Кожна господиня вміє випікати бісквітні коржі для торта, адже вони є основою багатьох десертів. До того ж готувати їх нескладно, та й часу на випічку йде небагато. У нашій статті ми розглянемо тільки найкращі рецепти смачних коржиків. Освоївши їх, ви зможете готувати не тільки торти, але й тістечка, а також рулетики та інші ласощі.

Секрети смачного бісквіту

Багато хто вважає, що випікання бісквітів – це тривалий і складний процес, тому купують вже готові коржі. Однак, хіба можуть магазинні вироби зрівнятися з домашньою випічкою? Поради досвідчених кондитерів допоможуть вам спекти смачні бісквітні коржі без особливих зусиль і фінансових витрат:

  • Щоб бісквіт добре піднявся і вийшов м’яким і ніжним, борошно обов’язково потрібно просіяти. Це дозволить наситити основу киснем.
  • Бісквітні коржі можна випікати в духовці, мікрохвильовій печі та на сковороді.
  • Якщо ви випікаєте коржі в духовій шафі, то не відкривайте дверцята під час процесу приготування, оскільки бісквіт може осісти. З цієї ж причини не варто змащувати боки форми маслом.
  • При випіканні коржів на сковороді не треба додавати олію, вона повинна бути сухою і розпеченою.
  • Щоб тісто добре піднялося, слід ретельно збити білки. Для цього необхідно яйця охолодити, додати в білки трохи кухонної солі і збивати їх у сухий ємності.
  • Чим просочити бісквітні коржі для торта? Тут все залежить від ваших смакових уподобань. Так, для бісквіта ідеально підходять сметанний, заварний крем, начинка зі згущеного молока і масла вершкового.

А тепер саме час перейти від теорії до практики і навчитися випікати смачні бісквітні коржі.

Класичний рецепт

Пропонуємо простий рецепт бісквітного коржа для торта, який давно вже вважається традиційним. Ви можете розділити тісто і спекти кілька коржів або один великий бісквіт, який потім потрібно буде розрізати на частини.

Склад:

  • 5 яєць;
  • 1 склянка цукрового піску;
  • 1 склянка просіяного борошна;
  • ½ ч. л. ваніліну;
  • 30 г вершкового масла.

Приготування:

  • Беремо охолоджені яйця, розбиваємо їх і з’єднуємо з цукровим піском.
  • Секрет смачного бісквіта – правильно збита цукрово-яєчна суміш. Для цього нам знадобиться блендер або міксер. Збиваємо суміш не менше десяти хвилин, поки не утвориться пишна біла піна.
  • Просіяне борошно з’єднуємо з ваніліном, перемішуємо і додаємо в яєчно-цукрову суміш. Робити це потрібно невеликими порціями і не поспішаючи, щоб суміш не опала.
  • Тепер на малій швидкості блендера або міксера збиваємо тісто.
  • Форму, в якій будемо випікати бісквіт, щедро змащуємо розм’якшеним вершковим маслом, не чіпаючи її бортів.
  • Тісто виливаємо у форму і ставимо в духову шафу. Випікаємо бісквіт при температурній позначці 180 градусів протягом 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 160-165 ° і продовжуємо випікати десерт ще хвилин 20-25.
  • Визначити готовність бісквіту можна наступним чином: натисніть на нього злегка пальцем, і якщо він відновлює колишню форму, значить, добре пропікся.

Бісквіт на сковороді – просто, смачно і швидко!

Досить просто і швидко можна приготувати бісквітні коржі для торта на сковороді. А наступний рецепт допоможе вам у цьому. Ми додамо в тісто какао, щоб надати десерту шоколадний смак, але ви можете цього не робити, а спекти звичайні коржі.

Склад:

  • 3 яйця;
  • 2 склянки цукрового піску;
  • какао, за бажанням;
  • 100 г вершкового масла розтопленого;
  • 500 мл кефіру;
  • 3 склянки просіяного борошна;
  • 1 ч. л. харчової соди.

Приготування:

  • Спочатку збиваємо охолоджені яйця з цукровим піском. Як це робити, ми вже знаємо.
  • Тепер додаємо какао і перемішуємо.
  • Масло розтоплюємо на водяній бані і додаємо в основу. Гасимо оцтом Соду і разом з просіяним борошном невеликими порціями додаємо в тісто. Перемішуємо, поки не отримаємо однорідну масу без грудочок.
  • Нагріваємо сковороду і розтоплюємо в ній невеликий шматочок вершкового масла. Виливаємо в неї тісто, акуратно розрівнюючи його ложкою.
  • Накриваємо сковороду кришкою і випікаємо корж кілька хвилин.
  • З цієї кількості інгредієнтів має вийти шість-сім бісквітних коржів.

Готуємо коржі для торта в мультиварці

Випікаючи бісквітні коржі в мультиварці, немає необхідності стояти біля плити і стежити, щоб вони не пригоріли. А сам бісквіт виходить високим і рівномірно пропікається. Спробуємо?

Склад:

  • 3 яйця;
  • 1 склянка цукрового піску;
  • 1 склянка просіяного борошна;
  • 3-4 ст. л. какао;
  • масло вершкове;
  • 3 ст. л. подрібнених волоських горіхів.

Приготування:

  • Цукровий пісок збиваємо з яйцями, поки маса не збільшиться в два рази.
  • Тепер невеликими порціями додаємо просіяне борошно і какао, добре перемішуємо.
  • Горіхи подрібнюємо блендером або розтираємо в ступці і додаємо в тісто. Добре вимішуємо основу.
  • Мультічашу щедро змащуємо вершковим маслом і виливаємо в неї тісто.
  • Виставляємо програму «Випічка» і протягом години готуємо бісквіт, не відкриваючи кришки.
  • По звуковому сигналу про закінчення програми кришку не відкриваємо, а даємо бісквіту час охолонути. Потім виймаємо його і розрізаємо на потрібну кількість коржів.

На основі бісквітних коржів можна приготувати багато смачних десертів. Балуйте своїх домочадців вишуканою випічкою як можна частіше. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!