Хороша господиня має не тільки  записну книжку з  багатьма смачними рецептами, але і любить поекспериментувати з приготуванням страв, поєднуючи продукти, граючи з смаковими відтінками. Чудовою ідеєю є приготування супу-пюре, який може стати стравою, яку оцінять як рідні, так і гості.

Що таке суп-пюре?

крем-суп з печериць Він може стати альтернативою звичайному супу. Це страва з перетертих інгредієнтів: овочів, м’яса, круп, риби і т. д. Вона  не тільки апетитно виглядає, але і легко засвоюється в організмі.

І не варто думати, що перетерті супи вживають  тільки маленькі діти і літні люди. Кожен може гідно оцінити неповторний смак знайомих продуктів і знайти нову улюблену страву.

Ще однією безсумнівною перевагою є легкість у приготуванні супів такого типу. Досить відварити продукти і подрібнити їх через сито або в блендері, а після цього змішати з бульйоном  або відваром. Особливим гурманам буде до  душі і можливість додавання в страву яєчно-молочну суміш, підсмажене борошно, сметану, молоко, вершки, тощо.

Таким чином, навіть люди, які  дуже вибагливі у їжі і перебірливі з продуктами, можуть замінити небажаний інгредієнт в супі. Тут можна погратись з консистенцією, колірним відтінком, складом страви. Все залежить від візуальних і смакових уподобань. Не забороняється додавати в страву помідори, шпинат, гриби, м’ясне або рибне філе, вершкове масло, сухарі, зелень і т. д. Подавати суп можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.

Печериці — гриби, доступні кожному

Гриби є улюбленою стравою для  багатьох. Їх солять, маринують, тушать, смажать, додають у пироги, піцу, салати і використовують як окрему страву. Вони є справжньою знахідкою для тих, хто не вживає в їжу м’ясо, так як містять у своєму складі білок. Тих, у кого немає можливості взяти кошик і піти в ліс, щоб назбирати лисичок, красноголовців, підберезників,  виручить похід по магазинах і покупка двох-трьох кілограмів печериць.

Не перелічити варіантів приготування грибних супів, однак, крем-супи можна без сумніву виділити в окремий розділ, так як їх смакові якості задовольнять навіть дуже вибагливого гурмана.

Доступність придбання печериць в будь-який час року дає можливість ласувати улюбленою стравою, коли заманеться. В інтернеті можна знайти незвичайні рецепти супів-пюре з грибів шампіньйонів з вершками, що означає лише одне — ця страва не набридне ніколи.

Особливості приготування супу-пюре

грибний суп-пюреЯкщо немає особливого бажання перетирати всі продукти через сито, рекомендується використовувати блендер або міксер. Блендер швидко подрібнює і збиває інгредієнти. Міксер в основному призначений для збивання вже подрібненої маси. Перед перетиранням потрібно обов’язково добре зварити продукти. Після того як всі продукти перетворилися в пасту, слід змішати їх з курячим бульйоном (вегетаріанцям підійде овочевий бульйон) і прокип’ятити протягом 2-3 хвилин.

Крім печериць можна додавати інші інгредієнти. Морква, ріпа, капуста, картопля, гарбуз, кабачки, помідори та інші овочі також ідеально підійдуть для цієї страви. Можна всипати трохи геркулесових пластівців або рисової крупи. Щоб надати страві більш унікальний смаковий відтінок рекомендується поекспериментувати з такими приправами, як базилік, хмеллі-сунеллі, коріандр, чебрець, карі і т. д.

Секрети приготування грибного супу-пюре

Печериці для супу слід вибирати невеликого розміру. Перед додаванням в бульйон їх краще всього дрібно порізати і потушити в олії, при цьому сипнувши столову ложку борошна. Після цього гриби додаються в бульйон і кілька хвилин варяться в ньому. Наступним кроком є подрібнення печериць в блендері і заливання їх вершками. Якщо приготувати гриби з молоком, то страва вийде менш калорійною і ідеально підійде тим, хто дотримується дієти.

Більш ситний суп вийде при додаванні в нього картоплі. Можна доповнити смакову палітру сирними нотками, курячим м’ясом, овочами. А гурманам буде до душі суп з морепродуктами: морською рибою або креветками.

Смачний рецепт крем-супу з грибів шампіньйонів з вершками

Щоб приготувати цей крем-суп з печериць і вершків нам потрібні:

  • крем-суп з грибівгриби печериці — 1 кг;
  • картопля — 4-5 шт;
  • морква — 1-2 шт;
  • цибуля ріпчаста середніх розмірів — 1-2 шт;
  • вершки — 3-5 ст. ложок;
  • вершкове масло — 1-2 ст. ложки;
  • сіль, перець мелений, лавровий лист — за смаком.

А тепер готуємо згідно рецепту.

  1. Картоплю потрібно відварити разом з грибами.
  2. При варінні додати  сіль, перець мелений і лавровий лист за смаком.
  3. Потім потрібно розтопити вершкове масло і обсмажити в ньому дрібно нарізані цибулю і моркву.
  4. Подрібнюємо в блендері обсмажені овочі, додавши до них вершки і залишки топленого вершкового масла.
  5. Таким же чином подрібнюємо картоплю і гриби.
  6. Все перемішуємо і додаємо 1 стакан овочевого бульйону.
  7. Подавати суп з  печерицями і з вершками на стіл зі сметаною, сухариками або гарячими тостами.

Такі супи легко засвоюються організмом, зберігають корисні властивості овочів, з яких приготовлені. Ця страва здатна швидко наситити людину, що дозволяє харчуватися без переїдання і при цьому не поправлятися.

Всі  позитивні сторони супу, безсумнівно, припадуть до смаку всім членам сім’ї, незалежно від віку і смакових уподобань, і стануть чудовим доповненням теплої сімейної вечері.