Кожна справжня господиня є майстерним кулінаром і тому намагається тішити свою сім’ю і гостей смачними стравами. Для посиденьок з чаєм можна приготувати, наприклад, шоколадно-кавовий пиріг. Такий десерт відрізняється насиченим смаком і ніжною текстурою. Готувати кавовий пиріг на кефірі або маргарині – не настільки важливо, величезну роль грає начинка.

Можна навіть зробити пісний варіант, і він буде нічим не гірший звичайного. А робити випічку в духовці або в сучасній мультиварці – питання індивідуальних переваг.

Кавовий пиріг з шоколадом

Найсмачніший і одночасно простий рецепт – шоколадно-кавовий пиріг. Для його приготування знадобляться:

  • кавовий пирігБорошна – 2,5 скл.;
  • Порошку какао – 3 ст. л.;
  • Кава – 1 склянка;
  • Яєць знадобиться 3 штуки;
  • Маргарину беремо 100 г;
  • Розпушувач – 1 ст. л.;
  • Солі – половина ч. ложки;
  • Цукру – 1 клянка;
  • Шоколадний топпінг.

Кількість цукру можна коригувати в залежності від того наскільки солодка випічка вам подобається.

Змішайте сухі складові: борошно, какао, сіль, розпушувач. Цукор перетріть з маргарином і яйцями. Змішайте все з кавою, покладіть у форму. Поставте в духовку для запікання. Готовий корж щедро полийте топпінгом або покрийте шоколадною глазур’ю.

Кавовий пиріг з горіхами

Кавовий горіховий пиріг краще готувати на основі пісочного тіста.

Так він буде розсипчастим і хрустким:

  • кавовий пиріг з горіхамиБорошна потрібно 2 “з гіркою” склянки;
  • Яєчні жовтки – 3 штучки;
  • Цукру беремо 1 склянку;
  • Маргарину беремо пів великої пачки;
  • Сода харчова – на кінчику ножа;
  • Каваи піде 3 ч. л. на 50 мл води;
  • Нечищені волоські горіхи – 1 склянку.

Пісний рецепт тіста передбачає заміну яєць і маргарину олією і водою.

Змішайте всі сухі продукти, маргарин натріть на тертці. Додайте яйця і розведену каву. Горіхи подрібніть і додайте три четвертих маси в тісто. Викладіть у форму і поставте запікатися.

Щоб зрозуміти, коли виймати корж з духовки проткніть його і подивіться чи суха скіпка. Якщо готувати не в духовці, а в мультиварці, перевіряти готовність потрібно таким же способом. Зверху накришити залишком горіхів, також можна притрусити цукровою пудрою або налити мед тонкою цівкою.

Кавовий пиріг з горіхами

Дуже цікавий рецепт – вишневий шоколадно-кавовий пиріг.

Він може готуватися як зі свіжою вишнею, так і з додаванням варення:

  • кавовий пиріг з горіхамиБорошно – беремо 2 склянки;
  • Кава – 1 склянку;
  • Розпушувача беремо 1 ч. ложки;
  • Шоколад;
  • Какао – 2 ст. л.;
  • Яєць потрібно 2 штучки;
  • Цукру знадобиться 1 стакан;
  • Солі беремо половинку ч. л.;
  • Вишня.

Краще готувати такі кавові пироги в мультиварці – це просто і швидко. Замісіть густе тісто і викладіть в миску. Вишню без кісточок додайте безпосередньо в тісто.

Залиште готуватися в режимі «Випічка». На остиглий корж викладіть свіжу вишню, притрусіть все цукровою пудрою і полийте солодкою шоколадною глазур’ю.

Кавовий пиріг з апельсинами

Також приготувати в мультиварці можна дуже смачний кавовий пиріг з апельсинами, який відрізняється приємним смаком і цитрусовим ароматом:

  • кавовий пиріг з апельсинамиЯєчні білки – 4-5 штук;
  • Цукрової пудри потрібно 1 склянка;
  • Борошно – 2 склянки з гіркою;
  • Кориці потрібно 2 ст. л.;
  • Масла вершкового беремо 100 г;
  • Свіжий апельсин, нарізаний тонкими півкільцями;
  • Мелена кава – 2 ст. л.;
  • Розпушувач — половинку ч. л.;
  • На кінчику ножа солі і лимонки.

Білки збиваються з лимонкою. Борошно змішується з розпушувачем, кавою і сіллю. Масло розтирається з пудрою і корицею. Всі три заготівлі акуратно змішуються. Після випікання коржа зверху розкладається апельсин.

Рецепт такого кавового пирога в деяких його варіаціях передбачає желейну заливку поверх розкладених на коржі апельсинових часточок.

Для цього можна використовувати гармонійну за смаком суміш для желе в пачках, зробити заливку самостійно, використовуючи воду, соки, цукор і желатин або ж приготувати желе для тортів, заготівля для якого теж продається в сухому вигляді.

Кавовий пиріг з апельсинами

У мультиварці спробуйте приготувати яблучний торт на кефірному тісті. Виходить дуже цікаве поєднання смаків.

Складові:

  • пиріг з апельсинамиБорошна потрібно 2 склянки;
  • Соди і солі по половинці ч. ложки;
  • Цукрової пудри знадобиться 100 г;
  • Кефіру беремо 1 склянку;
  • Яйце – 2 штучки;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Кави – 100 мл;
  • Яблука – за смаком

Змішайте інгредієнти: борошно, соду, сіль. Розітріть масло з пудрою і яйцями, влити кефір і кави.

Змішайте все разом, потім розділіть отриману масу на дві частини.

Викладіть половину у форму, потім розподіліть тонко нарізані скибочки яблук по колу у кілька шарів.

Зверху закрийте начинку тістом, що залишилося, і поставте випікатися до готовності всіх шарів.

Рецепт можна поліпшити, якщо хвилин за 10 до готовності залити виріб збитими з цукром яєчними білками і поставити в духовку підрум’янюватися ще на 10 хвилин.

Пиріг кавовий з чорницею

Цей рецепт може використовуватися не тільки для кавового тіста. Складові:

  • пиріг кавовий з чорницеюБорошно – 2 скл.;
  • Цукру потрібно 1 ст. і ще 4 ст. л.;
  • Сода харчова – 1 ч. л.;
  • Маргарину потрібно 200 г;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Чорниця – 300 г;
  • Крохмалю потрібно 2 ст. л.;
  • Кава – 2 ст. л.

Приготування пирога починається з підготовки начинки. Розітріть чорницю з 4 ложками цукру і залишіть стікати сік.

Потім додайте в отриману масу крохмаль. Для тіста змішайте всі інгредієнти, що залишилися.

Викладіть більшу його частину у форму, зробивши з боків невеликі бортики, зверху розподіліть загуслу чорницю.

Покришіть залишки тіста зверху. Випікати пиріг можна як у духовці, так і в мультиварці.

Кавовий пиріг з чорносливом

Кавовий пиріг з чорносливом готується на основі рідкого тіста.

Варіант приготування схожий на пісний, бо в ньому не використовуються продукти тваринного походження:

  • кавовий пиріг з чорносливомБорошна потрібно 2 скл.;
  • Вода – 1 скл.;
  • Кава – 2-3 ч. л.;
  • Чорнослив (вибираємо обов’язково без кісточок) – 1 скл.;
  • Сіль – пів чайної ложки;
  • Сода харчова – 1 ч. л.;
  • Цукор – 0,75 склянки;
  • Прянощі – приблизно чайну ложечку (ваніль, кориця, мускатний горіх, імбир тощо – на вибір);
  • Ароматного меду беремо 2 ст. л.

У мисці розчинити каву у воді, мед і цукор. Борошно змішайте з содою і сіллю, додайте прянощі.

Чорнослив дрібно наріжте і змішайте з борошном і кавою. Викладіть у форму і випікайте до готовності.

Щоб вийшов шоколадно-кавовий пиріг з чорносливом, слід додати у тісто кілька ложок какао або використовувати рідку глазур для прикраси.

Кавовий пиріг зі сметанною заливкою

Дуже смачний рецепт – сметанно-кавового пирога в мультиварці. Візьміть:

  • кавовий пиріг зі сметанною заливкоюЯйця – 4 пастилки;
  • Сметанки – 200 г;
  • Маргарин – 200 г;
  • Кави беремо 100 мл;
  • Борошна потрібно 2 склянки;
  • Сода харчова – 1 ч. л.;
  • Сіль – половинку ч. л.;
  • Кориці потрібно 1 ч. л.;
  • Цукор – 1 склянку і ще 3 ст. л.

Змішайте в мисці борошно, соду, сіль і склянку цукру. До отриманої суміші додайте маргарин і 2 яйця, каву, 4 ст. л. сметани. Готове тісто викладіть у форму. Можна використовувати ягідну або фруктову начинку.

Для заливки збийте 2 яйця, решту сметани, корицю і 3 ложки цукру. Залийте отриманою масою наступний корж і поставте випікатися до готовності.

За смаком такий пиріг дуже ніжний і неймовірно смачний. Якщо хочете, можна додати в заливку мед, ваніль або інші прянощі.

Як приготувати пісний десерт

Пісний, але не менш смачний, кавовий пиріг готується з тіста без яєць, маргарину і молочної продукції. Як вдається отримати ніжне і розсипчасте тісто, якщо практично всі основні інгредієнти виключаються? Пісний рецепт передбачає заміну тваринних продуктів рослинними.

пісний десертНачинку можна зробити з шоколаду, горіхів або будь-яких фруктів, ягід:

  • Борошна потрібно 2 склянки з гіркою;
  • Цукру буде потрібно 1 склянка;
  • Олії – половина склянки;
  • Мелена кава – 1 склянка;
  • Розпушувача беремо 1 ст. л.;
  • Ваніліну і солі – по пів чайної ложечки.

У мисці змішайте всі інгредієнти. Спочатку борошно просіюється і додаються сухі продукти, потім порціями вводиться рідина. Перекладіть масу в форму і поставте випікатися в мультиварці або духовці. Готовий корж розріжте навпіл уздовж. Оскільки десерт пісний, промастити ряди можна варенням, наприклад, полуничним.

Кожен наведений вище рецепт смачного десерту з додаванням в тісто кави, незалежно від того пісний він чи ні, заслуговує уваги. Готувати його можна як в мультиварці, так і в звичайній духовці. Експериментуйте з пропорціями і начинками, додавайте різні прянощі та есенції. Може, ви створите свій унікальний авторський варіант випічки.