Якщо ви були у Франції і не спробували знаменитий французький цибулевий суп, то ви багато чого втратили. Так що якщо у вашому житті таки була така помилка, то сьогодні ми постараємося її виправити. Отже, як ви вже зрозуміли, сьогодні ми будемо вчитися варити цибулевий суп.

Французький цибулевий шедеврНасамперед запасіться терпінням, так як приготування цього кулінарного шедевра займає досить багато часу. Але, повірте, результат вартий всіх витрачених зусиль. Але більшість людей, які намагалися відтворити рецепт цієї страви виключно з чуток або описами в художній літературі часто терпіли невдачу.

Оскільки готувати цей делікатес зовсім непросто. Тут потрібно набратися сміливості і приступити до створення цього чарівного французького супу.

Не дарма ми згадали про художню літературу. Наприклад, Хемінгуей у кількох своїх творах згадував це класичне блюдо французької кухні. І судячи по його описам, вважав його чудовим початком дня, особливо для людей, не спали всю ніч.

Не варто забувати і про ще одне приголомшливе властивість такого супу. Він є афродизіаком. Мало того що навіть при довгої термічній обробці цибулю зберігає всі свої корисні властивості, так ще й деякі дивовижні поєднання можуть приємно урізноманітнити романтичний вечір.

наприклад, ви можете додати в суп грінки або біле вино, і ваша друга половинка обов’язково оцінить ваші старання та чудові кулінарні здібності.

Готувати цибулевий суп по-французьки потрібно обов’язково в хорошому настрої, адже вважається, що їжа забирає частину енергії у кухаря. А ви ж не хочете, щоб ваші близькі люди отримували негативні емоції.

Так що не варто братися за готування, будучи в поганому настрої, краще сядьте, почитайте і відверніться від поганих думок. А от коли ви відчуєте, що нарешті досягли душевної гармонії, можете приступати до приготування цибульного супу.

Якщо ви вирішили приготувати французький цибулевий суп, то ви повинні розуміти, що ніякі шматки почищеної цибульки там не плавають. Сучасна версія цього делікатесу на просторах нашої батьківщини нагадує суп-пюре.

Класичний рецепт включає такі обов’язкові інгредієнти як бульйон, переважно яловичий, грінки та сир. А ось в кращих ресторанах Франції в цей диво-суп додають біле вино або коньяк, що робить смак ще більш вишуканим та оригінальним.

Рецепт класичного французького цибульного супу

Хочете приготувати цей суп за рецептами кухарів французьких аристократів, тоді цей рецепт саме для вас.

Отже, як же готувати французький цибулевий суп:

  • як же готувати французький цибулевий супКілька цибулин потрібно очистити від шкірки, дрібно нарізати тонкою соломкою і викласти на сковорідку, посипати невеликою кількістю чебрецю, шавлії і цукру (останній – в самому кінці для додання кольору) і выжаривать на повільному вогні щонайменше 1,5 години;
  • Під час выжаривания лука його потрібно заважати, а то він підгорить і стане несмачним. Колір карамелізованого лука повинен мати відтінок темної карамелі, але сам лук повинен бути м’яким. Самі французи називають такий лук «цибульним компотом» або «цибульним мармеладом»;
  • Після того як наш цибулька досяг потрібної готовності, ми його заливаємо гарячим бульйоном;
  • Бульйон з цибулею доводитися до кипіння і залишають на 30-40 хвилин «мліти» на маленькому вогні;
  • Додаємо коньяк, збільшуємо вогонь до максимуму і кип’ятимо наш суп 1-2 хвилини для випаровування спиртового запаху;
  • Перекладаємо отриманий суп у тарілки. Якщо хочете приготувати істинно французький супчик, то рекомендуємо вам додати в готову страву трохи грінок. Готувати їх дуже просто: візьміть трохи хліба, поріжте його на невеликі шматочки і прогрійте на сухій сковороді.

Як бачимо, в процесі приготування немає нічого складного. Головне, не забувайте вкладати в приготоване блюдо душу, і тоді все у вас вийде!

французький Цибулевий суп з сиром

Не варто думати, що головним у такому супчику є цибуля. Наприклад, сир – це ще одна обов’язкова складова цього делікатесу. Зупинити свій вибір на краще напівтвердих ароматних сирах, який додадуть вашій страві абсолютно незвичайний запах і смак.

Єдине, чого варто уникати в нашому випадку, це економії. Не потрібно намагатися покласти в блюдо як можна менше сиру, так як така жадібність не зробить супчик смачним. В середньому на 2-3 тарілки цього супу-пюре потрібно приблизно 200 грамів сиру, який потрібно попередньо потерти.

Ну а якщо у вас залишилося ще трохи терпіння, то можете готовий суп перелити в горщики, зверху посипати потертим сиром і поставити в розігріту духовку хвилин на 15. В таких умовах цибулька повністю розчиниться в бульйоні, а сир розплавиться і застигне апетитною жовтуватою корою.

французький Цибулевий суп для схуднення

Ви любите смачно поїсти, але при цьому мрієте про ідеальну фігуру? У такому разі цибульний суп – це саме те, що вам потрібно. Він не тільки має приголомшливий смак, але і є відмінним засобом для схуднення.

Чим же відрізняється від інших дієта на такому супчику. Наприклад, така страва підходить всім людям, а ймовірність індивідуальної непереносимості є мізерно малою. Також варто відзначити, що цибуля дуже корисний для організму.

З його допомогою ви зможете не тільки позбутися від зайвих кілограмів, але оздоровити організм. А також безсумнівним плюсом є наявність усіх необхідних інгредієнтів під рукою у кожної господині, що значно полегшує життя.

Що стосується складових, то в суп-пюре варто додати цибулю, капусту, селеру, солодкий зелений перець і помідори. Всі овочі потрібно дрібно порізати, залити водою і поставити варитися на маленькому вогні.

Після того як ви побачите, що овочі стали м’якими, можете додати сіль і перець за смаком і варити страву ще кілька хвилин. Ось і готовий наш чудовий супчик для схуднення!

французький Цибулевий в мультиварці

Історично склалося так, що найкращий смак супу-пюре виходить лише в тому випадку, якщо він дуже довго вариться. І навіть у наші дні деякі відомі шеф-кухаря з Франції витрачають величезну кількість часу для того, щоб блюдо вийшло ідеальним.

французький Цибулевий в мультиварціАле як впорається з таким завданням нам, жінкам, адже наш день присвячений не тільки готування, але й іншим справам по господарству або роботі. А ми з вами будемо виходити з положення за допомогою мультиварки.

Отже, нам з вами треба порізати цибулька дрібними шматочками і тушкувати в мультиварці протягом півгодини. І тут у нас виходить подвійна користь. Крім того, що ми економимо час, ми ще можемо займатися важливими для нас справами, не боячись, що наші овочі пригорять.

А для бажаючих схуднути тут є ще один істотний плюс: при готуванні в мультиварці не використовується масло, тому ваш організм не отримає ні краплі зайвого жиру.

Як бачимо, готувати цибулевий суп нескладно. Головне, уважно прочитати рецепт і вирішити для себе, яким саме способом ви будете приступати до готування.

Але не забувайте, що приготувавши це абсолютно приголомшливе блюдо один раз, ви в нього просто закохалася. Так що не варто шкодувати часу і сил на створення цього шедевра. Бажаємо вам успіху у ваших кулінарних пошуках!