Горбуша є найменшою з представників лососевих, однак, за смаковими якостями вона нітрохи не поступається побратимам. Існує безліч способів приготування червоної риби. Це і соління, насамперед, варіння, тушкування, і, в кінцевому підсумку, запікання.

найголовніше в приготуванні такого продукту – не зіпсувати. Зберегти поживні речовини, зробити блюдо дуже смачним, при цьому підкресливши ніжний смак риби, вам допоможе рецепт горбуші, запеченої у фользі в духовці.

Горбуша, запечена в духовці у фользі

Горбуша в духовці - букет ароматів і палітра смаківПриклад найбільш вдалого приготування червоної риби – горбуша, запечена у фользі, тому що воно поєднує в собі корисність, простоту і свято смаку.

На виході рибка виходить неймовірно ніжною і соковитою, а всі живильні речовини зберігаються в ній настільки, як якщо б вона взагалі не піддавалася термічній обробці.

Щоб приготувати це блюдо знадобляться:

  • горбуша 800 м;
  • морква 2 шт.;
  • цибулини 2 шт.;
  • спеції для риби;
  • помідори 2 шт.;
  • лимон-1шт.;
  • зелень (петрушка, кріп);
  • перець, сіль.

Багато кулінари кажуть, що горбуша не дуже підходить для запікання. Мовляв, вона недостатньо жирна, як, наприклад, скумбрія, і вона може дуже сильно висохнути під час запікання.

Але це якщо рибку покласти безпосередньо на деко, а якщо використовувати фольгу, призначену для кулінарного використання, то вам обов’язково вдасться приготувати ніжну і соковиту рибку.

Тонкі листи металу чудово проводять гарячу температуру, при цьому сік від продуктів залишається всередині, а не випаровується. Тобто, ви не тільки збережете структуру і консистенцію продукту, а також «зберете» всі аромати компонентів страви в один запашний букет.

Дуже важливим моментом є також те, що така страва може приготувати навіть недосвідчений кухар, незнайомий з усіма тонкощами складною кулінарії. Як готується горбуша у фользі може дізнатися навіть новачок, наприклад, холостяк.

Самотньо живе чоловік, звиклий до вічного яєчні і бутербродів, може дуже здивувати смачною вечерею даму, випадково що зайшла до нього на чашку кави.

Приготування

ПриготуванняДля початку підготуйте саму рибку. Було б ідеально, якби ви взяли вже готове філе, але він і коштує дорожче, і продається рідше. Тому візьміть тушку і займіться її очищенням. Спочатку очистіть її від дрібної луски, потім обріжте плавники і вичистіть нутрощі. Після цього промийте тушку ретельним чином.

Щоб зробити з риби філе, зріжте гострим ножем м’ясо з хребта, а потім пінцетом витягніть всі кісточки. Шкіру можна видалити, підчепивши її ножем у краї, а можна залишити, не принципово.

Потім наріжте м’ясо шматочками товщиною близько 3 см, трохи присолите і побризкайте лимонним соком. Посипте спеціями (базилік, перець чорний, запашний, розмарин, чебрець) і залиште маринуватися на 15 хвилин. В цей час займіться підготовкою овочів.

У поєднанні з горбушею прекрасно працюють цибулю, моркву і помідори. Моркву можна натерти на крупній тертці, а можна порізати тонкими пластинами. Цибулю і помідори слід нарізати півкільцями.

Після цього на сковороді в рослинному маслі обсмажте цибулю, поки він не стане прозорим. Не ставте завдання зробити його підсмаженою, наша мета – зробити його трохи м’якше.

Від рулону відріжте шматок фольги так, щоб він вкривав дно дека і трохи звисав за краї.

Змастіть рослинним маслом фольгу і спочатку викладіть підсолену і поперченную моркву, зверху неї – рибку, а потім припущений цибулька. Останніми викладайте помідори і часточки лимона (притрусіть трохи цукром), посипте рубаною зеленню.

Зверху застеліть ще один лист фольги, так, щоб між продуктами і фольгою було небагато простору. Потім защепіть краю так, щоб не виходив пар.

Можна зробити порційні конвертики, принцип приготування той же. Ставте деко в попередньо розігріту духовку приблизно на 30-40 хвилин.

Горбуша, запечена в духовці у фользіВ процесі запікання ви можете побачити, як верхній шар фольги здувся. Це говорить про те, що ви правильно зробили весь процес і рибка готується як треба. Коли закінчиться термін приготування, горбуша у фользі буде готова до подачі на стіл.

Витягши деко з духовки, майте на увазі, що верхній шар фольги потрібно відкривати обережно, тому що пар, що накопичився під нею, може вас обпалити. Якщо ви робили блюдо порційно, то можете подавати рибку прямо в конвертиках.

Якщо ж ви запікали загальною масою, то викладайте шматочки горбуші і запечені овочі на тарілочки, на які можна додати свіжі помідори, огірки та листя салату. Зверху на рибку можна трохи потерти твердий сир, типу пармезану.

Запропонуйте гостям разом із запеченою червоною рибою келих хорошого білого вина, і ваш вечір буде незабутнім!