Стейк, шніцель, рулька, буженина, засмажені реберця. Від одних назв цих ароматних і вишуканих страв вже потекли слинки. На жаль, наш організм не завжди радіє великому ласому шматку.

Картопля зі свининою в мультиварці ідеально підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою і здоров’ям. Давайте швидше дізнаємося її рецепти.

Печеня – соковито, просто і неймовірно смачно!

смачна картопля зі свининою

Тушкована картопля зі свининою в мультиварці «Редмонд», втім, як і в будь-якому іншому кухонному приладі, готується досить просто. Ви можете проявити свою фантазію і змішати в одній страві, здавалося б, несумісні продукти.

Свинина – соковите м’ясо, а ось жирність її залежить від частини тушки. Якщо ви рахуєте калорії, то краще вибирати знежирене м’ясо, яке не містить сала і жирових прошарків.

За допомогою сучасної кухонної техніки готувати печеню дуже просто: за годину ви вже зможете подати до столу смачний, ароматний і поживний обід. Перш ніж ми розповімо, як готується картопля зі свининою в мультиварці, рецепти якої просто необхідно записати, давайте звернемо увагу на деякі хитрощі:

  • Крім картоплі можемо додавати практично будь-які овочі.
  • Додатковий аромат і соковитість печені додадуть заздалегідь обсмажені овочі.
  • А як щодо соусу? Сметанна, томатна або сирна заправка продемонструє кращі смакові якості м’яса з овочами.

картопля зі свининою в мультиварціСклад:

  • 0,5 кг свинини;
  • 10-12 картоплин;
  • приправи та прянощі для м’яса і овочів;
  • 1 цибулина;
  • часник;
  • перцева суміш;
  • лист лавра.
  • приправи та прянощі – тут ваш вибір необмежений.

Приготування:

  1. Приготування будь-якої страви починається з підготовки продуктів. Якщо ви не знайшли в холодильнику будь-якого інгредієнта, не полінуйтеся сходити в супермаркет біля дому.
  2. Попрацюємо трохи кухонним комбайном і підготуємо свинину.
  3. Для початку відправимо її в «душ», помиємо, просушимо і наріжемо кубиками.
  4. У чашу мултиварки наллємо буквально кілька крапель рафінованої олії і викладемо свинину.
  5. Натиснемо кнопку «Випічка» і «Старт». 20 хвилин свинина буде смажитися, а ми поки що займемося підготовкою інших інгредієнтів.
  6. Заглянемо в наші засіки і дістанемо всі необхідні спеції і прянощі.
  7. Посиплемо м’ясо приправами.
  8. Трохи поплачемо, але не від горя, а від цибулі. Хоча ви можете уникнути цього, обшпаривши цибулину окропом.
  9. Нашаткуємо цибулю і відправимо в чашу мультиварки.
  10. Протягом 10 хвилин обсмажуємо цибулю разом з м’ясом. Постарайтеся вкластися у відведені 20 хвилин.
  11. Пролунав звуковий сигнал, і у нас вийшло рум’яне і апетитне м’ясо.
  12. Чистимо картоплю. Можна цю справу доручити і молодшим домочадцям.
  13. Подрібнену картоплю викладемо в чашу мультиварки.
  14. Щоб страва вийшла дуже ароматною і набула нотки пікантності, додамо трохи спецій для овочів.
  15. Тепер додамо лист лавра і воду. Можна використовувати бульйон. Як ви розумієте, рідина необхідна для приготування картоплі.
  16. Залишилося виконати ще кілька дій: закрити кришку мультиварки і вибрати режим «Тушкування».
  17. Протягом однієї години ми можемо відпочити або насолодитися переглядом улюбленої телепередачі.
  18. Почули звуковий сигнал? Швидше вирушайте на кухню і кличте домочадців до столу.

Маленька хитрість: якщо ви любите соковиті страви, додайте томатний сік або пюре зі свіжих помідорів. Вас приємно здивує неповторний аромат, чудовий смак і соковитість цієї страви.

Влаштуємо свято для шлунка

Мультиварка – це добре, але не кожна господиня встигла обзавестися таким приладом. Не впадайте у відчай, давайте прямо зараз приготуємо картоплю зі свининою в духовці. Цей рецепт – справжня знахідка для недосвідчених господинь, які тільки ступили на кулінарну доріжку.

картопля зі свининою в духовціСклад:

  • 0,5 кг свинячих ребер;
  • 1 кг картоплі;
  • 50 мл рафінованої рослинної олії;
  • прянощі і приправи – за смаком;
  • 2 цибулини;
  • листочки лавра.

Приготування:

  1. Реберця продаються в різному вигляді, краще брати охолоджений продукт.
  2. Маленька хитрість: соковитими, золотистими і апетитними реберця вийдуть тільки після маринування.
  3. Для цього ми викладемо м’ясо в глибоку миску і змішаємо з нашаткованою цибулею.
  4. Сюди ж додамо сіль, приправи і гарненько перемішаємо.
  5. Відправимо м’ясо в холодильник буквально на годину.
  6. За цей час ми встигнемо картоплю очистити і нашаткувати.
  7. Ще одна хитрість: практично до готовності ми обсмажимо свинячі ребра в олії на сковороді.
  8. Тепер викладемо всі інгредієнти в жароміцний посуд, заллємо водою і відправимо в духовку.
  9. 180° і одна година часу – дві умови, які необхідні для приготування смачної страви.
  10. Картопля вийде соковитою, а свинячі реберця – ароматними.
  11. Прийшов час влаштувати дегустацію.

Мультиварка надає нам просто необмежений спектр кулінарних можливостей. Ви можете готувати свинину з картоплею за своїм авторським рецептом. Від обраного режиму залежить смак готової страви. Якщо ви хочете поласувати ніжною і розсипчастою стравою, то вам підійде програма «Тушкування». А ось для отримання м’яса з золотистою скоринкою і зажареної картоплі вибирайте режими «Випічка» або «Смаження». Приємного апетиту!