Картопля з фаршем в мультиварці: як приготувати?
Пам’ятаєте відомий фільм «Дівчата»? Як молода кухарка розповідала про страви з картоплі! У той час про появу мультиварки ще навіть не підозрювали. Але саме цей прилад перевернув життя сучасних господинь. Та й меню страв з картоплі значно розширилося. Наприклад, картопля з фаршем в мультиварці – це не тільки друга страва. Давайте розкриємо всі карти.
Два в одному: випічка і ситна друга страва
Тушкована картопля з фаршем в мультиварці – примітивна страва, яку зможе приготувати навіть дитина. Ви швиденько змішали всі компоненти, задали потрібний режим – і все. Через годину ви зі своїми домочадцями вже будете ласувати ситною і ароматною вечерею.
А як щодо різноманітності? Уявіть, що ви довгий час їли борщ, а так хочеться гарячого супу. У нашому випадку ми перевернемо кулінарну свідомість і дізнаємося, як готується запіканка з фаршем і картоплею в мультиварці.
Склад:
- 0,5 кг м’ясного фаршу;
- 1 цибулина;
- 5 картоплин;
- 10 шт. свіжих помідорів сорту черрі;
- 1 морква;
- 0,2 кг сиру твердого сорту;
- 4 ст. л. рафінованої олії;
- кріп, пір’яна цибуля;
- 2 яйця;
- прянощі і сіль – за смаком.
Приготування:
- У день посадки картоплі мішки не штопають. У нашому випадку це означає, що необхідними продуктами потрібно запастися заздалегідь.
- Почнемо з фаршу. Активні господині приготують його самостійно, а ледачі – візьмуть магазинний продукт.
- Викладемо фарш в окрему піалу.
- Тепер займемося цибулею. Щоб не плакати, коли будемо «роздягати» цей овоч, давайте його вимочемо у воді або обшпаримо окропом.
- Якщо ваша кухня обладнана за останнім словом техніки, скористайтесь блендером, в іншому випадку доведеться потрудитися вручну.
- Моркву бажано подрібнити на тертці. Якщо ви боїтеся зіпсувати манікюр, наріжте її в комбайні або блендері.
- Тепер по-старому будемо пасерувати овочі на рафінованій олії.
- Відставимо убік сковороду і займемося картоплею. Наша мета – очистити її від шкірки.
- Тепер підемо одним з двох шляхів: натремо картоплю на тертці або подрібнемо у блендері.
- Маленька хитрість: щоб прибрати зайвий сік, відіжміть картопляну масу або викладіть її на кілька хвилин у друшляк.
- Потім картоплю потрібно змішати з яйцями, сіллю і перцевою сумішшю.
- Активно все перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
- Продовжуємо готувати так званий пиріг з картоплею і фаршем в мультиварці. Нам потрібно його сформувати.
- Мултіварочний контейнер злегка змащуємо рафінованою олією.
- Першим у гру вступає фарш. Викладаємо м’ясну основу щільним шаром.
- Тепер прийшла черга пасерованих овочів.
- Продовжуємо наше кулінарне творіння і викладаємо в мультиварочный контейнер картопляну масу.
- Всього два кліка – «Випічка» і «Старт». 50 хвилин ми навіть не заглядаємо в мултіварочний контейнер.
- За цей час нам відпочити не вдасться, оскільки потрібно подрібнити сир, зелень і томати.
- Після звукового сигналу посипаємо пиріг сиром.
- А тепер почнемо творити: викладемо спочатку половинки томатів, додамо пір’яну цибулю.
- Останній штрих – подрібнений кріп.
- Але це ще не все. Посипаємо запіканку сирною стружкою.
- Виставляємо той же режим і продовжуємо процес приготування протягом 10-15 хвилин.
- Ось така смакота у нас вийшла. Швидше до столу – ласувати картопляно-м’ясною запіканкою!
Яскраві фарби літа
Ви вже дізналися, як приготувати картоплю з фаршем в мультиварці оригінально і неймовірно смачно. Але щодня готувати вишукані ласощі не представляється можливим, тому доводиться шукати альтернативу. У цьому випадку на виручку прийдуть кабачки з картоплею і фаршем в мультиварці. Просто, ситно, смачно і корисно! Саме під цим слоганом ми і вирушимо на своє кухонне поле битви.
Склад:
- 1 кабачок;
- 0,5 кг м’ясного фаршу;
- 5 картоплин;
- 1 цибулина;
- рафінована олія;
- сіль, спеції – за смаком;
- 1 морква;
- 0,2 л води або бульйону.
Приготування:
- Все геніальне – просто. І в цьому ви зараз переконаєтесь. Чистимо моркву і цибулю, нашаткуємо овочі в довільному порядку.
- Відразу почнемо готувати. В чашу мультиварки виллємо рафіновану олію і викладемо овочі.
- Всього два кроки нас відділяє від приготування.
- Перший – виберемо режим «Випічка».
- Другий – виставимо таймер на 15 хвилин і можемо стартувати.
- Поки овочі тушкуються, розімніть вилкою охолоджений фарш.
- Додаємо фарш у чашу мультиварки, гарненько перемішуємо лопаткою інгредієнти і продовжуємо готувати протягом 5-7 хвилин.
- Тим часом очистимо шкірку з кабачків і картоплі.
- Нашаткуємо овочі брусочками.
- Додаємо картоплю і кабачки у чашу мультиварки.
- На цьому ж етапі вливаємо воду або бульйон.
- Останній штрих – додавання солі і приправ.
- Виберіть відповідний режим. У вас є альтернатива: «Випічка» або «Тушкування».
- Протягом найближчої години ви можете насолодитися відпочинком і спілкуванням з домочадцями.
- Як тільки почуєте заповітний сигнал, візьміть лопатку і акуратно перемішайте страву.
- Ось і все: швидко розкладаємо овочі з фаршем по тарілках і обідаємо.
Картопля з фаршем – це універсальна страва. Ви можете її приготувати, коли зовсім не вистачає сил і часу. Швидко закинули всі продукти в мультиварку – і відпочивайте. А якщо ви виберете «Відкладений старт», насолодитися ароматною і соковитою м’ясною стравою з овочевим міксом можна за кілька годин. Прогуляйтеся або поспіть. Як кажуть, солдат спить, а страва готується. Приємного апетиту!