Стейк, шніцель, рулька, буженина, засмажені реберця. Від одних назв цих ароматних і вишуканих страв вже потекли слинки. На жаль, наш організм не завжди радіє великому ласому шматку.
Картопля зі свининою в мультиварці ідеально підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою і здоров’ям. Давайте швидше дізнаємося її рецепти.
Печеня – соковито, просто і неймовірно смачно!
Тушкована картопля зі свининою в мультиварці «Редмонд», втім, як і в будь-якому іншому кухонному приладі, готується досить просто. Ви можете проявити свою фантазію і змішати в одній страві, здавалося б, несумісні продукти.
Свинина – соковите м’ясо, а ось жирність її залежить від частини тушки. Якщо ви рахуєте калорії, то краще вибирати знежирене м’ясо, яке не містить сала і жирових прошарків.
За допомогою сучасної кухонної техніки готувати печеню дуже просто: за годину ви вже зможете подати до столу смачний, ароматний і поживний обід. Перш ніж ми розповімо, як готується картопля зі свининою в мультиварці, рецепти якої просто необхідно записати, давайте звернемо увагу на деякі хитрощі:
- Крім картоплі можемо додавати практично будь-які овочі.
- Додатковий аромат і соковитість печені додадуть заздалегідь обсмажені овочі.
- А як щодо соусу? Сметанна, томатна або сирна заправка продемонструє кращі смакові якості м’яса з овочами.
Склад:
- 0,5 кг свинини;
- 10-12 картоплин;
- приправи та прянощі для м’яса і овочів;
- 1 цибулина;
- часник;
- перцева суміш;
- лист лавра.
- приправи та прянощі – тут ваш вибір необмежений.
Приготування:
- Приготування будь-якої страви починається з підготовки продуктів. Якщо ви не знайшли в холодильнику будь-якого інгредієнта, не полінуйтеся сходити в супермаркет біля дому.
- Попрацюємо трохи кухонним комбайном і підготуємо свинину.
- Для початку відправимо її в «душ», помиємо, просушимо і наріжемо кубиками.
- У чашу мултиварки наллємо буквально кілька крапель рафінованої олії і викладемо свинину.
- Натиснемо кнопку «Випічка» і «Старт». 20 хвилин свинина буде смажитися, а ми поки що займемося підготовкою інших інгредієнтів.
- Заглянемо в наші засіки і дістанемо всі необхідні спеції і прянощі.
- Посиплемо м’ясо приправами.
- Трохи поплачемо, але не від горя, а від цибулі. Хоча ви можете уникнути цього, обшпаривши цибулину окропом.
- Нашаткуємо цибулю і відправимо в чашу мультиварки.
- Протягом 10 хвилин обсмажуємо цибулю разом з м’ясом. Постарайтеся вкластися у відведені 20 хвилин.
- Пролунав звуковий сигнал, і у нас вийшло рум’яне і апетитне м’ясо.
- Чистимо картоплю. Можна цю справу доручити і молодшим домочадцям.
- Подрібнену картоплю викладемо в чашу мультиварки.
- Щоб страва вийшла дуже ароматною і набула нотки пікантності, додамо трохи спецій для овочів.
- Тепер додамо лист лавра і воду. Можна використовувати бульйон. Як ви розумієте, рідина необхідна для приготування картоплі.
- Залишилося виконати ще кілька дій: закрити кришку мультиварки і вибрати режим «Тушкування».
- Протягом однієї години ми можемо відпочити або насолодитися переглядом улюбленої телепередачі.
- Почули звуковий сигнал? Швидше вирушайте на кухню і кличте домочадців до столу.
Маленька хитрість: якщо ви любите соковиті страви, додайте томатний сік або пюре зі свіжих помідорів. Вас приємно здивує неповторний аромат, чудовий смак і соковитість цієї страви.
Влаштуємо свято для шлунка
Мультиварка – це добре, але не кожна господиня встигла обзавестися таким приладом. Не впадайте у відчай, давайте прямо зараз приготуємо картоплю зі свининою в духовці. Цей рецепт – справжня знахідка для недосвідчених господинь, які тільки ступили на кулінарну доріжку.
Склад:
- 0,5 кг свинячих ребер;
- 1 кг картоплі;
- 50 мл рафінованої рослинної олії;
- прянощі і приправи – за смаком;
- 2 цибулини;
- листочки лавра.
Приготування:
- Реберця продаються в різному вигляді, краще брати охолоджений продукт.
- Маленька хитрість: соковитими, золотистими і апетитними реберця вийдуть тільки після маринування.
- Для цього ми викладемо м’ясо в глибоку миску і змішаємо з нашаткованою цибулею.
- Сюди ж додамо сіль, приправи і гарненько перемішаємо.
- Відправимо м’ясо в холодильник буквально на годину.
- За цей час ми встигнемо картоплю очистити і нашаткувати.
- Ще одна хитрість: практично до готовності ми обсмажимо свинячі ребра в олії на сковороді.
- Тепер викладемо всі інгредієнти в жароміцний посуд, заллємо водою і відправимо в духовку.
- 180° і одна година часу – дві умови, які необхідні для приготування смачної страви.
- Картопля вийде соковитою, а свинячі реберця – ароматними.
- Прийшов час влаштувати дегустацію.
Мультиварка надає нам просто необмежений спектр кулінарних можливостей. Ви можете готувати свинину з картоплею за своїм авторським рецептом. Від обраного режиму залежить смак готової страви. Якщо ви хочете поласувати ніжною і розсипчастою стравою, то вам підійде програма «Тушкування». А ось для отримання м’яса з золотистою скоринкою і зажареної картоплі вибирайте режими «Випічка» або «Смаження». Приємного апетиту!