Літо дарує нам не тільки сонячні промені і морський бриз. Ми можемо весь сезон насолоджуватися улюбленими овочами. Зрозуміло, що при підвищенні температури не особливо хочеться стояти біля плити, тому ми розглянемо рецепти страв, які готуються просто і швидко. Темою нашої сьогоднішньої розмови будуть кабачки тушковані з морквою і цибулею.

Кулінарний іспит

тушковані кабачки з морквою

Багато господинь хоча б раз у житті готували кабачки, тушковані з морквою і цибулею. Калорійність цієї страви мізерно мала: на 100 г продукту припадає не більше 40 Ккал. Це, звичайно, за умови, що готувати страву ви будете виключно на рослинній олії і без додавання м’ясного філе. У чистому вигляді харчова цінність кабачків становить близько 25 Ккал.

У період спеки не дуже хочеться їсти жирну і гарячу їжу, а ось легкою стравою, приготованою з овочів, з задоволенням поласують всі без винятку. Як відомо, найбільшу цінність для людського організму має шкірка кабачків. Її можна вживати в їжу, але якщо овоч молодий, тобто не перезрілий. В іншому випадку шкірку краще зняти.

Перш ніж ви підете на кухню і займетеся приготуванням легкої, але корисної вечері, давайте ознайомимося з деякими нюансами:

  • Ви не знаєте, як тушкувати кабачки? Уважно вивчіть рецепт. Головне – зверніть увагу, щоб овоч був молодим і мав однорідне забарвлення.
  • Кабачки потрібно ретельно промивати, перезрілі плоди очищаються від шкірки і насіння.
  • Подрібнювати кабачки потрібно рівноцінними шматками. Тоді страва рівномірно просмажиться і придбає оригінальний і естетичний вигляд.
  • Кабачки – соковиті овочі, тому для тушкування використовувати бульйон або відфільтровану воду не потрібно.
  • Як кажуть професійні кулінари, описувані овочі максимально поглинають смак і аромат інших інгредієнтів. Щоб наповнити кабачки пікантним смаком, крім моркви і цибулі, додайте різні прянощі, приправи, сушені трави.
  • Відмінно за смаком кабачки гармоніюють зі свіжими томатами.
  • Якщо ви додаєте свіжі томати, то їх потрібно очистити від шкірки.
  • Швидко позбутися від шкірки дуже просто: обливаємо помідори окропом і відразу ж переміщаємо в піалу з холодною водою. Шкірка відійде від овоча.
  • Тушкувати кабачки можна в сковороді, жаровні, сотейнику, духовці, мультиварці.
  • Якщо ви додаєте до овочів м’ясне філе,то  його потрібно попередньо відварити або обсмажити до повної готовності.
  • Довго тушкувати кабачки не слід, інакше вони можуть втратити свій первісний вигляд.
  • Тушкування – оптимальний спосіб термічної обробки, при якому зберігається максимум корисних речовин і вітамінів. Не вірите? Спробуйте самі.

Легка кабачкова закуска: з грядки на стіл

Ми пропонуємо вам приготувати кабачки, тушкувані з овочами. Рецепт з фото наочно продемонструє весь процес поетапно. До речі, такі страви найчастіше готують люди, які вирощують овочі на своїй присадибній ділянці. Тільки уявіть, яким смачним і ароматним вийде рагу! А ще приємніше і тепліше на душі стає від того, що всі овочі ви виростили самостійно.

кабачкова закуска

Склад:

  • 2 шт. кабачків;
  •  сіль за смаком;
  • 1 морквина;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 5 шт. зубчиків часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії.

Приготування:

  1. Підготуємо усі необхідні овочі.
  2. Кабачки ретельно промиваємо, видаляємо плодоніжки.
  3. Моркву, цибулю і зубчики часнику очищаємо.
  4. Кабачки і часник подрібнюємо кубиками, цибулю ріжемо у формі півкілець, а моркву шаткуємо на тертці.
  5. Наливаємо в сковороду соняшникову рафіновану олію і по черзі обсмажуємо кожен овоч.
  6. Найкраще робити це окремо.
  7. Потім змішуємо всі пасеровані овочі в одній сковороді або сотейнику, приправляємо сіллю і прянощами.
  8. Тушкуємо протягом 10-15 хвилин в закритому посуді.
  9. Подавати до столу тушковані кабачки краще з рибним або м’ясним філе.
  10. Готове овочеве блюдо можна прикрасити  зеленню.

Гра овочевих фарб

Погодьтеся, що набагато апетитніше виглядає страва, яка приготовлена не тільки з любов’ю, але і зі смаком. Мова зараз йде не про купажі ароматів, а про ансамблі фарб різнокольорових овочів. Десертна цибуля, кабачки, томати, зелень – все це заграє новими яскравими кольорами. Хочете порадувати своїх домочадців? Неодмінно тушкуйте кабачки з додаванням інших сезонних овочів. Ви можете проявити вдосталь свою фантазію, оскільки різноманітністю та кількістю корисних продуктів, які ростуть на грядці, смак страви ви жодним чином не зіпсуєте.

смачні тушковані кабачки

Склад:

  • 2 шт. кабачків середнього розміру;
  • 0,5 кг свіжих томатів (бажано сорту черрі);
  • 4 шт. зубчиків часнику;
  • десертна червона цибуля – 2 шт.;
  • 2 ст. л. соняшникової рафінованої олії;
  • сіль та перцева суміш – за смаком.

Приготування:

  1. Для початку виконаємо підготовчі дії і обробимо овочі.
  2. Цибулю, кабачки очищаємо від шкірки, а потім ретельно промиваємо.
  3. Помідори також промиваємо.
  4. Вищеперелічені овочі шаткуємо, тільки не занадто дрібно, інакше в процесі тушкування у нас вийде каша.
  5. Беремо посуд з високими бортами і наливаємо в нього соняшникову рафіновану олію.
  6. Першою на сковороду відправляємо цибулю.
  7. ЇЇ ми обсмажуємо до прозорості.
  8. Тим часом часник пропускаємо через прес і додаємо до пасерованої цибулі.
  9. Обсмажуємо часник до появи золотистої скоринки.
  10. Наступними на старт виходять подрібнені кабачки і помідори. Їх ми також відправляємо в сковороду.
  11. Добре все перемішуємо і тушкуємо приблизно 10 хвилин.
  12. Готову страву приправляємо сіллю, перцевою сумішшю, а також подрібненою зеленню.

Літо – дивовижна пора. Звичайно, накопичити вітаміни в організмі на весь рік не вийде, а от вдосталь поласувати улюбленими овочами цілком реально. Кабачки, як вже говорилося, – низькокалорійний продукт, але в той же час він збагачений різними мікро – і макроелементами. Хочете бути здоровими, молодими і красивими? Введіть у свій раціон тушковані кабачки з цибулею і морквою. Тим більше, що часу вам багато не потрібно, адже приготувати вишукане рагу можна за 15-20 хвилин. Приємного апетиту!