Консервована квасоля – це чудовий додаток до зимового раціону. З неї можна приготувати безліч страв, ці бобові доповнюють овочі, баранину, зелень, курку, сир, сухарики, рибу і багато інших продуктів.

Ці бобові чудово поєднуються з такими спеціями як духмяний і чорний перець, кумин, гвоздика, кориця, чилі, мускатний горіх, калінджі, шамбала.

салати з квасолі консервованої 7

Квасоля – це також продукт дієтичний і цілком вегетаріанський. Багато вегетаріанців часто вживають її як замінник м’ясного продукту. Тим більше, що вона дуже корисна і смачна.

Корисні властивості, до речі, в консервованій квасолі, зберігаються у 70-80 відсотках. Вона не має тваринних жирів, які важко перетравлюються нашим організмом. Також консервована квасоля не викликає метеоризму, оскільки вона проходить ретельну обробку в процесі приготування.

До складу консервації квасолі за Держстандартом повинні входити: безпосередньо бобові, вода, сіль, цукор і оцтова кислота, іноді – томатна заливка. Що стосується кольору, то в країнах СНД переважає біла, ряба і червона квасоля.

При покупці в магазині, звертайте увагу на склад і тару, в якій вона зберігається. Бажано брати в скляній банці. Перед вживанням воду потрібно злити, а квасолю висипати в друшляк і промити під проточною водою.

Як приготувати смачні салати з консервованою квасолею?

Пропонуємо вам рецепти салатів з консервованою квасолею. Оскільки їх багато, вибрати найсмачніший і найцікавіший дуже складно. Для салатів використовують сорти білого і червоного кольору, адже вони можуть бути як разом, так і окремо. До того ж вони допомагають надати салату оригінального і барвистого вигляду!

Рецепт 1. Салат із консервованої червоної квасолі

Інгредієнти такого салату:

салати з квасолі консервованої 2

  • 150 г рису;
  • 400 г консервованої червоної квасолі;
  • 250 г консервованої кукурудзи;
  • 2 солодких червоні перці;
  • 150 г помідорів “чері”;
  • олія оливкова;
  • 1 червона солодка цибулина;
  • сіль, перець;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • 10 г зернистої гірчиці.

Готуємо поетапно:

  1. Рис зварити, висипати в миску, дати охолонути.
  2. Злити воду з квасолі та кукурудзи, висипати в окрему миску.
  3. Розрізати помідори “чері” на 4 частини. Якщо немає “чері”, тоді беремо звичайні круглі і ріжемо невеликими кубиками.
  4. Перчик нарізати соломкою, а цибулю – кубиками.
  5. Зробити соус: змішати спеції, олію, гірчицю і подрібнену зелень.
  6. Всі інгредієнти перемішати і заправити соусом.

Наш смачний салат з консервованою червоною квасолею готовий!

Рецепт 2. Салат з білої консервованої квасолі

Нам знадобляться такі продукти:

салат

  • 1 банка консервованої квасолі білої;
  • 2 невеликих помідори;
  • 1 банка грибів (печериці або лисички) маринованих;
  • 1 маленька цибулина або пучок зеленої цибулі;
  • 150 г шинки;
  • зубчик часнику;
  • майонез.

Приготування такого салату не займає багато часу:

  1. Злити рідину з банки з квасолею і грибами, все промити і висипати в миску. Гриби порізати соломкою. Якщо вони дрібні – залишаємо цілими.
  2. Цибулю порізати півкільцями, помідори, шинку – кубиками.
  3. У майонез додати вичавлений часник.
  4. Інгредієнти викласти на велику тарілку рядами, змащуючи їх майонезом із часником. Перед вживанням прикрасити зеленню.

Рецепт 3. Оригінальний салат із червоною консервованою квасолею

Інгредієнти цього оригінального салату з червоною квасолею такі:

  • 500 г креветок або кальмарів;
  • 250 г червоної консервованої квасолі;
  • 170 г твердого сиру;
  • 1 солодка цибулина;
  • олія рослинна;
  • майонез;
  • сіль;
  • пучок петрушки.

Приготування:

салат

  1. Якщо ми маємо тушки кальмарів, то їх розморожуємо, обдаємо окропом, далі слід очистити від плівки. Кладемо в підсолену в киплячу воду, варимо 4 хвилини. Відкидаємо на друшляк, охолоджуємо, нарізаємо тонкими смужками. Якщо купили м’ясо креветки, то розморожуємо його, проварюємо кілька хвилин у підсоленій воді, охолоджуємо.
  2. Відкриваємо консервацію з квасолею, зливаємо воду, промиваємо, висипаємо в миску.
  3. Цибулю дрібно шаткуємо, сир натираємо на тертці, петрушку дрібно ріжемо.
  4. Цибулю разом з кальмарами обсмажуємо до золотистого кольору, охолоджуємо. Якщо немає кальмарів, то смажимо тільки цибулю.
  5. Все перемішуємо і заправляємо майонезом. Перекладаємо в салатницю. Прикрашаємо петрушкою.

Рецепт 4. Цікавий салат з білої консервованої квасолі

Для приготування цього салату потрібні такі інгредієнти:

салати з квасолі консервованої 4

  • 150 г консервованої білої квасолі;
  • 3 курячих яйця;
  • зубчик часнику;
  • 50-70 г очищених волоських горіхів;
  • 2 ч. л. оцту або червоне вино;
  • майонез;
  • 1/2 ч.л. цукру;
  • перець, базилік, сіль.

Готуємо так:

  1. Злити з квасолі воду, промити, насипати в салатницю.
  2. Яйця відварити, почистити і нарізати.
  3. Горіхи подрібнити блендером, але не в порошок, або ж подрібнюємо ножем.
  4. Часник розчавити в часничниці, додати до майонезу.
  5. З’єднати інгредієнти, заправити спеціями і майонезом. Гарненько перемішати, дати постояти 15 хвилин. Подати до столу.

Милі господині готуйте такі чудові салати для своїх коханих та близьких людей, тіште їх своєю винахідливістю і різноманітністю.

Кожен поданий вами салат – це ваше мистецтво. Не бійтеся творити і експериментувати, додавайте нові інгредієнти, пробуйте нові смаки, діліться своїми секретами з іншими!

Приємного всім апетиту і насолоджуйтеся смачними салатами з консервованої квасолі!