Пам’ятаєте відомий фільм «Дівчата»? Як молода кухарка розповідала про страви з картоплі! У той час про появу мультиварки ще навіть не підозрювали. Але саме цей прилад перевернув життя сучасних господинь. Та й меню страв з картоплі значно розширилося. Наприклад, картопля з фаршем в мультиварці – це не тільки друга страва. Давайте розкриємо всі карти.

Два в одному: випічка і ситна друга страва

Тушкована картопля з фаршем в мультиварці – примітивна страва, яку зможе приготувати навіть дитина. Ви швиденько змішали всі компоненти, задали потрібний режим – і все. Через годину ви зі своїми домочадцями вже будете ласувати ситною і ароматною вечерею.

А як щодо різноманітності? Уявіть, що ви довгий час їли борщ, а так хочеться гарячого супу. У нашому випадку ми перевернемо кулінарну свідомість і дізнаємося, як готується запіканка з фаршем і картоплею в мультиварці.

Склад:

картопля з фаршем в мультиварці

  • 0,5 кг м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 5 картоплин;
  • 10 шт. свіжих помідорів сорту черрі;
  • 1 морква;
  • 0,2 кг сиру твердого сорту;
  • 4 ст. л. рафінованої олії;
  • кріп, пір’яна цибуля;
  • 2 яйця;
  • прянощі і сіль – за смаком.

Приготування:

  1. У день посадки картоплі мішки не штопають. У нашому випадку це означає, що необхідними продуктами потрібно запастися заздалегідь.
  2. Почнемо з фаршу. Активні господині приготують його самостійно, а ледачі – візьмуть магазинний продукт.
  3. Викладемо фарш в окрему піалу.
  4. Тепер займемося цибулею. Щоб не плакати, коли будемо «роздягати» цей овоч, давайте його вимочемо у воді або обшпаримо окропом.
  5. Якщо ваша кухня обладнана за останнім словом техніки, скористайтесь блендером, в іншому випадку доведеться потрудитися вручну.
  6. Моркву бажано подрібнити на тертці. Якщо ви боїтеся зіпсувати манікюр, наріжте її в комбайні або блендері.
  7. Тепер по-старому будемо пасерувати овочі на рафінованій олії.
  8. Відставимо убік сковороду і займемося картоплею. Наша мета – очистити її від шкірки.
  9. Тепер підемо одним з двох шляхів: натремо картоплю на тертці або подрібнемо у блендері.
  10. Маленька хитрість: щоб прибрати зайвий сік, відіжміть картопляну масу або викладіть її на кілька хвилин у друшляк.
  11. Потім картоплю потрібно змішати з яйцями, сіллю і перцевою сумішшю.
  12. Активно все перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
  13. Продовжуємо готувати так званий пиріг з картоплею і фаршем в мультиварці. Нам потрібно його сформувати.
  14. Мултіварочний контейнер злегка змащуємо рафінованою олією.
  15. Першим у гру вступає фарш. Викладаємо м’ясну основу щільним шаром.
  16. Тепер прийшла черга пасерованих овочів.
  17. Продовжуємо наше кулінарне творіння і викладаємо в мультиварочный контейнер картопляну масу.
  18. Всього два кліка – «Випічка» і «Старт». 50 хвилин ми навіть не заглядаємо в мултіварочний контейнер.
  19. За цей час нам відпочити не вдасться, оскільки потрібно подрібнити сир, зелень і томати.
  20. Після звукового сигналу посипаємо пиріг сиром.
  21. А тепер почнемо творити: викладемо спочатку половинки томатів, додамо пір’яну цибулю.
  22. Останній штрих – подрібнений кріп.
  23. Але це ще не все. Посипаємо запіканку сирною стружкою.
  24. Виставляємо той же режим і продовжуємо процес приготування протягом 10-15 хвилин.
  25. Ось така смакота у нас вийшла. Швидше до столу – ласувати картопляно-м’ясною запіканкою!

Яскраві фарби літа

Ви вже дізналися, як приготувати картоплю з фаршем в мультиварці оригінально і неймовірно смачно. Але щодня готувати вишукані ласощі не представляється можливим, тому доводиться шукати альтернативу. У цьому випадку на виручку прийдуть кабачки з картоплею і фаршем в мультиварці. Просто, ситно, смачно і корисно! Саме під цим слоганом ми і вирушимо на своє кухонне поле битви.

картопля з кабачками і фаршем в мультиварціСклад:

  • 1 кабачок;
  • 0,5 кг м’ясного фаршу;
  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • рафінована олія;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • 1 морква;
  • 0,2 л води або бульйону.

Приготування:

  1. Все геніальне – просто. І в цьому ви зараз переконаєтесь. Чистимо моркву і цибулю, нашаткуємо овочі в довільному порядку.
  2. Відразу почнемо готувати. В чашу мультиварки виллємо рафіновану олію і викладемо овочі.
  3. Всього два кроки нас відділяє від приготування.
  4. Перший – виберемо режим «Випічка».
  5. Другий – виставимо таймер на 15 хвилин і можемо стартувати.
  6. Поки овочі тушкуються, розімніть вилкою охолоджений фарш.
  7. Додаємо фарш у чашу мультиварки, гарненько перемішуємо лопаткою інгредієнти і продовжуємо готувати протягом 5-7 хвилин.
  8. Тим часом очистимо шкірку з кабачків і картоплі.
  9. Нашаткуємо овочі брусочками.
  10. Додаємо картоплю і кабачки у чашу мультиварки.
  11. На цьому ж етапі вливаємо воду або бульйон.
  12. Останній штрих – додавання солі і приправ.
  13. Виберіть відповідний режим. У вас є альтернатива: «Випічка» або «Тушкування».
  14. Протягом найближчої години ви можете насолодитися відпочинком і спілкуванням з домочадцями.
  15. Як тільки почуєте заповітний сигнал, візьміть лопатку і акуратно перемішайте страву.
  16. Ось і все: швидко розкладаємо овочі з фаршем по тарілках і обідаємо.

Картопля з фаршем – це універсальна страва. Ви можете її приготувати, коли зовсім не вистачає сил і часу. Швидко закинули всі продукти в мультиварку – і відпочивайте. А якщо ви виберете «Відкладений старт», насолодитися ароматною і соковитою м’ясною стравою з овочевим міксом можна за кілька годин. Прогуляйтеся або поспіть. Як кажуть, солдат спить, а страва готується. Приємного апетиту!