Сирний суп з грибами – перша страва, яка не тільки виглядає апетитно і незвично, але і має приємний молочний смак. Приготування його не займе багато часу. Лише 30-40 хвилин.
Цей суп дуже ситний, але в той же час може бути дієтичною стравою! Рецептів супу з плавленого сиру і грибами величезна кількість, можете імпровізувати і створити свій рецепт!
Для приготування, візьміть: куряче філе, печериці і картоплю (приблизно по 300 г), правленого сиру 2 шт. (підійде «Дружба» або «Орбіта»), помідори, цибулю та моркву –все по 1шт. , приправи за смаком.
В першу чергу поставте варитися філе в достатній кількості води. Після закипання води трохи посоліть і варіть до готовності. Потім дістаньте філе з отриманого бульйону і наріжте його маленькими кубиками. Поки бульйон вариться далі, почистіть і дрібно поріжте цибулю. Смажте її на вершковому маслі(при відсутності рослинної олії) на малому вогні декілька хвилин.
Туди ж додайте натерту на дрібній тертці моркву. І смажте це все ще декілька хвилин. Потім додайте в пательню добре вимиті і дрібно нарізані печериці. І готуйте їх поки не випарується вся рідина. Тим часом наріжте картоплю невеликими кубиками і покладіть її в бульйон, щоб вона поварилася протягом 20-25 хвилин.
Туди ж відправте цілу помідору. Як тільки картопля добре звариться, вийміть з бульйону помідору, зніміть з її шкірку і гарненько розімніть виделкою, щоб вийшла однорідна каша. Додайте її в бульйон з картоплею. Тепер покладіть туди смажену суміш з цибулі, моркви і грибочків. Варіть це все 5-7 хвилин. Потім додайте порізане куряче філе. Після цього натріть на тертці плавлений сирок і додайте його варитися. Добре все це перемішайте і чекайте, коли сир повністю розплавиться. Після цього залишається додати сіль, перець та зелень для прикраси. Якщо ви любите часник, можете покришити один зубчик прямо в каструлю. Подається страва гарячою. Ще можна додати в її житні грінки, приготовані вдома.
Візьміть: плавлений сирок – 3-4 штуки, свіжих печериць – побільше, для того щоб суп був густим, по 2 шт. цибулі і картоплі, для ситності, червоний перець – щіпку, сіль, приправа – все за смаком.
Грибів повинно бути достатньо, бо суп повинен вийти дуже густим, як пюре. Обов’язково додайте пекучий червоний перець – не пошкодуєте. У киплячу воду вкиньте порізаний на дрібні шматочки плавлений сирок, зробіть вогонь менше і варіть, не забуваючи постійно помішувати хвилин 10-15, поки сир повністю не розвариться.
Потім додайте дрібно нарізану картоплю і доведіть її до готовності. Цибулю наріжте дрібненько, смажте в олії і додайте порізані печериці. Обсмажуйте все це до тих пір, поки з цієї суміші не випарується повністю вода. Смажену суміш з цибулі, грибів і картоплі та «сирний бульйон» перелийте в блендер і ретельно подрібніть. Перелийте в каструлю, посоліть, поперчіть, додайте зелень і доведіть ще раз до кипіння.
Візьміть: 10-15 великих креветок, півкіло плавленого сиру, кілька великих картоплин, стакан грибів, одну середню цибулину, морквину, зубок часнику, спеції.
Наріжте часник, цибулю, гриби і моркву та смажте на пательні до готовності. У великій каструлі розтопіть тертий сир і постійно помішуйте. Посоліть, додайте спеції за смаком. У розтоплений сир добавте порізану невеликими шматочками картоплю. Коли вона звариться, зніміть з вогню і додайте в суп вже обсмажену суміш з овочів і дрібно порізану зелень.
Розморожені креветки заздалегідь очистіть і в окремій каструлі залийте склянкою готового кип’яченого супу. Як тільки вони стануть рожевими, додавайте їх в тарілку з супом, прямо перед подачею до столу. Тримайте креветки обов’язково в окремому посуді. Якщо додати їх у каструлю з супом або перетримати в окропі (більше 5 хвилин), вони будуть несмачними.
Оригінальні рецепти приготування такого супу є і в мультиварці.
Візьміть: миску картоплі (5-6 штук), цибулину і моркву, трохи грибів, склянку вершків середньої жирності (15-20%), півсклянки тертого твердого сиру, сіль, перець, зелень – на свій смак, бульйонний кубик для ситності.
Наріжте цибулю і потріть моркву на великій тертці, покладіть в окремий посуд. Картоплю подрібніть і залийте водою, щоб не обвітрилася і не почорніла. Натертий сир і дрібно порізану петрушку теж поставте в окремому посуді. У ємність мультиварки налийте трохи рослинної олії, краще оливкової і ввімкніть режим «Смаження».
Зачекайте сигналу розігріву і всипте туди моркву, цибулю та гриби. Обсмажуйте 10 хвилин, безперервно помішуючи дерев’яною ложкою. Далі покладіть в ємність картоплю і залийте всі компоненти чистою сирою водою. Відразу ж додайте туди бульйонний кубик, а ще за смаком сіль і улюблені приправи.
Тепер переведіть на режим «Суп» або «Тушіння», щільно закрийте кришку мультиварки і готуйте страву до звукового сигналу, зазвичай 40 хвилин. Овочі будуть добре провареними і стануть м’якими. За декілька хвилин до кінця відкрийте кришку і додайте туди вершки і сир. Дайте страві трохи настоятися і подавайте до столу.
Такий суп вийде неймовірно смачним і ситним. Для його приготування скористайтесь будь-яким з вищенаведених рецептів, але замініть курку на буженину чи мисливські ковбаски, шинку. Краще взяти декілька видів копченостей, тоді смак вийде незабутнім.
Для того, щоб м’ясо було м’яким і ніжним потрібно потушити його декілька хвилин під закритою кришкою на малому вогні.
Смак буде дуже ніжним, якщо при обсмажуванні використовувати вершкове, а не рослинне масло.
Невеликі хитрощі:
Приготувавши такий сирний суп ви нагодуєте всю сім’ю і він може стати вашою «коронною» стравою.