Немає єдиного рецепту, як правильно і смачно смажити цвітну капусту, білокачанну або квашену. У різних хазяєчок свої секрети і рецепти. Тому ми зібрали самі смачні і прості способи приготування цього чудового, корисного і смачного овоча.

Як смажити білокачанну капусту за 30 хвилин на сковороді?

Для приготування потрібно овоч помити під проточною водою і зняти верхні листки.

Шаткувати можна за допомогою ножа або спеціальної терки.

  • смажена капустаДля насиченого смаку, в капусту потрібно додати нашатковану соломкою цибулю півкільцями. Спеції та зелень можна використовувати будь-які. Наприклад кинзу і петрушку, кріп і куркуму. Пам’ятайте, що куркума, як і шафран, має жовтий відтінок, тому додавання таких приправ призведе до жовтуватих відтінків вашої страви.

Отже, нарізаний овоч висипати на розігріту, суху сковороду і смажити до появи золотистих цяток на капусті. Додати олію, цибулю, сіль, цукор, терту моркву і чорний мелений перець.

За бажанням можна додати лавровий лист і зелень. Смажити під кришкою не більше 20 хвилин, періодично помішуючи. Готову страву можна вживати в їжу як в гарячому, так і холодному вигляді. Для більш соковитого смаку, можна додати трохи бульйону або простої води.

Як смажити квашену капусту з томатною пастою на сковороді?

Смак квашеного овоча дуже хороший сам по собі, як заправка в солянки або як бігос з м’ясом або сардельками.

Капуста смачна якщо в ній немає додаткових компонентів, і обсмажується на сковороді до злегка коричневого кольору з додаванням олії.

  • Квашену капусту можна промити, якщо вона солона, можна і не промивати, але гарненько віджати обов’язково. Найзручніше віджимати її руками, при цьому розсіл не виливати, а додати його пізніше, він додасть страві неповторний і пряний аромат. Після додати подрібнену цибулю (сиру або пасеровану), томатну пасту (можна замінити томатним соком), перець, солоний огірок (нарізаний тонкою соломкою) і лавровий лист. Смажиться все під кришкою, на повільному вогні, до готовності.

Є дещо інший варіант приготування страви, особливість полягає в тому що, в першу чергу на розпеченій сковороді з олією або маргарином, смажиться подрібнена кубиками цибуля і томатна паста. Таким чином, паста колерується і стає насичено червоного кольору. Коли цибуля приготується, додається основний продукт і смажиться.

Як смачно посмажити цвітну капусту в клярі?

Для чудового смаку потрібно помістити її в молоко, на невеликий проміжок часу, а після витягнути обсушити і готувати. Інший варіант полягає в варінні суцвіть в мінеральній воді, з додаванням щіпки цукру і солі. А після проварені суцвіття поміщаються в холодну воду з соком лимона.

Тоді страва виходить просто незабутньою на смак.

  • смажени цвітна капуста в кляріПорада: обираючи овоч, беріть той, який буде міцним (тугим) і важким, зі свіжим зеленим листям. За кольором капуста може відрізнятися, її колірна гамма варіюється від білого, сірого, жовтого, зеленого і навіть фіолетового відтінків. При цьому на ній не повинно бути ніяких темних цяток;
  • кляр можна приготувати звичайний, але якщо ви додасте в нього шампанське або пиво, смак вийде чарівним, а на вигляд повітряним і пористим.

Приготування: овоч миється, поділяється на суцвіття і відварюється.

Тісто готується з збитих яєць, борошна з додаванням сметани, соди, солі і цукру. Всі продукти добре збиваються віночком. Суцвіття занурюють в кляр і смажать на розпеченій сковороді з додаванням вершкового масла. Смажити цвітну капусту зі всіх сторін, до утворення золотої скоринки. При подачі на стіл страва посипається зеленню.

Як смажити капусту з м’ясом для пиріжків?

Пироги з таким наповнювачем будуть добре гармоніювати з дріжджовим і трохи солодкуватим тістом. Для приготування начинки знадобиться яловичий фарш, белокочанна капуста (свіжа), спеції, олія або вершкове масло і томатна паста (можна без неї).

  • овоч нашаткувати, а фарш підсмажити на сковороді або в сотейнику з товстим дном. З’єднати інгредієнти, додати томатну пасту і тушкувати, не накриваючи кришкою, до готовності і випаровування всієї рідини. Якщо сік все-таки залишився, його можна злити або відкинути фарш на друшляку, щоб він стік. Начинка повинна повністю охолонути, якщо вона буде гарячою, тісто попливе.

Приготування пиріжків з тушкованим квашеним овочем і будь-яким м’ясним фаршем, буде прекрасною альтернативою класичному варіанту. Якщо ви проявите фантазію і додасте в начинку гриби, яйця, куряче м’ясо, пряну зелень або рибні консерви, ваша страва від цього тільки виграє.

Як можна посмажити пекінську капусту?

Пекінський капуста призначена не тільки для оформлення різних страв і салатів. Вона має прекрасний смак і в смаженому вигляді, а якщо до неї додати різні спеції і, наприклад, яблуко, страва вразить вас своїми багатогранними смаковими якостями.

  • смажена пекінська капустаПриготування: качан розрізається вздовж і тонко шинкуется соломкою. На тертці подрібнюється морква, часник і очищене яблуко. Все викладається на сковороду з розігрітою олією, і не накривається кришкою, смажиться на повільному вогні. Овочі рясно будуть виділяти сік, його потрібно випарувати, поступово додаючи вогонь, при цьому постійно помішуючи. В самому кінці додаються спеції, які вам подобаються найбільше.

У пекінську капусту можна додати різні горіхи, вона чудово з ними поєднується. Також можна додати кунжутне насіння, що викличе захоплення у ваших рідних і близьких.

Наскільки довго можна смажити капусту на сковороді?

  • Білокачанна смажиться від 15 хвилин до 45 хвилин, все залежить від того за яким рецептом ви будете її смажити. Що стосується тушкування, тут час варіюється від 10 хвилин до повного приготування овочів;
  • Квашену капусту смажать 10-20 хвилин, якщо до неї додаються різні сирі інгредієнти, час збільшується. Час тушкування з томатом, залежить від кольору, коли капуста забарвиться, тоді можна вважати її готовою;

Скільки рецептів, стільки й думок. Ми для вас підібрали універсальні і головне корисні рецепти з приготування дивовижно смачних страв.