентом супу з печериць. Крем-суп із шампіньйонів має напрочуд ніжний смак, а готується зовсім просто.

Крем-суп із шампіньйонів

Нам знадобляться продукти:

  • шампіньйони – 5 штук;
  • вершки 20% – 200 мл;
  • борошно – 1 столова ложка;
  • петрушка;
  • сіль, перець.

Для приготування цієї апетитної страви, яка неодмінно сподобається всій родині, необхідно дотримуватися певної послідовності:

  • Печериці помити, почистити, нарізати, подрібнити за допомогою блендера. Потім обсмажити на олії;
  • Вершки довести до кипіння, покласти в них подрібнені гриби. У киплячі вершки додати ложку борошна, а потім варити 5 хвилин, ретельно розмішуючи;
  • Страву посолити, поперчити;
  • Суп налити в тарілку, присипати зеленню.

Крем-суп із овочами

Крем-суп з овочамиПідготувати продукти:

  • 6 печериць;
  • 1 кабачок;
  • 3 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 200 грамів вершків;
  • зелень;
  • сіль, перець.

Покрокова інструкція:

  • Для рецепта необхідно використовувати або кабачок, або картоплю. Овочі потрібно почистити, нарізати, залити водою, лише покривши зверху кабачок або картоплю;
  • Варити до повної готовності, перетворити на пюре;
  • Подрібнити цибулю і гриби, підсмажити на олії, збити в блендері, покласти в каструлю;
  • Змішати з овочевим пюре, влити вершки, додати сіль, перець, довести до кипіння;
  • Приготований суп налити в тарілку, покласти зелень і сухарі.

Дієтичний суп

Для тих, хто стежить за кількістю з’їдених калорій, підійде дієтичний супчик, який готують тільки з грибів і цибулі. У каструлю потрібно скласти гриби, подрібнену цибулю і варити до готовності. Готову страву посолити, поперчити, подрібнити все, використовуючи блендер, і подати до столу.

Сирний суп

Цей ніжний сирний супчик подобається дітям і дорослим. Сирний супДля його приготування потрібні такі продукти:

  • 200 г печериць ;
  • 2 плавлені сирки;
  • цибулина і морквина;
  • картоплина;
  • перець, сіль;
  • рослинна олія;
  • півтори літри води або курячого бульйону.

Щоб вийшло смачно, важливо виконувати послідовні дії:

  • Цибулю подрібнити на блендері, гриби дрібно порізати. Цибулю з печерицями обсмажити в олії і тушкувати, накривши кришкою, кілька хвилин;
  • Овочі нарізати, варити у воді до готовності. Дістати готові овочі з окропу, перетворити на пюре;
  • Перетерті овочі назад викласти в каструлю з окропом або бульйоном, все добре перемішати;
  • Натерти сир, покласти в каструлю разом із цибулею і грибами, готувати 10 хвилин;
  • Прикрасити сирний крем-суп зеленню і сухарями.

Гарбузовий суп

Гриби і гарбуз – хороше поєднання, адже, крім чудового смаку, такий суп забезпечить організм багатьма корисними речовинами. Щоб приготувати крем-суп із гарбуза, необхідно взяти такі продукти:

  • гарбуз – 500 г;
  • печериці – 200 г;
  • вершки 100% – 100 мл;
  • цибулина – одна;
  • часник – два зубчики;
  • рослинна олія – 1 ст. л.;
  • сіль, перець, зелень.

Для приготування страви з гарбуза потрібно:

  • Гарбуз нарізати шматочками, часник натерти, все варити в каструлі, заливши склянкою води, до повної готовності;
  • Цибулю та гриби нарізати, смажити на сковороді в олії, поки не випарується рідина;
  • Цибулю з грибами додати до готового гарбуза, всі компоненти збити в блендері, додати сіль, перець, вершки, перемішати вінчиком;
  • Довести до кипіння, розлити в тарілки і прикрасити зеленню.

Суп із креветками

Відомий такий рецепт приготування смачного кулінарного шедевра з креветками. Суп з креветкамиЩоб приготувати крем-суп із креветками, візьміть такі інґредієнти:

  • 200 г креветкок;
  • 2 плавлені сирки;
  • 200 г печериць;
  • морквина;
  • 5 картоплин;
  • стебло цибулі-порею;
  • пучок петрушки;
  • рослинна олія;
  • бульйон – 2 л;
  • сіль, перець.

Послідовність приготування першої страви з креветками:

  • Нарізати цибулю-порей і гриби, обсмажити на сковороді в олії;
  • Додати очищені і подрібнені креветки, обсмажити;
  • Порізати кубиками моркву, картоплю, залити склянкою води і варити до готовності;
  • Всі овочі та креветки збити блендером, перекласти в каструлю, дати закипіти;
  • Натерти плавлений сирок, покласти в каструлю, варити 10 хвилин, поперчити, посолити. Подавати на стіл із зеленню.

Використовуючи ці прості рецепти, можна приготувати незвичайні смачні і корисні кулінарні шедеври, які неодмінно сподобаються всім. Смачного!